USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sessiz Çığlık

22-07-2020
HDP seçmeninin sinir uçlarına dokunan iki ayrı haber basında yer aldı.

Şimdilik İDDİA...

Zira yasalar nezdinde ve kamuoyu vicdanında kanıtlanmadığı sürece her bir söylenti iddiadır. Bu nedenle henüz kanıtlanmamış bu gelişmeler benim için de bir iddia vasfındadır. Doğruluğunu kabul etmeyi bile düşünmüyorum.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık.

Eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusu yapılmış. İfadesini değiştirip davacı olmaktan vazgeçtiğini açıklayan eşine rağmen ; iddianın soruşturması devam etmekte iken partiden ihraç edilmesi için yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiş.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik.

Bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla onun da hakkında soruşturma başlatılarak fezleke hazırlanmış. Doğruluğuna inanmak istemediğim bu iddia karşısında ; partisini zor durumda bırakmamak için partiden istifasını açıklamış.

Geçmişte de benzer kumpasların yaşandığını düşünürsek ; bu her iki olay hem kendilerini , hem partilerini zor durumda bırakacak birer kumpas olacağı gibi, yapılmaması gereken iki çirkin olay da olabilir.

Bu aşamada her iki milletvekilinin de haklarındaki iddiaların gerçek olmadığını ispatlaması gerekirken ; partinin de ciddi tavırlar sergileme zorunluluğu var. Doğruluğu halinde kesinlikle ihraç edilmeleri ve meclise gelmesi durumunda kesinlikle " kabul " oyu kullanmaları gerektiğini belirteyim .

Kadın haklarını , kadına pozitif uygulama gerekliliğini ve en önemlisi kadına şiddet konusunu en fazla dillendiren partide kabul edilemez bu gibi davranışların karşılıksız kalmayacağı düşüncesindeyim .

Peşpeşe yapılan atraksiyonların muhtemel bir erken seçimi çağrıştığı düşünülürse ; bu aşamada partilerin kendilerini yeniden gözden geçirmesi gerekli.

Yaşam koşullarının her geçen gün biraz daha zorlaştığı ülkede ; seçmenin ilgisinin oldukça azaldığı AKP ve iktidardan çok daha iktidarca olan sözde muhalefet MHP'nin bu durumlarını değerlendirmesi gereken diğer muhalefet partililerin de her ne kadar bir ivme kazancı olduğu gözüküyor olsa da ; seçmeni nezdinde pek te yeterli karşılık bulmuş durumda değil.

İYİ Parti en sorunsuz parti olarak gözükürken ; henüz rüştlerini ispat etme gayreti içinde olan GERCEK Parti ve DEVA Partisi bitek kapalı kutu. Bu hafta içinde yeni bir kurultay yaşayacak olan CHP bu dönemde bile sancılı . Parti içinde bazı rahatsızlıklar mevcut. Partinin eski " abileri " bir taraftan, kurultayın yapılış biçimine karşı olan bazı kurmaylar bir taraftan hoşnutsuzluklarını ifade etmekte .

Gelelim baslıktaki SESSİZ CİGLİK diye nitelendirdiğimiz büyük bir seçmen kitlesine sahip HDP'ye....

Almış oldukları 6 milyon oyun içinde partili olmadığı halde ciddi bir yurtsever, demokrat ve devrimci kitlenin oyu olduğunu kabul eden

HDP bu sessiz çığlığa kulak vermeli , sessiz olsa da bu çığlığın kulaklarda çınlayabileceğini kabul etmeli.

Tüm siyasi partilerin yarınlara doğru umut ışığı içinde oldukları bu dönemde en büyük gayret ve çabayı HDP göstermek zorunda.

Siyasi rotasına bir kesinlik kazandırmalı .

Türkiye partisi olduğunu yüksek sesle duyurmalı .

Ülke sorunlarının sadece demokrasi ile hak ve özgürlükler temelinde olmadığını hatırlayarak ; eğitim, sağlık, ekonomi, tarım bağlamında projelerle ve bu projelere uygun kadrolarla halkın karşısına çıkmalı .

Bazı kesimlere tanımış olduğu kotalara sadık kalabilmek için aday belirleme ısrarını sürdürürken azami dikkati göstermeli . Gerek milletvekilliği, gerek belediye başkanlığı ve gerekse il genel ve belediye meclis üyeliklerinde öncelikle ; bilgi-birikim, ehliyet ve liyakat kavramlarını gözardı etmemeli.

Bu dönemde eksikliği oldukça hissedilmekte olan toplumsal muhalefeti yapabilmek adına özellikle televizyon programlarında yer alabilecek kadroların değerlendirilmesi .

Önümüzdeki siyasi süreç çok şeylere gebe gibi gözükmekte .

Süreci en iyi değerlendiren , gelişmelere en fazla duyarlı olduğunu gösteren , vatandaşın feryadını en iyi duyup karşılık vereceğini inandıran nur topu gibi bir çocuğu kucağında görecek .

Analı babalı buyur inşallah ...