USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EKONOMİ ZİRVESİ Mİ SİYASET ZİRVESİ Mİ...

09-05-2023
Yazının sonunda sormam gerekenleri başta sorayım.
1- " Ekonomi Zirvesi " adı verilen toplantı; bilerek ve tasarlanarak mı siyasetin konuşulacağı bir toplantı şekilinde organize edildi ?
2- Genelde ülke, özelde Mardin ekonomisinin masaya yatırılıp konuşulacağı bir platform olarak düşünülen toplantı; sabote edilerek siyasi toplantıya mı dönüştürüldü ?
Bana göre Ekonomi Zirvesi toplantısı adı verilmiş organizasyon ; planlı ve programlı bir şekilde Siyasi Zirve toplantısı olarak icra edildi.
Yazık ta edildi.
Siyasetin yapılacağı geniş bir katılım yokken; katılım sağlamış birkaç kişi de, yapılacak siyasi konuşmalardan etkilenmeyecek yapıda, oyunu nasıl kullanacağı ferasetine sahip şahsiyetlerdi.
5-10 kişiyi etkileyebilmek için oldukça külfetli bir organizasyon oldu. Toplantının nispeten de olsa amacına ulaşması için 500-600 kişinin katılımının sağlanacağı bir toplantının yapılması daha doğru olurdu.
Hem Ekonomi Zirvesi diye toplantıya katılanlar hâyâl kırıklığı yaşamaz, hem de yapılan siyasi konuşmalardan etkilenecek birkaç kişi olabilirdi.
Yanlış veya doğru işlerin yapılmış olduğu konunun mahiyetini belirtmeden yaptığım yorumlar bir toplantıyla ilgili.
İhlas Grubu'na ait "Türkiye'de İş Dünyası" adındaki aylık yayın yapan dergi, günler öncesinden yaptığı duyuru ve davetlerle ; ekonominin masaya yatırılacağı Ekonomi Zirvesi toplantısının Mardin'de yapılacağını açıklamıştı.
Program akışına göre; iş dünyasından belli kişiler katılacak, Mardin ağırlıklı olmak üzere ekonomik konular geniş kapsamlı olarak ele alınıp tartışılacak, tanıtıcı konuşmalar yapılacak ve Mardin Ekonomisine katkı sunmuş bazı firma ve kişilere teşekkür plaketleri verilecekti.
Ben dahil, birçok kişi yararına büyük ölçüde inandığımız bu toplantıda yapılacak konuşmaları ve çıkacak sonuçları merak ederek katılım sağlamışken, beklentilerin aksine ; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, iş insanları Abdulkadir Akkuş ve Kerim Öziş dışında belirlenmiş diğer konuşmacıların yaptıkları siyasi konuşmalarla hâyâl kırıklığı yaşadık.
Mardin'in turizm, sanayi ve tarım konularında elde edebileceği kazanımları düşünerek büyük beklentiler içinde toplatıya katılanlar ; konuşmacıların kimilerini yere-göğe sığdırmadan yaptığı methiyelerini, kimilerine de kullandığı hakaretvari ifadeleri dinlemek zorunda bırakıldı.
Özellikle davetlilere karşı hiç te şık olmayan bir organizasyon akışı içinde ;
Organizasyon, planlı-programlı olarak bu şekliyle düşünülmüşse eğer Mardin'in duyguları bir kez daha rencide edilmiş oldu.
Yok ; organizasyonun dışında başka kişilerce sabote edilmişse, kınamak gerek.
Yine tekrarlamış olayım.
Bana göre organizasyon bu haliyle tasarlanmış, ancak amacına ulaşmamıştır.
Anlaşılan Tarzan zor durumda...