USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yanlış yapıyoruz arkadalar

15-03-2020

 2014 yılından beri ; Mardin Valiliği , Mardin Artuklu Üniversitesi ve MARSEV paydaşlığında organize edilen HİZMET VE TANITIM ÖDÜLLERİ´nin bu yılki sahiplerini belirlemek için çalışmalar sonuçlandı . Hem aday belirleme, hem belirlenen adaylar arasında ödüle layık görülecek kişilerin seçimi ; organizasyonun her geçen yıl amacından biraz daha uzaklaştığı gerçeğini ortaya çıkardı .

  Yaklaşık bir yıl önce 27.4.2019 tarihinde; geçen yılın ödül dağıtım töreni sonrası yazdığım yazıda organizasyonun gerek şekil ve gerekse usul bakımından yanlışlıklar içinde yapıldığını ve gerekli revize çalışmalarının yapılmaması halinde amacından uzaklaşacağını belirtmiş , paydaşların konuya acilen el atması gerektiğini ifade etmiştim.

  Gerekli revize çalışmaları yapılmamasına karşın " daha geniş kitleyi sürece katmak " gibi acayip bir düşünceyle genişletilen tespit komisyonu ile çalışmalar tam bir müsamereye dönüştü . Organizasyonun amacını ve kriterlerini kavramadan komisyonda yer alan bazı üyeler ; konunun bir ticari faaliyetteki başarıyla , kamu görevlisinin asli görevini yapmış olmakla bir ilgisi olmadığını düşünmeden kendine yakın gördüğü bir kamu görevlisini , ticari faaliyette bulunmakta olan bir dostunu , hatta biraz daha ileri gidebilerek kendini, babasını, kardeşini aday gösterdi .

  Aslında belirlenmiş bir yönetmelikle ve aynı yönetmelikle tespit edilmiş 13 kişilik seçici kurulla ince eleyip sık dokuyarak MARDİN´e HİZMET VE TANİTİM faaliyetinde bulunmuş kişilerin ödüllendirilmesinin amaçlandığı bu organizasyonda böylesine bir uygulama ; hem konuyu ciddiyetten uzaklaştırmış, hem hakkedenlerin hakkını gasp etmiş ve hem de daha önce gerçekten layık olup ödüllendirilmiş kişilerin ödülüne gölge düşürmüştür .

  Mardin´e seneler önce kendi aslı görevinin dışında hizmet etmiş, yaptıklarıyla bir iz bırakmış yönetici ve kamu görevlilerinin , akademik çalışmalarla Mardin´in dünü - bugünü - yarını konularında eserler yazmış , yurt içi ve yurt dışında çeşitli paneller vermiş kişilerin , alanlarında ulusal düzeyde başarı sağlamış Mardinli sporcu ve sanatçıların , zor koşullarda ve hiçbir maddi karşılık beklemeksizin Mardin örf ve geleneklerine, folkloruna, müziğine sahiplenerek mücadele etmiş isimsiz kahramanların saptanarak ciddi bir seçim yöntemiyle ödüllendirilmesi gereken bu değerli organizasyonda ; ticari faaliyetindeki başarısı nedeniyle işletme sahibi yakının , kamu görevlisi bir dostun, yetmedi ; kendisini, babasını , kardeşini önerip bu konuda oy kullanmak kadar akla ziyan bir şey olur mu? Adam gerçekten ticari faaliyetinde başarılı olmuş olabilir . İstihdam ve katma değer sağlamış olabilir. Onun ödülünü bağlı bulunduğu meslek odası verir. Görevini en iyi şekilde yürütme zorunluluğu olan kamu görevlisini de üstün çalışmaları nedeniyle bağlı bulunduğu üst yönetim gerekli bulursa ödüllendirir .

  2020 TANİTİM VE HİZMET ODULLERİ kapsamında ; aday belirleme ve 5 ayrı dalda ödüle layık kişilerin seçim çalışmaları bir müsamere havası içinde tamamlandı . Yakın bir tarihteki törenle ödüller sahibini bulacak. Yine de hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Organizasyon paydaşlarının üst yönetiminin konuya ciddiyetle el atmasıyla ve yapacağı revizyonlarla ; bir sonraki tespitlerin ve seçimlerin daha sağlıklı olacağını , en azından etkin ve yetkin bir seçici kurulla kişilerin kendilerini ve yakınlarını aday gösterme komedisinin olmayacağını , yapılan oylamada yeterli oy alamayanlara başka dalda ödül verme olanağının kalmayacağını sağlayabilir .

  Seçici kurulda Kent Konseyi adına yer aldım. Gerek aday belirleme ve gerekse yapılacak seçimlerin amaca uygun olmadığını belirterek oylamalara katılmayacağımı belirttim. Ödül almayı hakkeden 3-4 kişiden oy kullanmadığım için özür diliyorum. Gerçi onların oylama sonucu aldığı oy 2 veya 3´u geçmedi zaten.....