USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bir Kişilik Ordu

02-03-2023
Yaklaşık bir aydan beri ülke olarak çok büyük acılar çekmekte, olup bitenler sonrası duyduklarımızla hüzün yaşamakta, gördüklerimiz karşısında çoğumuz gözyaşı dökmekte.
Yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği, yüzbinlerin yaralandığı, yine onbinlerce kişinin aranmakta olduğu, milyonlarca insanın etkilendiği, yüzbinlerin başka illere göçmek zorunda kaldığı ve halen milyonların karda-kışta-soğukta sefil halde yaşamını sürdürmeye çalıştığı asrın felaketi depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor.
Gününden bugüne kadar ; gerekli müdahalenin yapılmasında çok geç kalındığı, yeterli yardımın ulaştırilamadığı gerçeğinin yanında ; ülkenin dört bir yanından örgütsel ve bireysel yardımlar için zamanla yarışanlar oldu.
Kimilerinin şov amaçlı, reklam nitelikli de olsa milyarlarca katkı sunma yarışına karşın, bazı kuruluşların önderliğinde ciddi manada mali ve aynı yardımlar yapıldı ve hâlâ yapılmaya devam ediyor.
Bu aşamada yapılmaması gereken birçok davranışı ; yaşadığımız bu acılı günlerde polemik konusu yapmak istemiyorum.
Kent olarak Mardin de ; üstüne düşen vicdanı ve insani görevi yerine getirdi.
Kurumlar makina parkları ve kadrolarıyla lojistik destek sağlarken;
kimileri kazma-kürek, kimileri enkazı tırnaklarıyla kazarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı.
kimileri yaşlı-genç, kadın-çocuk hayata tutunmuş olanlara sıcak çorba vermek için uğraştı.
Acıyı yüreğinde hisseden birçok hamiyetli kişi ve kuruluş yaptıkları organizasyonlarla sağladıkları gıda-giyim-temizlik-ev eşyasını ulaştırmak için çalıştı.
Adını veremeyeceğim kadar kişi ve kuruluş bu insanî görevi yerine getirirken; bir sanatçı tek başına bu yardım kampanyasını devam ettiriyor.
Adı Selim Gökçen.
Ahşap üzerine yakma resim sanatçısı.
Yıllardan beri icra ettiği bu sanatta bizzat çalışmayı sürdürürken, bu konuda eğitim çalışmalarında da bulunuyor.
Depremzedelere yardım amaçlı başlattığı çalışmalarını izlemeye alırken gördüklerim karşısında ; bu yazıda kendisinden "İSİMSİZ KAHRAMAN" diye bahsetmeyi düşündüm ama, haksızlık olmasın diye vazgeçtim.
Çünkü; yıllarını gerek bu sanat dalında ve gerekse Mardin tanıtımı konusunda yapmış olduğu çalışmalarla geçiren bir kişiden isimsiz diye bahsetmek gerçekten haksızlık olurdu.
Tek başına sürdürdüğü ciddi ve çok önemli çalışmaları nedeniyle "TEK KİŞİLİK ORDU" yakıştırmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Selim kardeşimiz, başlatmış olduğu mütevazi destek kampanyasında; Mart ayı sonuna kadar yapacağı satışın tüm tutarını depremzedelere aktaracağını duyurdu.
Kısa sürede ilgi gören ve ses getiren bu duyuru sonrası; yapmış olduğu eserlerin satışında büyük bir artış oldu.
Özellikle Mardin dışında yaşamakta olan birçok yardımsever Mardinli , telefon veya sosyal medya aracılığıyla destek amaçlı talepte bulunuyor, hatta bazıları arzu ettikleri bir resmin yapılması için sipariş bile yapıyor.
Selim Gökçe; kampanya sonuna kadar elde edeceği paranın tamamını, yurtlara yerleştirilmiş olan depremzedelere yurt yetkililerinin nezaretinde aktarılacağı bilgisini veriyor.
Belki çok büyük bir rakam oluşturmayacak ama bu çok anlamlı girişimin için sana binlerce teşekkürler Selim Gökçen.
Yolun açık olsun.