USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bugün Günlerden Yine Mardinspor

07-08-2023
En fazla yazdığım konular arasında geliyor MARDİNSPOR.
Kurucularından biri, çeşitli dönemlerde uzun süre yöneticilik yapmış, bir dönem de başkanlık görevinde bulunduğumdan olabilir mi?
Ya da ; acısını-tatlısını iliklerine kadar hissetmiş biri olduğum için mi?
Yaşanmış yanlışlıkları kenardan izleyip müdahele edememe dürtüsünden mi acaba?..
BUGÜN GÜNLERDEN MARDİNSPOR başlığıyla yazmış olduğum son yazımı "nerede yaşamakta olursa olsun; her Mardinlinin her gününün bir köşesini Mardinspor'a ayırma zorunluluğu var" diye bitirmiştim.
Aynı iddiamın arkasındayım.
Bugünün de adının MARDİNSPOR olduğunu hatırlatacak bu yazıya başlayacakken, genç başkanımız Sevgili Rıdvan Aşar'ın kombine bilet satışının bekledikleri gibi olmadığını belirten sitemkâr bir açıklamasını görünce, konuya buradan başlama gereği duydum.
Kulübe belli bir gelir sağlayacak düşüncesiyle, iyi niyet çerçevesi dahilinde ve büyük bir beklenti içinde kombine bilet satışı başlattıklarını açıklayan Genç Başkan, sadece 100 kombine satışı yapabildikleri ile ilgili sitemini ifade ediyor.
Rıdvan Başkan ;
Kulübün mali yüküne katkı sağlanması amacıyla çeşitli arayışlar sürdürmektesin.Yüreğine sağlık.
Ancak kombine bilet konusunda çok iyimser davranmış olduğunu hatırlatmak isterim. Kombine bilet satışı pek kolay bir girişim değildir. Potansiyeli Mardin'den çok fazla olduğu halde, kombine bilet satamayan ; 2.Lig, 1.Lig ve hatta Süper Lig takımları var. Bu nedenle bu konudaki üzüntüne gerek görmüyorum. Kaldı ki; Mardin 21 Kasım Stadı'nın tribün yapısı da kombine bilet satışına uygun değildir.
Futbolcu transferinde astronomik rakamların havada uçuştuğu, kulüp giderleri için uçuk bütçelerin gerektiği profesyonel ligin her kademesinde mücadele vermek gittikçe zorlaşmakta.
Kısıtlı bütçelerle, mütevazi transferlerle başarı sağlamanın imkansızlaştığı bir dönem yaşıyoruz.
Bu değirmenin taşıma suyla dönmeyeceği gerçeği kendini göstermiş durumda.
Birkaç kişinin yapacağı yardımlar bir yere kadar.
Kulübün kalıcı bir gelire, yeterli bir bütçeye ihtiyacı var.
Bunun da yegane yolu; şirketleşmekten veya ciddi bir kuruluş nezdinde kurumsallaşmaktan geçer.
Bir-iki iyi niyetli sponsordan sağlanan gelirle bu geminin yürümesi ancak belli bir süre için geçerlidir.
Bugün, tüm liglerdeki birçok kulüp gibi Mardinspor'un da kurumsallaşması kaçınılmaz hale gelmiştir.
Mardinspor'un 3.Lig ile yetinmeyip, hakkettiği en az 2. Lig'e çıkabilmesinin yolu, anlaşma sağlanacak bir kuruluşun adı altında mücadelesini sürdürmesidir.
Mardin'de ki mevcut sanayi ortamında, bu organizasyonun gerçekleşebileceği tek kuruluş; Cengiz Holding'e bağlı ETİ BAKIR kuruluşudur.
Sayın Vali Mahmut Demirtaş'ın başlatacağı temaslar ve siyasi otoritenin gerçek anlamda vereceği destekle bu iş pek âlâ mümkün olacaktır.
Burada, siyasi otoritenin konuya dört elle sarılıp her türlü üst düzey desteği sağlaması gerekmektedir.Oldukça hassas olması nedeniyle bu konuda atacakları adımların da aynı duyarlılıkta olması gerekmektedir.
"Çok uğraştık olmadı" savunmasının karşılık görmeyeceğini açık yüreklilikle ifade edeyim.
Kaldı ki ;
Adı geçen kuruluşun, Mardin'de oluşturduğu devasa yatırımla Mardin'e bir minnet borcu var ve bu borcunu bu vesileyle ödeyerek Mardin'in gönlünde taht kurabilir.
Geleceğin ETİ-BAKIR MARDİNSPOR'u için gün bugündür.
Etkin ve yetkin şahsiyetlerin tüm kenti ilgilendiren ve gerçekleşmesi halinde hem tüm kenti, hem kent dışında yaşayıp ta gönlü bu sevdayla çarpan tüm Mardinlileri son derece mutlu edecektir.
Siz Sayın Valim ,
Siz saygıdeğer siyasilerimiz,
bu konuyla dertlenerek Mardin'i mutlu edip siz de bu mutluluğa ortak olun lütfen.
Siz ETİ-BAKIR'ın saygın yöneticileri ,
inanın ETİ-BAKIR adı Mardin'e, MARDİN'e de ETİ-BAKIR adı çok yakışacak.