Nusaybin Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Ömer Özel, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun'u makamında ziyaret etti.
Bu konu ile ilgili basına yansıyan habere göre ; bu ziyarette Nusaybin'in çeşitli sorunları ele alındı.
Sayın Vali Tuncay Akkoyun yapılan istişareler sonrası, planlanmış çalışmalar konusunda geniş açıklamalarda bulundu.
Nusaybin Ticaret Odası heyeti, maddeler halinde sıralanan ;
1- Nusaybin Çarşısı cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında ; *tabela standartlaştırılması,
*cephe yenilemesi,
*kaldırım düzenlemesi,
*sundurma yapılması konularının kısa sürede tamamlanacağı,
2- Köy okullarına gitmekte olan öğrenciler için kapalı ve korunaklı durakların yapılacağı,
3- Dirim Mahallesine kilitli parke taşı döşeneceği,
4- Çeteüstü Mahallesindeki kanalizasyon ve altyapı çalışmalarına hız verileceği,
5- TOKİ Evlerine yönlendirme tabelalarının konacağı,
6- Kapalı Pazar Alanının İlçe Otogarı olarak dizayn edileceği bilgilerini veren Vali Akkoyun'a teşekkürlerini iletti.
Başkan Ömer Özel ve ekibinin gerçekleştirdiği bu ziyareti çok değerli buluyorum.
Sayın Vali'nin açıklamaları da bir o kadar değerli.
Ancak tamamen bir ilçenin belediye hizmetlerini kapsayan konuların görüşülüp istişare edildiği böylesine bir ortamın taraflarının, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Sayın Vali ile Nusaybin Belediyesi'nin olması, bu birlikteliği daha anlamlı kılmaz mıydı diye düşünüyorum.
Siyasi görüş ve değişik parti farkı gözetmeksizin, olması gereken bu birlikteliğin seneler sonra da olsa sağlanması benim olduğu kadar, kamuoyunun da beklentisidir.
Atandıkları il ve ilçelerde görev yapmakta olan Vali ve Kaymakamların, seçilmiş Milletvekili ile il ve ilçe Belediye Başkanlarının ve hatta gerçek manadaki STK'lerin ortak amaçları, bağlı bulundukları il ve ilçelerin huzur ve refahını yüksek tutmaksa ;
egolarını yenip kutuplaşma yerine birlikte yaşama kültürünü benimseme, yardımlaşma ve dayanışmayı ön planda tutma zorunluluğunun olduğunu unutmamalı.
Ön yargıların neden olduğu ayrışma ve kutuplaşma hizmet kalitesini sınırlı tutar.
Tavanda gerçekleşmesi için ciddi adımlar atılmış ve bu kapsamda beklenmedik beraberlikler bile sağlanmışsa, bunun tabanda uygulanmıyor olması ; demokratikleşme ve eşit paylaşım adına büyük bir eksikliktir.
Geçmiş ;
hizmet adına çok şeyler aldı götürdü bizden.
Geç kalınmış birşey yok, geleceğe bakmalı.
Parti politikası ekseninde çalışmalarını yürütürken ;
birer DEM Milletvekili olduğunun yanında Mardin Milletvekili de olduğunu hatırlaması gerekenler kadar,
slogan politikası yaparak ilçesinin sorunlarına yabancı kalan veya zaman ayıramayan İlçe Belediye Başkanları kendilerine oy veren partili partisiz herkesin beklentilerine cevap vermeli.
Resmi otoriteden uzak durmamalı.
Üst düzey ziyaretler "altısı bir yerde" şeklinde gerçekleşmeli, fotoğraf karelerinde yer almalı.
Çektirilip servis edilen fotoğraflar ancak o zaman ciddiyet kazanır, ancak o zaman inandırıcı olur.
Karşılıklı atılacak adımlar, özlemi duyulan birlikteliği beraberinde getireceği için ;
Mardin'in sadece bir Midyat,
sadece bir Savur, sadece bir Ömerli ve sadece bir Yeşilli'den ibaret olmadığı gerçeğinden hareketle yepyeni bir dönem başlatmalı.
Unutmamak gerekir ki böylesine estirilecek bir rüzgarın değil kaybedeni, kazananı çok olur.
Mardin kazanır.
