USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mardinspor'dan Haber Var

30-05-2021
Ne zamandır Mardinden kopuk ,halkın ilgisinden uzak ; elden ele daldan dala faaliyetini sürdürmeye çalışan bir zamanların allı şanlı Mardinsporundan sevindirici gelişmeler.
Sevgili Mehmet Çelik'in yaptığı haberle; Sayın Vali Mahmut Demirtaş'ın Mardinspor'a el attığını öğrendik.
Olması gereken ve beklenen de buydu.
Gerçek manada ; Mardin ve Mardinli ile bütünleşmiş, eski kimliğini kazanmış bir Mardinspor için, muktedir bir elin değmesi gerekiyordu ve o elin sahibi Sayın Vali oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Mardine ilk atandığında ; neyin ne olduğunu bilmediği ve türlü söylentilerin dolaştığı bir konuda karar vermesi güçtü. Başkanlığına getirildiği Büyükşehir Belediyesinin de bu yükün altına girecek durumda olmadığını görmesiyle ; haklı olarak takımın Belediyece yönetmenin doğru ve mümkün olmayacağına karar verdi.
Halkın ilgisizliği nedeniyle, daha önceleri de olduğu gibi hokus-pokus yöntemlerle Mardin Fosfatspor adı altında tescillenip 3. Lig 2. Grupta mücadele edileceği haberini duyduk.
Konuya fazla girmek istemiyorum ama ; takım kısa sürede hangi mevzuata göre isim değiştirerek liglere katılma hakkını elde etti?
Adı verilen tüzel kişiliğin buna icazeti ve zorunlu olan yönetim kurulu kararı varmıydı? Adı değiştirilen takım yönetim kurulunun bu doğrultuda alınmış bir kararı varmıydı ?
Dernekler yasasına bağlı olarak yönetilen profesyonel takımlarda; bırakın ikide bir isim değişiklini , renklerinin değiştirilmek istenmesi bile yapılacak genel kurul toplantısındaki tüzük değişikliği ile mümkündür.
Böyle ; ben istedim diye takımın ismi de, renkleri de değiştirilemez . Bu uygulama senelerdir nasıl devam etti bilmiş değilim.
Daha önceleri koşullar ne olursa olsun ; dernekler yasasına göre yönetilen Mardinspor, her yıl muntazam olarak kongrelerini yaparken ; son 25 yıldır genel kurul toplayıp kongre yapmadı veya 3-5 kişinin katılımıyla bazı ofislerde yaptı. Üye yapısı bile kalmamış bu kulüpte ; gelirinden-giderinden , aldığindan- sattığından kimsenin haberi olmadı.
Birçok dernekte başkan ve yönetici olarak görev yaptım. Kongre tarihi bir hafta geçildiğinde; önceleri Emniyet Müdürlüklerine bağlı Dernekler Şubesi elemanları, daha sonra Valiliklere bağlı Dernekler Müdürlüğü görevlileri haklı olarak defalarca uyarıyordu.
Yaklaşık 25 yıl kongre yapmamış veya öylesine yapmış bir kulübün takımı isim de değiştirmiş, renklerini de değiştirmiş ve faaliyetini sürdürebilmiştir.
Bütün bunları yazmamın nedeni ; Sayın Vali Demirtaş'ın gayretleri ve destekleriyle oluşturulacak yönetimde bu konulara duyarlı , liyakatlı ve deneyimli kişilerin görev almasının sağlanması içindir.
Astronomik rakamların havada uçuştuğu tüm liglerde maddi güç ne kadar elzemse, işbilir yönetici kadrosu da o kadar önemlidir.
Eski bir Mardinspor Başkanı ve yıllarca yöneticilik yapmış biri olarak ; Mardinspor'da halkın ilgisizliğinin ve bugüne kadar yaşadığı inisli-çıkışlı dönemlerin " haddini aşma " yani halkın değimiyle " ayağını yorganına göre uzatmama " davranışından kaynaklandığını hatırlatmak isterim.