USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Durumdan Vazife Çıkarmak

12-01-2023
Yüzeysel görüldüğü gibi, pek de kolay değildir; durumdan vazife çıkarma meziyeti, özel yetenek ister.
Aslında başka bakanlık mensubu iken Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne siyasi nüfuz kullanılarak atandığını biliyorduk ama ; kent konseylerinin ilin önemli dinamiklerinden biri olduğunu, birçok etkinlikte, bağlı bulunduğu müdürlük te dahil olmak üzere, birçok kurum ve kuruluş kadar müdahil olması gerektiğini bilmediğini veya bilmek istemediğini ilk diyaloğunda öğrenmiş olduk.
Kent Konseyi olarak, ertesi gün yapılacak toplantıya davet edilmeyişimizin nedenini öğrenmek için aradığımızda; Kent Konseyi için olsa da olur, olmasa da anlamına gelen ifade şekliyle karşılaştığımızda; mevzuat bilmediğini veya bir türlü haddini aşma niteliğinde cevab olup olmadiğını kavrayamamıştık.
Ancak zaman içindeki bazı gelişmeleri izlediğimizde, Mardin'de çok sayıda bulunan;
Asli Görevinin Dışında Tali İşlerle Uğraşan Kurum ve Kuruluşlar Ligine katılmış ve kısa sürede bu ligde liderliğe oynama konumuna gelmiş bir figür olduğu anlaşıldığında; gerek Kent Konseyi mensubu ve gerekse bir gazeteci-yazar olarak cevap hakkını kullanmış olayım.
Bir süreden beri özellikle sosyal medyanın bazı gruplarında dolaştırdiğınız ve bol bol alkış emojisi ile kutlama ifadeleri alan, müdürlüğünüzce ilgisi olmadığı halde başka kişi ve kuruluşlarin emeğini görmezden gelip, adetâ sahiplenerek verdiğiniz müjdeli (!) haberler durumdan vazife çıkarmaktan öte birşey değil.
* Spor Bakanlığı bünyesinde ve bazı federasyonlarda üst düzey yöneticiler ile olan tanışıklığınız sonucu ; Kadın-Erkek 32 masa tenisi ekibinin 3-4-5 Şubat tarihlerinde Mardin'e geleceği müjdeli haberi verdiğinizde, senelerdir büyük özverilerle çalışıp gelebileceği en iyi düzeye gelmeyi başarmış, sesini tüm Türkiye'ye duyurmuş Merit Grup Real Mardin Masa Tenisinin ; Başkanına, yöneticilerine, antrenörlerine ve sporcularına haksızlık edeceğinizi düşünmediniz mi ?
* Başarılı çalışmaları, kendi gayreti ve girdiği sınavları başarıyla geçmesi sonucu Bölge Hakemliğinden Klasman Hakemliğine yükselme başarısı gösteren Futbol Hakemi Yunus Dursun'un da emeğini hiçe sayıp, bundan da vazife çıkarma arzusu nasıl bir duygu?
* BM Dünya Turizm Örgütü'nün ( UNWTO ) hazırladığı ve ülkelerin değerlendirildiği, Kosova ve Belarus'un risk oranı en yüksek görüldüğü A3M Risk Haritasında; Kanada, Almanya, Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsviçre, Slovenya seyahat için en az riskli ülkeler; Norveç, Finlandiya, Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Slovenya güvenlik açısından en yüksek puan alan ülkeler olarak işaretlenmişken ; Mardin ve Diyarbakır'ın müdürlüğünün etkinlikleri sonucu risk haritasından çıkarılmış olduğu iddiasına kaç kişi inanmış olabilir ?
* Kendini kanıtlamış Mardin Bulgurunun firmasınca reklam amaçlı tanıtım görüntülerinin bile, festival etkinliğine mal edilen ve festival bağlantılıymış gibi lanse edilmenin adı soyadı ne olabilir ?
* Bakanlığın; bir sürü para ödemesi yaparak yazılı medya, görsel medya ve sosyal medyada yayınladığı Rami İhtisas Kütüphanesi reklam filmini paylaşıp gezdireceginize, Mardin'in tanıtım amaçlı yapılmış filmlerinden birinin veya sizin yaptıracağınız bir filmin paylaşımını başta Muğla olmak üzere değişik illerde yapma gayretiniz halen mensubu bulunduğunuz makam adına daha doğru olmaz mıydı? Konu açılmışken hatırlatayım. Mardin'den ataması Muğla'ya yapılmış bir Sayın Valimiz Mardin Reyhani Müziğini Dalaman Havaalanında çaldırmıştı.
Evet Sayın Müdürüm,
Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak; kültür ve turizm potansiyeli çok yüksek, bu konuda atılacak çok adım olan Mardin'de; Mardinli sizden durumdan vazife çıkarmaya çalıştığınız, aslında görev alanınızın dışında kalan konularla değil görevinizin gerektirdiği hizmetlerle anılmanızı istiyor.
* Bugün sadece Mardin'e değil, dünyaya mal olan Dara'da yapılacak entegre kazı ve çalışmaların beklenen düzeyde yapılacağı müjdesini bekliyor sizden. Cumhurbaşkanlığı programlanmasına alınmış olduğu halde neden çıkarıldığını öğrenmek istiyor.
* Kaç aydır gündemde olan mevcut Müze Binasının tahliye edilip taşınması ile ilgili geliştirdiğiniz projeleri görmek istiyor Mardinli.
* Mardin'e ait olup halen başka başka müzelerde bulunan değerlerin tekrar Mardin'e kazandırılması ile ilgili atılmış veya atılacak adımları öğrenmek ister.
* Mardin kültürünün sadece taş ve mutfak olmadığı gerçeğinden hareketle, başka başka alanlarda yapılması gereken çalışmalar ile ilgil yol haritasının acilen belirlenmesini ister.
Her konuda olduğu gibi insanoğlunun isteme arzusu na-mütenâhidir. İstedikçe ister.
Ama aynı insanoğlu bölünmüş başarılardan da mutlu olmasını çok iyi bilir.
Bu neden diyorum ki Sayın Müdürüm,
Spor Bakanlığında çok sayıda tanıdığınız olduğu halde o bakanlığı düşünmemiş, bu bakanlığı düşünmüşseniz ve de Mardin tercihini kullanmışsanız; Mardin'de yapılacak çok iş te var olduğuna göre ve siz kendinizi bu işte başarılı olmaya hazır buluyorsanız; saatler, günler, haftalar, aylar sizi bekliyor.
İnanın birkaç kişinin alkış emojisi ve kutlama ifadelerinin yerine büyük alkış ve kutlamaların sahibi olursunuz.