USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nevzat Özpelitoğlu Balıkesir´den yaman bir Vali geçti: MUSTAFA YAMAN

Balıkesir´den bir gazetecinin kaleminden Vali Yaman

Nevzat Özpelitoğlu Balıkesir´den yaman bir Vali geçti: MUSTAFA YAMAN
08-10-2019 21:11
Google News

 

          Şu an Vali ve Belediye Başkanı olarak ülkemizin en önemli illerinden Mardin´de hizmet veren Vali Mustafa Yaman hakikatten yaman bir Vali idi. Balıkesir´deki garip gurebanın, fakir fukaranın Babası, yoldaşı, dert ortağıydı. Balıkesir´de 21 aylık hizmet döneminde sadece kendisi değil hanımı da kurduğu hanımlar komisyonuyla fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerini arayıp buluyor dertlerine ortak oluyorlardı. Vali Mustafa Yaman ve eşinin en önemli özellikleri ise: bu hizmetlerini ifa ederken yanlarında bir fotoğrafçı veya ısmarlama bir gazeteci gezdirmemeleri ve reklamdan kaçınmalarıydı. Allah bilsin yeter inancıyla çalışıyorlardı. Nokta kadar hizmeti noktalı virgül kadar uzatanlara inat..!

         Aynı dönemde şehrin bazı Belediye Başkanları da yolda gördükleri bir çocuğu hemen kucağına alıyor, yaşlı bir ninenin elini öpüyor, bir dedenin boynuna sarılıyor ve işin en ilginç yanı ise yanında çanta gibi gezdirdiği fotoğrafçısı hemen bu fırsatı kaçırmıyor ve bir gün sonra gazetelerde falan il veya ilçe Belediye başkanı halk ile iç içe diye duygu istismarı yapıyorlardı. Ismarlama el öpmeyi veya bir çocuğu kucaklamayı hizmet diye yutturmaya çalışanların yerlerinde şimdi yeller esiyor. Ama reklamsız Allah rızası için hizmet eden Vali Mustafa Yaman Mardin´de hem Vali ve hem de Belediye Başkanı olarak yaman hizmetler yapıyor, destanlar yazıyor, terör örgütlerine göz açtırmıyor.

        Vali Mustafa Yaman Balıkesir´de 21 ay valilik yapmış ve bu 21 ay içersinde geceli gündüzlü yaptığı çalışmalarıyla Balıkesir´deki irili ufaklı fincancı katırlarını ürkütmüş, uykularını kaçırmış, rahatlarını bozmuştu. Yalan, iftira, şantaj ve düzmece haberlerle yıpratılmak istenen Vali Mustafa Yaman nihayet 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Beyin oluru ile Mardin Valiliğine atandı. Sözün burasında bir hatıramı anlatayım: soğuk bir sonbahar akşamı Kuvva-i Milliye mahallesinde bir dost ziyaretine gidiyordum. Benim önümde Vali Beyin arabası vardı. Ben de ağır ağır onu takip ediyordum. Vali Beyin arabası aniden yolun sağına yanaştı ve durdu. Yavaşça ben de durdum. Yolun kenarında bir çöp konteynırı ve içersini karıştırıp kartonları toplayan bir vatandaşımız vardı. Resmi Plâkalı araba çöp konteynırının yanında durunca karton toplayan garip adam tabii olarak korkmuş ve konteynırdan uzaklaşmaya başlamıştı. Tam o esnada Vali Mustafa Yaman arabasından çıktı ve yüksek sesle; dur hele dur biraz bekle diyerek, Selâmünaleyküm dedi ve garip adama yaklaştı.

          Vali Bey garip adamın omzuna elini koydu ve 10 dakika kadar konuştuktan sonra cebinden bir şey çıkarıp çöp konteynırından karton toplayan adamın eline zorla sıkıştırdı ve adama tekrar selâm vererek akşam karanlığında yoluna devam edip gitti. Ben halâ yolun kıyısında bekliyordum. Bu defa ben garip adama yaklaştım. Garip adamda az evvelki korkudan eser kalmamıştı. Heyecanla karışık bir sevinç vardı yüzünde. Hayrola kimdi o az evvel gelen dedim. Adam anlattı: Valla birader resmi arabayı görünce biraz korktum hemen kaçayım diye düşündüm. Ben zabıta falan geldi zannettim. Adam selâm verince biraz rahatladım. Adam Balıkesir Valisiymiş.

         Halimi hatırımı sordu evimin adresini aldı, elime de şu parayı sıkıştırdı. Evinin ihtiyaçlarını giderirsin, çoluğuna çocuğuna bir şeyler alırsın, müsait bir zamanda vilâyete gel beni bul dedi. Vali Beyden Allah razı olsun, Allah´ımız Devletimize zeval vermesin. İşte Vali Mustafa Yaman böyle yaman bir Valiydi. Akşamın alaca karanlığında oluşan bu yardımlaşmayı Vali Mustafa Yaman, Mustafa Yamanın şoförü, karton toplayan garip adam, ben ve Allah´ımız biliyordu. Fotoğraf yok, reklam yok sadece samimiyet ve Allaha tevekkül vardı. Peki, bunu neden anlattım? Balıkesir Merkez Altıeylül ilçesinin garibi bol mahallelerinden olan, Dinkçiler Mahallesi Dalkıran Sokak 20 numaralı yıkık evin harabeleri arasında 88 yaşında bir garip kadın sokakta yatıp kalkıyor da ondan..! Melahat Atay teyzenin elindeki dilekçe ile Valilik, Kaymakamlık, Aile ve sosyal politikalar müdürlüğü ve nihayet Belediye Başkanlığı arasında şaşkına döndürülmesi ve sonunda yine yıkık evinin duvarlarının dibinde yaşam mücadelesine devam etmesi aklıma geldi de ondan



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ