EKONOMİ

TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi kapsamında ‘Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı’ Oyuncu Mert Fırat’ın sunumuyla canlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi
19-06-2021 22:09
19-06-2021 22:12
MARDİN

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi, kapsamında Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı düzenlendi. Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinde genç istihdamını teşvik etmeyi hedefleyen Proje kapsamında düzenlenen Konferans, çevrim içi katılımlarla birçok önemli konuşmacıya ev sahipliği yaptı. Youtube ve Zoom platformu üzerinden canlı yayınlanan etkinliğin moderatörlüğünü ise ünlü Oyuncu Mert Fırat üstlendi.

Konferansa ev sahipliği yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı açılış konuşmasında ‘1 sene önce başladığımız TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki Projesi’nde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dört ildeki paydaşlarımız; Milli Eğitim Müdürlükleri, İŞKUR, üniversiteler, işveren dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve sosyal ortaklarımız ile birlikte yoğun bir işbirliği içerisinde, çalışma planımızda tanımlanan faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirebildik, bu da bizim için oldukça gurur verici’ dedi. 

Çevrimiçi bağlantılarla açılış konuşmalarını tamamlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’nin ardından Proje Ekip Lideri Cleofe Guardigli tarafından düzenlenen faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlü’ğünden Yusuf Taner Tekin ‘Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme İlişkisi’ konulu sunumuyla ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nden (ILO) Nuran Torun Atış ‘Gençlere İyi İşler için Sosyal Diyalog, Ulusal İstihdam Planları ve Yerel Koordinasyon’ isimli konuşmasıyla Konferansın ilk bölümünde yer aldılar. Ardından Teknoloji İletişimcisi ve Eğitmen Dr. Sertaç Doğanay, Mert Fırat ile birlikte Geleceğe Hazırlık İçin Yaşam Boyu Öğrenme konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

 Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı’nın ikinci bölümünde ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, Genç İstihdamı Alanında Yürütülen Politikaları dinleyicilerle paylaştı. Ardından tüm gençlere ilham veren bir başarı hikayesiyle Mardinli Şef ve Girişimci Ebru Baybara Demir çevrimiçi bağlanarak, Mardin’de başlayan yolculuğunu ve başarılı girişimcilik deneyimini anlattı.

Microsoft Türkiye CTO’su Onur Koç, veri odaklı girişimcilik konusunda görüşlerini aktarırken, Dicle Kalkınma Ajansı’ndan Nilüfer Baş Bölgesel Kalkınma Planı Çerçevesinde Genç İstihdamı konusunda sunumunu yaptı.

 Gençlere yönelik yeni teknik eğitim trendleri, girişimciler için fırsatlar, yerel istihdam planı modellerindeki iyi uygulamalar, paydaşlar arasındaki iş birliği ve bölgesel kalkınma planı temelinde politika önerileri gibi konuların farklı açılardan ele alındığı Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı ile birçok değerli konuşmacı ve katılımcı Zoom uygulaması ve Youtube üzerinden bir araya geldi.

 TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi hakkında:

 Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Proje aynı zamanda, gençlerin istihdamı için elverişli bir ortam yaratmada önemli bir role sahip olan üniversitelerin kariyer merkezlerini güçlendirmeyi ve İşverenlerin, Sosyal Ortakların ve Yerel Aktörlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmeye odaklanıyor

 

 

 


Editor :
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR