USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TURİZM KENTİNDE HANİ TURİZM HAFTASI ?

28-04-2023
Sahi ; kayıtlara geçmiş ve her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan bir haftamız vardı.
15-22 Nisan tarihleri arasında coşkuyla kutlanan.Adına Turizm Haftası denmiş, özellikle turizm bölgelerinde daha fazla önemsenen ve o yörenin turizm hareketliliğini diri tutan.
Görünen o ki; bizler her ne kadar hatırlamış olsak ta, unutmaması gerekenlerin ya bu haftanın varlığından haberleri yok veya ilgileri olmadığı halde uğraştıkları diğer bazı konular kadar önemsemiyor Turizm Haftası etkinliklerini.
Evet...
Yurdun dört bir yanında bu yıl da çeşitli aktivitelerle kutlanan 15-22 Nisan Turizm Haftası, her yıl muntazam olarak kutlanmış olmasına rağmen, her nedense bu yıl böyle bir organizasyona gerek duyulmamış.
Düşünebiliyor musunuz; geleceğini turizmde arayan, yurt içinde ve yurt dışında bir turizm kenti olduğu kabul görmüş olan Mardin'de Turizm Haftası etkinliklerinin yapılması hatırlanamıyor veya bilinmiş olsa da gerek duyulmuyor.
Bu ilgisizlik, bu sorumsuzluk; büyük bir çoğunluk gibi benim de içimi acıtmış durumda.
Merkezi yönetimin gereği kadar desteklemediği, ancak bazı yerel yöneticilerin kişisel çabası ve halkın ilgisiyle bir yerlere gelebilmiş Mardin turizm hareketine bırakın katkı sunmayı, kôstek olmaya çalışanları görmekteyiz ne yazık ki...
Bu halk; her ne kadar yeterli değilse bile binbir güçlükle yakalanmış bir turizm trendini ihmal eden, katkı sunmayan ve çalışıyor gibi yapıp hiçbir şey yapmayan, başka başka şeylerle uğraşıp şov peşinde olanlara izin vermeyecek.
Siyasi tercihlerle hak edilmemiş bir makama getirilmiş olanların getirildikleri makamın hakkını verme gayretini göstermeleri gerekir.
Başka başka konulara ayırdığı zaman ve gayreti ilgili olduğu kurumun etkinlikleri için kullanmaya çalışmalı.
Daha açık ve net...
Darasıyla, Boncuklu Tarlasıyla, sahip olduğu her dine mensup tarihi inanç merkezleriyle, özellikli yapısıyla, kültürüyle çok daha iyi yerlerde olması gereken Mardin turizmini unutmadan ; kara nohutlara, bulgurlara, meteorolojik durumlara, hakem atamalarına, Rami Kütüphanesinin tanıtımına, bazı şehirler arası yapılacak hızlı tren müjdesine ayrılan zaman ve gösterilen çabalar düzeyinde çalışmalara odaklanma gereğini tekrarlıyorum.
DİP NOT :
Gurs Vadisinde yapılıp şov amaçlı kullanılan; acemi birliğindeki askerlerin yaptığı mıntıka temizliğini andıran GURS VADİSİNİ TEMİZLEME çalışmalarını 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinliği olarak sunulması kabul edilemez ayrı bir vakıa...