USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bu Ne Hadsizlik?..

27-07-2021

Doğru demişsin Sevgili Mehmet Çelik. Sayın Valiyi savunmak değil amacımız. Kaldı ki kendilerinin buna ihtiyacı da yok. Ama yanlışlara ilgisiz kalmamak, yapılmakta olanları halkla paylaşmak, iftira ve karalamaya dayalı açıklama ve kampanyalara karşı durma gibi bir görevimizin olduğunu unutmamamız gerek.

Bu nedenle ; başkalarını haddini aşmakla suçlayıp,  yalan-dolanlarla haddini aşanlara hadlerini hatırlatma durumundayız diyorum.

XXX

Mardin' e geldiği günden beri giydiği ateşten gömlek içinde ter dökerek; Cumhuriyet Valiliği bilinciyle çalışmalarını sürdüren, kısa sürede çok işler yapan ; bunu yaparken de birlikte karar verme anlayışıyla hareket eden, vatandaşların gönlüne girmeyi başaran bir valiyi ; bayrak karşıtlığı, birilerinin ajandası olma, bir siyasi parti sempatizanı gösterme gibi komik karalama iddialarıyla suçlayanlar çıkmış.

Kaba bir üslup ve haddini aşarcasına yapılan  ilgisiz iddialar ; gazilik ve şehitlik gibi değerli kavramların gölgesinde faaliyet göstermekte olan bir vakıf tarafından yapılmakta.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı....

Birilerine bazı suçlamalarda bulunarak hakarete varan ifadeler kullanan bu vakıf bu suçlamaları yaparken kendini sorgulamayı hiç mi düşünmedi ?

Devleti temsil eden bir Cumhuriyet Valisi' ni suçlama aymazlığında bulunan bu vakıf ; yaptıkları ajitasyonlarla şehit ve gazileri istismar etmekten öte ; gazilere, gazi ve şehit ailelerine neler yapabildi ?

Maneviyat yüklü tanımların şemsiyesi altında ; ceketinin yakalarına taktıkları kırmızı kurdeleli madalyalarla , kafalarına geçirdikleri kalpaklarla yer aldıkları protokol sırasında yanlarında durdukları valilere hakaret etme cüretinde bulunmak nasıl bir akıl tutulması ?

Kendi şovlarının dışında vakıf mensuplarına hiç bir yararı olmayan bu vakıfın muhterem yöneticileri:

Gazilere ve Şehit yakınlarına ilgi göstermemekle suçladığınız Vali Mahmut Demirtaş ; son 15 yılda gazi ve şehit ailelerini en fazla önemseyen, onlara kapısını açan, onları evlerinde ziyaret eden tek vali olarak temayüz etmiştir. Ailelerin sıkıntılarıyla sizden fazla ilgilenen bir valiyi ilgisizlikle suçlamak,  kelimenin tam anlamıyla haksızlıktır.

Bayrak ve ay-yıldız karşıtlığıyla itham ettiğiniz Sayın Valinin öperken ve elinde dalgalandırırken çekilmiş onlarca fotoğrafının olduğunu görmezden gelip, kendilerini bir siyasi partiye sempati duyan bir vali olarak tanımlarken; kime cici görünme hevesinde olduğunu soracak kadar haddinizi aşmışsınız.

Şimdi ben size soruyorum :

Sahi sizler kime cici görünme hevesindesiniz?

Uzun yıllar hasretini çektiğimiz; Cumhuriyet Valisi profilli, halkla bütünleşen,  sivil toplumu önemseyen , diyalog yanlısı , koltuktan çok sahada görünen, herkese karşı eşit mesafede duran , çalışkan,  üretken bir vali modeliyle Mardin olarak yaklaşık bir buçuk sene önce Vali Mahmut Demirtaş ile tanıştık.

Mardin' de göreve başladığı günden beri sergilediği vali profiliyle kısa sürede adından sıkça bahsettirmeyi başardı.

Son görev yerleri olan Adıyaman ve Adana’da hâlâ aranan vali olarak anılmakta olan Sayın Vali' ye bizlerin de sahiplenmemiz gerektiğini söylemiş ve hatta vatandaşın bu doğrultudaki düşüncelerine tercüman olmuştuk.

9 Ekim 2020 tarihli ARANAN KAN BULUNMUŞTUR başlıklı yazımdan bir paragraf aktarayım :

" VATANDAŞ CESİTLİ CEVRELERE SESLENEREK, SAYIN VALİ'NİN CALIŞMA ALANININ DARALTILMAMASINI İSTİYOR. BİZ DE BURADAN KENDILERINE VALİYE SAHIP CIKILMASI TAVSIYESİNDE BULUNUYORUZ "

Kişisel kaprislerin aleti olma sonucu olduğuna inandığımız Sayın Valiye yönelik bu haksız, bu doğru olmayan, bu yakışıksız davranış karşısında; kişisel, toplumsal ve örgütsel olarak tavır koyup kınamalıyız.

Siyasi partilerin, meslek odalarının, basının , sivil toplum örgütlerinin konuya sahipleneceğine inanıyorum.