USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SUÇ VE CEZA

02-05-2020

65 yaş üstü olma suçunu işlemiş biri olarak ;
- arada bir kafamı pencereden çıkarıp hava alabilme şansım olduğu için - Yarı Açık - diyebileceğim cezaevinde ceza çekmenin 51. günündeyiz .Allah´tan teknolojinin bize hediye ettiği akıllı telefon ve internet sayesinde yakınlarımız ve sevdiklerinizle görüntülü konuşabiliyoruz . Bu da olmasaydı "görüş" imkanımız da olmayacaktı .Benimle aynı suçu işleyip yatmakta olan herkese " Allah Kurtarsın" diyorum.

Corona virus mağduru bir kader kurbanı olarak cezamızın ne zaman son bulacağı belli değil. Alışa geldiğimiz gibi iddianamemiz bile hazırlanmamış .

Cezaevi koşullarında yapabilecek fazla bir şey yok.

Okuyabileceğimiz bir-iki gazete ile birlikte, sadece beyin hücrelerini diri tutmak için beyin jimnastiği yapacağımız bulmacalar için alınan bir tomar gazete, evde bulunan daha önce okunmuş birkaç kitap ve televizyon dışında başka hiçbir uğraş sansımızın olmadığı bir süreçteyiz .

Maaşlı bir eleman oldukları artık herkes tarafından kabul edilen ; akademisyen, gazeteci, ekonomist ve siyasetçi kimlikli kişilerin ; aslında kendilerinin de doğru olmadığını bildiği şeyleri heyecanla savunduğu programları yapan televizyonları izlemezken, eli-ayağı düzgün bir-iki televizyon kanalını da izleyemezken cezamız daha ağırlaşıyor. Yıllar önce yapılmış dizilerin , defalarca izlenmiş filmlerin tekrarını izleme mahkumiyeti başlıyor .( 53 kez izlediğimiz Tosun Paşa , 41 kez ekrana gelmiş Kibar Feyzo ve 39 kez izlenmiş Züğürt Ağa her nedense unutulmuş şu ana kadar )

Yemek ve mutfak kültürümüzü de arttırıyoruz bu arada . Hafta arası her gün Fatih Ürek ve Zuhal Topal´ın yemek programlarını iple çekiyoruz. Gelinlerden çok kaynanaların mücadelesi...Zuhal Topal´ın programında kaynanalar gelinlerin yaptığı yemeklerin kalitesine değil, birebirleriyle yaptıkları tartışmanın boyutuna puan veriyor. Sen bunu dedin- ben bunu dedim tartışmasıyla gelinlerin emekleri yok sayılıp gidiyor. Fatih Ürek´in sunduğu program ise bir yemek programından çok hem gelinlerin, hem kaynanaların giysi ve takılarını sundukları bir defile formatında. Yemekler değil; rüküş bayanlar yarışıyor gibi. ..

Çarkıfelek, eski survayvir ile yılan-çıyan ve penguenlerin tanıtıldığı belgesellerin kanallarını izlemek ise cezamızın biraz daha hafifletilmiş hali ...

ALLAH KURTARSİN
ALLAH BİR DAHA DUSURMESİN