MASKELİ BALO

Gülüş Teke

4 yıl önce

       Büyük kral, maskeli bir balo düzenlemişti. İnsanların hatta hayvanların bile katılmasını emretti. Baloya katılan hiç bir hayvan, maske takmamıştı ne bir sırtlan, fil maskesi takmıştı, ne bir maymun, kurt maskesi? Ama insanlar yüzlerine geçirdikleri envai çeşit maskelerle baloya katılmışlardı. Çünkü kendini gizleme dürtüsü en çok insanlarda vardı. Menfaati için yüzünün derisini bile soyardı insan.

?Büyük kral, toplanan kalabalığa doğru seslendi.

Herkes arkasını dönüp, karşıdaki dağın eteklerine doğru baksın! Bütün gözler karşıdaki dağın eteklerine mıhlanmıştı, orada bulunan kalabalık için muhteşem bir görsellikti bu, yiyecekler, içecekler, değerli eşyalar, her şeyden bol bol vardı. ?Büyük kral, herkes istediğini "ihtiyacı kadar alsın! ?Son hükmü mü daha sonra vereceğim!" dedi. Vahşi hayvanlar, kendilerine sunulan avları yemeye başladılar. Ot obur olanlar taze otlaklara yayıldı, İnsanlar ise büyük bir açlıkla karınlarını tıka basa doyurdular, sonra değerli gördükleri her şeyi yağmalamaya başladılar, öyle bir karmaşa yaşanıyordu ki, birçoğuna elinde tuttukları mallar yetmedi, birbirlerinin gırtlağına sarıldılar. Herkes en çoğu benim olsun derdindeydi. Kimileri diğerlerinin elinde gördüğü kıymetli eşyalara sahip olmak adına acımasızca birbirini öldürüyordu. Hiç kimse ?Büyük kralın "ihtiyacınız kadar alın!" Sözünü hatırlamıyordu bile. Durum öyle bir hâl almıştı ki, hayvanların kürküne varıncaya kadar, her şeyi soyup soğana çevirdiler, ne var ne yoksa topladılar. Ortalıktaki toz, duman, biraz yatışınca ?Büyük kral, tekrar seslendi. Hepiniz yanıma gelin! Hayvanlardan birçoğu öldürülmüştü. İnanoğlu´nun ise büyük bir çoğunluğu.

Manzara içler acısıydı. ?Büyük kral, hayvanlara seslendi sizler! ?Ait olduğunuz yerlere dönün! Sonra insanlara döndü.

Sizlerde önce şu geride bıraktığınız manzaraya iyice bir bakın!" Diyerek, dağın eteklerini tekrar gösterdi.

Hayvan ölüleri, insan ölüleri her yere saçılmıştı. ?Büyük kral, yine seslendi. Siz! İnsanoğulları!? Kendi çıkarlarınız için nasıl hayvanlaştığınızı gördünüz mü?

"Şimdi! ?Yüzünüzdeki insanlık maskesini çıkarın! Ve huzurumdan dağılın!..

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI