USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Psikiyatri Hastalarına Resim ve El Beceri Terapisi

Psikiyatri Hastalarına Resim ve El Beceri Terapisi

Psikiyatri Hastalarına Resim ve El Beceri Terapisi
26-03-2015 13:49
Google News

Psikiyatri Hastalarına Resim ve El Beceri Terapisi

 

MARDİN HABER GAZETESİ ? Mardin'in Midyat ilçesi Devlet Hastanesinde psikiyatri servisinde tedavi gören hastalara resim, el beceri dersleri veriliyor.

 

Midyat Devlet Hastanesinde Psikiyatri bölümünde Uzman Psikolog olarak görev yapan Dr. Aykut Çobadak,  hastanede tedavi gören 14 hastaya görsel sanatlar uzmanı olan eşi Ayşe Çobadak ile birlikte tedaviye yardım amacıyla resim ve el beceri dersler veriliyor.

 

Psikiyatri bölümdeki tedavi gören bazı guruplara, resim, üçboyutlu nesne, el işi, kalıp, baskı, filografi, yağlı boya, atık maddelerin geri dönüşümü sağlanarak hediyelik materyaller ve süs eşyaları dersleri veriliyor.

 

Psikiyatri Uzmanı Dr. Aykut Çobadak, bazı hasta gurularında tedaviye destek olmak amacıyla, destek programı ve sosyal beceri? adı altında resim ve el beceri kursu verdiklerini söyledi.

 

Dr. Çobadak, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: hastanemiz psikiyatri bölümüne gelen kişilerle iletişim kurmasını sağlamak için bazı hasta guruplarına resim el beceri kursları veriyoruz. Yaklaşık bir yıldır devam ediyoruz. Örneğin, evden çıkmama, iş yapmama, içine kapanma, insanlarla konuşmama, iletişim kurmama gibi sorunlu olan tedavisi ilaçlarla biraz zor olan guruplara, terapiye destek amacıyla bu kursları düzenledik. Bu çalışmalarla birlikte tedavi olanları yeniden kazanmasını çalışma hayatına yeniden dönmesini hedefliyoruz. Bu tarz kursların gelişimi insanların yeniden topluma kazandırıyoruz. Tedaviye çok büyük faydası var. Özellikle negatif belirtileri olanların düzelmesinde çok olumlu katkıları oluyor. Burada tedavi gören hastalarında net biçimde olumlu şekilde gözlemliyoruz. Aslında bunun uzun zamanda devamı özellikle psikiyatri pratiği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden Midyat Devlet Hastanesinde bu çalışmayı başlattık. Başlangıçta biraz zorluklarımız oldu. Genellikle insanların ilgisizliği, gelmemesi, katılanların dönem dönem azalması ve artması gibi? Ama uzun vadede katılanların olmasıyla tedaviye destek oldu. Bunun daha da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu çalışmanın tedavide işe yarayabileceği, faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca eve kapanmanın insanları ilgisiz bırakmanın hastaları daha da kötüye götüreceğini ve olumsuz yönde etkileneceğini özellikle belirtmek isterim.?diye konuştu.

 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Bal Çobadak ise,  ilk önce yardım amaçlı ders verdiğini belirterek şöyle konuştu: psikiyatri bölümünde tedavi gören hastaların tedavilerinin rahat geçmesi için gönüllü olarak ders verdim. Olumlu sonuçlar aldığımız için devamına kararı aldık. Daha sonra gelen tekliler üzerine Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde kurs açtık. HEM Bünyesinde bunu devam ettirdik. Burada tedavi görenlerin kurslara katılarak kendilerini çok rahatladığını söylemeleri bizleri umutlandırdı. Bun üzerine devamının gelmesini sağladı. Başhekimlik bize her türlü malzeme desteğinde bulundu. En azından tedaviye keyifli geliyorlar. Onların çok rahatladığını ve çok zevk aldıklarını bize iletiyorlar. Buda bizleri mutlu ediyor.?dedi.

 

Psikiyatri bölümünde tedavi gören Hayriye ve Leyla Bilgiç ise, çok memnun kaldıklarını belirterek, bunun diğer hastanelere de örnek olması gerektiğine inandığını söylediler.

 

Leyla Bilgiç, Buraya gelerek zaman mefhumundan uzaklaşıyorum. Kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. El becerileri artı, kendime daha fazla zaman ayırıyorum.?

 

Murat Kaya'da, resim yaparak kendimi çok mutlu hissediyorum. Çocukça bir keyifle, zevkle yapıyorum. Boyalarla haşır neşir olmak insana büyük mutluluk veriyor.?

 

Ayrıca, kursa katılanlara HEM tarafından sertifika verilecek.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ