USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Midyat'ta O Köy Artık Uzak Değil? Projesi

Öğretmenlerden öğrencilerle yardım seferberliğinde binlerce öğrenciye kıyafet yardımı.

Midyat'ta  O Köy Artık Uzak Değil? Projesi
10-12-2014 11:05
Google News

MİDYAT  - Midyat ilçesinde 'O köy artık uzak değil' projesi kapsamında Midyat'taki gönüllü eğitim çalışanlarının katılımlarıyla her ay hesapta toplanacak bağışlarla köy okullarındaki geliri düşük öğrencilere giyim yardımı yapılacak olan proje tanıtıldı.

 

Midyat Kaymakamlığı, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Midyat Eğitim Kültür ve Hizmet Derneği ve Midyat Eğitim Sevenler Derneğinin katkılarıyla, 'O köy artık uzak değil' projesi kapsamında binlerce yardıma muhtaç, yoksul, öğrenci, öğretmenlerinin aylıklarından toplanacak 10 TL yardımlarla giyinip kuşanacak.

 

Türkiye'de bir ilk ve örnek teşkil edilen 'O köy artık uzak değil' projesi Midyat Kocatepe İlkokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıyla basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

 

Proje tanıtımına Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürleri Yusuf Günay, Abdulkadir Altay, eğitim sendikaları ve öğretmeler katıldı.

Midyat`ta çalışan eğitim ve öğretim veren öğretmenlerin kendi aralarından organize etiği ve hayata geçirdikleri projesinde, ilçe de bulunan fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere kıyafet yardımında bulunacak. Proje kapsamın da paketler okul idaresine teslim edilecek. İhtiyacı olan öğrenci incitilmeden, kimse öğrenmeden kıyafetleri teslim edileceği kaydedildi.

 

"O köy artık uzak değil" hedefte Bin öğretmen üye yapmak, otomatik ödeme talimatı ile aylıklarından kesilecek 10 TL eğitim ile bağışı ile toplanacak. Bugüne kadar 400 öğretmen üye oldu. İlçede ise, bin 555 öğretmen görev yapıyor. Projede 44 köy okulu öğrencileri faydalanacak.

 

-'Okşadığınız kafa, her okşadığınız yürek gelecekte bizim umudumuz olacak'

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, proje tanıtımında, Bin TL yardımda bulunarak, 'Ben de öğrenci iken bu projenin muhtemelen etkilenen öğrencilerinden birisi olduğunu' söyledi.

 

Kaymakam Bingöl şöyle konuştu: 'ilkokuldayken okumuzda bir yardım kampanyası düzenlenmişti. Okulumuzu ziyaret eden yetkililer ilçenin müdürleri idi. Bir tanesi benim yetim olduğumu öğrendiğinde gelip başımı okşamıştır. Ben o eli, o şefkati 30 yıl geçti belki unutamıyorum, kokuyu da unutamıyorum. Eve gittiğimde evde bahsettiğim, annemle paylaştığım şey o eldi… Ogün bana ne dağıtıldığını bilmiyorum. Ne verildiğini hatırlamıyorum. Ama o şefkati yıllar geçse de belki bu dünyada göçüp git sekte unutamayacağım nadir anlardan birisi. Bu anlamda sizlerin bilginizin, birikiminizin yanında şefkatinizi benimle benim gibi yaşamak zorunda kalan çocuklarla paylaştığınız için paylaşmayı planladığınız için bugün bir araya geldiğiniz için bu amaç doğrultusunda sizlere çok teşekkür ediyorum.'dedi.

 

Benimde bugün burada olma sebebim, sizin iyilik hareketinizde bana da yer verir missiniz acaba bunu istirham için geldiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü:  'Ben sizlere teşekkür ediyorum. Bu toplumun son umudu sizlersiniz. Her köşe başında her öğrencinin rüyalarına girebilecek mesleği paylaşıyorsunuz. Bu kutsallık içerisinde bu değerleri de yüklenmeniz bizi devlet olarak devletin bir temsilcisi olarak çok çok mutlu ediyor. Bu iyilik hareketinin bugün belki ilk neferleri sizlerisiniz, ama sonu sizler olmayacaksınız. Biz bu hareketi sadece öğretmen kardeşlerimiz ile sınırlı tutmayacağız. Yüreği lan herkesi için de başkasıyla paylaşacak sevgisi olan herkesi, her düşünceyi, bu hareketin içine dahil edeceğiz. Bu yürekten hareketinizi bir yerinde de bana pay verirseniz insan olarak, Oğuzhan Bingöl olarak bütün vasıflarımdan uzak, bir insan olarak ben çok memnun olacağım. Ve bugünkü ödülümü almış olacağım. Ben sizlerin ve sizin gibi sayısının artmasını umut ediyorum. Sizin her okşadığınız kafa, her okşadığınız yürek gelecekte bizim umudumuz olacak umudumuzu kırmadığınız için, umudumuzu yeşerttiğiniz için sizlere ben sonsuz teşekkür ediyorum.'diye konuştu.

 

-'Görev yapan bütün arkadaşlarımın altındaki çamurum'

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'da bu proje insanlara hitap edeceğini söyledi. Şişman şöyle konuştu: 'Öğretmenlerimiz kendi elinden olanı ile kendi öğrencisini kendi yavrusunu giydirmek için çırpındıran bu konuda bu proje mükemmel, bu konuda bu proje çok güzel, bu konuda bu proje gerçekten önünde saygı ile eğilecek bir proje. Midyat'ta görev yapan bütün arkadaşlarımın altındaki çamurum. Ben bu konuda arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Biz toplayacağımız 10 lira il çok çocuk giydirebileceğiz. Öğretmelerden gelmesi çok önemli.'dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ