USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adalara Bir Yar Gider Bizlerden

24-06-2020
Adalardan hep bize bir yar gelecek değil ya...
Bizler de Adalara bir yar gönderebilirdik, gönderdik .....

Mustafa Ayhan, kaymakamlık yaparken istifa edip AKP'den milletvekili adayı olmuş, kazanamayınca Kocaeli' deki kısa süreli bir görev sonrası 2017 yılında kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter olarak atandı.
Daha sonraları anlaşıldığı üzere ; bir anlamda sıçrama tahtası olarak atandığı Genel Sekreterlik makamında bir siyasi partinin başkan yardımcılığını ; ancak bir valinin makamı olabilecek şatafatta makam odasında , onlarca koruma eşliğinde icra etmeye başladı .
Yardımcılıklarına başka illerdeki yakınlarını getirtti.
Geniş yetkiler verildi.
Belediyede istediği şekilde top koşturdu.
Mevcut taşları yerinden oynatmaya başladı.
Kısa sürede güç zehirlenmesine kapıldı.
Zaman zaman yetki aşımıyla yaptığı icraatlarsa ters düştüğü de oldu, ama görmezden bile gelindiği oldu.
Kesinlikle apolitik olması gerekirken ; sadece kendine yakın görüştekileri kabul edip, değişik görüşü olanlarla görüşmek istemedi, ısrarlı randevu taleplerini bile karşılıksız bıraktı.
Herkesin kendi görüsünde olmasını istedi .
Sivil inisiyatifi bile siyasi yörüngeye çekme uğraşı verdi.
Bazı kişilerin empozeleriyle önyargılı davranmaya ısrarcı oldu. İnsanları dinlemeden, gerçek kişilikleri hakkında bilgilenmeden insanları yargılamayı tercih etti .
Politik olması gerekmeyen, her siyasi görüşten, her etnik kökenden, her dinden kişilerden oluşan , tek amacı merkezi yönetim ve yerel yönetimlerle birlikte halka hizmet olan Kent Konseyi'ni siyaset yapmaya zorlayıp ; adeta " taraf olmayan bertaraf olur " baskısıyla Belediyenin yan organı, arka bahçesi yapma ısrarını sürdürüp, bu dayatmayı kabul etmeyen Kent Konseyine yapılması gerekli yardımların sağlanmasını engelleyerek çalışamaz hale getirdi.

Kendinden emin bir şekilde bu davranışlarını sürdüren Genel Sekreter'in yaptıkları tabii ki karşılıksız kalmamalıydı ve kalmadı. Valilik beklerken Adalar Kaymakamlığı görevine atandı .

Bugünlerde elektrikli araç uygulamasıyla gündemde olan Adalar'da kaymakamlık görevini sürdürmekte olan Mustafa Ayhan’ın politik tavrının oralarda da aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz.

Göreve başladığında faytondan vazgeçilip elektrikli ulaşım sistemine geçilmesini TBMM Hayvan Hakları Komisyonundan isteyen Kaymakam ; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Adalar için 60 adet elektrikli araç projesine 180 derece dönüş yapıp red kararı verirken ortaya koyduğu tavır neyle izah edilebilir?
Adama sormazlar mi ; sen aynı talepte bulunurken Trafik Kanununa uygundu da , İmamoğlu isterken Trafik Kanununa aykırı oluyor ?....