USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAĞLIK BAKANI GELDİ SAĞLIK SORUNLARI BİTTİ SAĞLIK OLSUN!

02-09-2023
Yıllardır, Mardin'e bakan veya bakan düzeyinde birilerinin geleceğini, çöp sepetlerinin kamufle edilmesinden anlardık.
Sabah uyanıp işyerinize veya gideceğiniz başka bir yere doğru yol alırken ; şehir içindeki kaldırımlara kondurulmuş çöp sepetlerinin tümünün poşetlerle örtülmüş olduğunu görmeniz, bakan beylerin geleceğinin habercisiydi.
Geleceklerini kamufle edilmiş çöp sepetlerinden, gittiklerini de ; tek elden hazırlandığı belli olan haber metninin tüm yerel gazete ve ajanslarda yer alan "tek tip" haberlerden öğrenmiş olurdu vatandaşlar.
Sözde güvenlik önlemi olarak düşünülen bu çok ilkel ve anlamsız uygulamanın, dün şehre gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için yapılmamış olması, Mardin adına sevindirici bir davranış olarak değerlendirildi.
Kent sakinleri için incitici olan böylesine basit ve anlamsız bir "güvenlik önlemi" uygulamasından vazgeçilmiş olması nedeniyle göreve yeni başlayan Tuncay Akkoyun Valimize ilk teşekkürlerimizi iletmiş olalım.
X X X
Gelelim Sağlık Bakan'ı Koca'nın dünkü Mardin'i ziyaretleri konusuna.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ; AKP'nin çeşitli kademelerinde yapılan açıklamalardan, Mart 2024 Yerel Seçimlerinin çok fazla önemsendiği ayan-beyan anlaşılmış durumda. Bu vesileyle ; halkla bütünleşmek adına kent ziyaretlerina daha fazla yer verileceğini, aslında bu gibi çalışmalar için ihdas edilmiş olan "Bakan Yardımcıları" ile yetinmeden, bakanların kendilerinin de bu çalışma içine sokulacaklarını görmekteyiz.
Ziyaret programının akış şekli, yapılan temas ve açıklamalar, bir bakandan çok bir parti üst yetkilisinin yaklaşım biçimi gibi.
Bakan Koca'nın bu ziyareti de aynı amacı taşıdığını gösterdi.
Türkiye'nin, Covid-19 pandemi sürecinde sadece yapılan test sayısı, yatan hasta sayısı, entübe olmuş hasta sayısı, vefat edenlerin sayısı ilgili açıklamalarından tanıdığı Bakan bu ziyaretinde ; aslında sağlıkta herşeyin toz pembe olduğunu, dünyaya örnek olmuş düzeyde bir sağlık başarılarının bulunduğunu, vatandaşın sağlık sorunlarının var olduğunu değil, üst düzey bir memnuniyet durumu içinde bulunduğunu gözlemlediklerini belirtti.
# Aylar sonrasına verilen randevuları,
# Hastanelerin olumsuz koşullarını,
# İlaca erişim zorluğunu,
# Ödenek yetersizliği nedeniyle tıbbi ve medikal malzeme sıkıntısı çekilmekte olduğunu,
# Ameliyat ipliği bile bulunmayan hastanelerde insanların kopmuş olan parmaklarının diktirilemeyişini,
# Bazı acil ameliyatların bile yapılamayacak durumun var olduğunu,
# Olağanüstü hava koşullarının hüküm sürdüğü ülkenin birçok hastanesinin klima cihazlarının çalışmaz durumda olduğunu,
# Doktorların ağır çalışma koşullarını,
# Fahiş ilaç fiyatlarını,
# Özel hastanelerde yaşanan ücret konusunu,
# Sadece ilaç yazdırmak veya bitmiş raporu yenilemek için bile 300-500 lira ücret alındığını,
# Emeklilerden alınan haksız ve fahiş katkı paylarını bilmezden veya görmezden gelen Sayın Bakan ; kafaları iyice karıştırmak için, ne anlama gelindiği bile bilinmez "Hearth Türkiye" müjdesi(!) bile verdi.
"Yaptığı basın toplantısında" ifadesinin yer aldığı ; aynı kalemden çıkmış bir yazı metninin servis edildiği ve noktasına-virgülüne bile dokunulmadan, tüm yerel gazete ve haber sitelerinde yayımlanan haberde, beklenen açıklamaların yerine tarihsel ve kültürel bilgilerin tercih edildiği görülmekte.
"Gençlik Buluşması" adı verilen ve Kasımiye Medresesinin otantik havası içinde yapılan toplantıda ise; organize biçimde davet edilmiş gençlere, sağlıkla ilgili alakası olmayan konuları içeren, genellikle Mardin temalı süslü-püslü ifadelerin yer aldığı usturuplu, uzunca, tarih ve kültür kokan bir sunum yapılması tercih edildi Sayın Sağlık Bakanı'nın sağlık hizmetleri konulu Mardin ziyaretinde.
Dün Sağlık Bakanımız geldi.
Sağlık sorunlarımızı konuştuk (!)
Sağlık olsun....
Bekleyip görelim.
Sırada hangi bakan Mardin ziyaretinde bulunup, bakanlığıyla ilgili hangi sorunumuz için hangi müjdeleri verecek ?....