Yazar Nesrin Bulat'ın ' AYAZ YARASI' kitapçılarda

Mardinsöz Gazetesindeki köşe yazıları ile okuyucuların gönlünde taht kuran, Eğitimci-Yazar Nesrin Bulat'ın 'Ayaz Yarası' Kitabı çıktı.

Yazar Nesrin Bulat'ın ' AYAZ YARASI'  kitapçılarda
20-11-2020 20:20

Mardinsöz Gazetesinde köşe yazıları ile okuyucuların gönlünde taht kuran, Eğitimci-Yazar Nesrin Bulat’ın “ Ayaz Yarası” kitabi Kekeme yayınlarından çıktı. Kitapçılarda, kitapseverlerin beğenisine sunulan “Ayaz Yarası”nı akıcı ve sade bir dil ile kaleme alan Nesrin Bulat, kitabının arka kapağına yazdığı kısa ve derin anlam taşıyan açıklaması, kitabın içeriği hakkında ip uçları veriyor. Kitabın ön kapağındaki resim, ötekileştirdiklerimizin, yazarın deyimiyle "ayazda unutup” yalnızlığa, acılara terk ettiklerimizin ortaklaşan kederini yansıtıyor duygusu oluşturuyor insanda. ""
Eğitimci- Yazar Nesrin Bulat kitabının arka kapağındaki “Ana rahminde bile fazlalıktık. Belki doğmaması gerekenlerdik. Doğsak da yaşayamayacak, yaşayabilsek de buna bin pişman olacaktık çünkü dünyanın bizi kabul etmeye hiç niyeti yoktu. Aslında ilk bakışta herkese benziyorduk. İki el, iki göz, iki de ayak.. Ama herkes gibi değildik, hiçbir zaman da olamayacaktık. İnsanlarda bizi içine alacak özlem ve sevgi olmadıkça aralarına katılamayacaktık.
Dünyanın farklılıklara tahammülü yoktu bu yüzden dışlanıyorduk. Bir kere sevilesi değildik. Yani iyiydik, hoştuk da sevilemiyorduk. Kabullenilesi zaten değildik, yakılası mıydık peki? Kül olup göğe savrulası mıydık? İyi de kimdik biz?
Kimi zaman bir kadındık mezar taşı kadar sessiz gecenin ayazında unutulmuş, kimi zaman güleç bir çocuktuk düşleri, kapı aralığından giren ayazla can evinden vurulmuş; kimi zaman da bir gençtik delikanlı rüyaları baba bıçağının ayazıyla dondurulmuş...
Oyduk, buyduk, neyse neydik. Aslında ayaza terk ettiklerinizden başkası değildik. Dudaklarımız soğuktan mor, tırnaklarımız bile sızı içinde ayazdaydık biz. Soğukta unutulduk. Yana yana üşüdük. Kalplerimizi ayaz yarası dağladı. Üşüdükçe yandık, üşüdükçe kavrulduk." Şeklindeki tanıtım yazısı, kitabın içeriğinin zenginliğini ele veriyor.
Nesrin öğretmeni tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR