USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Usulsüz Rapor Yazmayan Doktora meydan dayağı

Mardin Devlet Hastanesinde görev yapan Uz. Dr. Davut Sakız ve eşi Uz.Dr.Ayşe Sakız usulsüz rapor yazma talebini reddettiği kişi tarafından feci şekilde dövüldü

Usulsüz Rapor Yazmayan Doktora meydan dayağı
02-07-2019 21:53
Google News

        Mardin Devlet Hastanesinde doktor olan eşler, daha önce usulsüz rapor yazma talebini red edilen kişi tarafında Mardin´in en işlek caddesi üzerinde tekme tokat dövül. Kaşı çatlayan kafasında ve vücudunda darp izleri bulunan Doktor Davut Sakız, açıklama yaptıktan sonra kafa travması şüphesi ile yoğun bakıma alındı.

           Olay, bugün merkezde bulunan Ravza Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre çocuklarını kreşten almaya giden devlet hastanesinde görev yapan Endokrin  uzmanı Dr. Davut Sakız ve eşi enfeksiyon uzmanı Ayşe Sakız, daha önce usulsüz ilaç raporu  yazmalarını isteyen iki kişinin saldırısına uğradı. Feci şekilde  darp edilen doktorlardan Davut Sakız ağır yaralanarak yoğun bakıma kaldırıldı.

  Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Başhekim Alpay Tuncar, Sağlık-Sen Şube Başkanı Dr. Mehmet Selim Ünver, saldırıyı kınayarak darp edilen meslektaşlarının yanına gelerek durumu hakkında bilgi aldı. Doktora pusu kurarak aracı ile iş çıkışı takip edilmesinin ve yol ortasında darp edilmesinin savaşta bile dokunulmazlığı olan hekimlere karşı bir terör saldırısı olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, görüntülerin hoşgörü şehrine yakışmayan görüntüler olduğunu ifade etti.

   ?Bu bir terör saldırısıdır, bu bir insanlık suçudur?

  İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Saffet Yavuz doktorların,10 gün önce usulsüz  ilaç raporu  yazılmasını isteyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Uzm. Dr. Yavuz, ?Şu anda nekroloji uzmanımızın kafa ve yüzünde çeşitli darp ve kesi izleri mevcut. Yine intaniye uzmanımızın vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleri mevcut. Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin şehri Mardin´de bu olayın olması tüm sağlık çalışanlarını derinden yaralamış ve üzmüştür. Valimiz, başsavcımız ve emniyet müdürümüz bizleri hemen arayıp olaya müdahil olup takip ettiklerini bildirmişlerdir. Bu bir terör saldırısıdır, bu bir insanlık suçudur. Savaşta bile dokunulmazlığı olan hekim arkadaşlarımızın can güvenliği yoktur. Bizler sadece yaşatmak için, insanlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için eğitim alıyoruz. Bunları gerçekleştirebilmek için canla başla çalışıyoruz. 7-24 halkımızın hizmetindeyiz, halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz? dedi.

   Önce konuştu ardından yoğun bakıma alındı

  Olay anını anlatan endokrin  uzmanı Dr. Davut Sakız daha önce C. B. isimli hastasının kendisine usulsüz ilaç yazma istediği olduğunu ifade ederek bunu yazmadığı için tehdit edildiğini söyledi. Davut Sakız, ?Sert bir şey de söylemedim. ´Kusura bakmayın ben bu raporu çıkaramayacağım´ dedim. Ardından bir gün sonra geldi, ben başka bir hastayı muayenene ederken gelip beni tehdit etti. ´İlacında bütün masraflarını da senden almazsam şerefsizim´ diye tehditlerde bulundu.  Bugün de eşimle birlikte iş çıkışı çocukları kreşten almaya giderken arabayı park ettik. Bizi takip etmişler, arkamıza park ettiler. Eşimle indikten sonra ?Beni tanıdın mı´ dedikten sonra hem bana hem de eşime saldırmaya başladılar. Gördüğüm kadarıyla 2 kişiydiler. Allah´tan oradan polis geçiyordu onu görüne kaçmaya başladılar. Biraz daha cesaret bulsalardı polise de saldıracaklardı" dedi.

  Olayda eşi ile birlikte darp edilen enfeksiyon uzmanı Dr. Ayşe Sakız ise, çocuklarını almak için için kreşin olduğu yere geldiklerini kaydederek, ?Takip edildiğimizi fark etmedik. Eşim tehdit aldığını söyledi ama her gün hastalar tehdit ediyor. Bu boyuta geleceğini tahmin etmedik. Çocuklarımız Allah´tan yanımızda yoktu, çok korktum? şeklinde konuştu.

  Konuşmaların ardından Dr. Davut Sakız, başına aldığı darbelerin ardından kafa travması şüphesi ile yoğun bakım servisine kaldırıldı.

  Olayla İlgili Mardin Valisi Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar hekimlere geçmiş olsun diledi. Kamera görüntülere yansıyan olayda, araç plakası ve  kimliği belirlenen saldırganın yakalanması için geniş çalışma başlatıldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ