USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

20 Yıllık İmar Verilmiş?

Mardin Büyükşehir Belediyesi Borç Batağında

20 Yıllık İmar Verilmiş?
27-06-2014 14:05
Google News

-Mardin Büyükşehir Belediyesinin 580 Milyon Borcu Var.

-Bin 618 Arsa Parselden Sadece Bir Mezarlık Belediyeye Devredildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin 580 milyon TL borcu olduğunu belirterek, 'Bin 618 arsa parselden sadece bir arsa belediyeye devredildi. O da mezarlık çıktı' dedi.
Mardin Gazeteciler Derneği (MGD) Başkanı Mehmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Vekili Adnan Avuka, Öncü Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cesur Sakıcı, Muzaffer Duru,Şeyhmus Edis,Erkan Akın,Sait Çakar,Kanal47 İşletmecisi ve Ortağı Serpil Kudun, ve Mehmet Özcan,Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.
Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Mardin'in farklı bir yapıya sahip olduğuna vurgu yapan Çelik 'Mardin tarihi değerleri ve kültürel yapısı ile farklı bir yapıya sahip. Bunların korunmasında ve gelecek nesillere taşınmasında yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor.Yeni yerleşim alanında ciddi yapısal sıkıntılar,imar ve kentsel çarpık yapılaşmalar var. Mardin'de yaşayan insanların sizlerden beklentileri büyük. Basın olarak bu konuda yapacağınız hizmet ve atacağınız adımlarda yanınızda olacağız. ' dedi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gazetecileri ağırlayan Türk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, seçimlerden sonra hemen bir tasfiye kurulunun oluşturulduğunu ifade ederek, '28 Mart'ta tasfiye kurulu paylaşım gerçekleştirdi. Bu paylaşımda Artuklu'nun AKP tarafından kaybedeceği anlaşılınca tasfiye oldu. Burada Büyükşehir'in çalışılamaz duruma gelmesi için taşınır taşınmaz bütün mal varlıkları farklı yerlere devredildi. Bin 618 arsadan sadece biri bize devredildi. O da mezarlık çıktı. İl Özel İdare binası yatırım izleme komisyonuna verildi. Atatürk Kültür Merkezi 20 milyon TL'ye yaptırılmış. Hazineye devredildi. Mova Park hazineye devredilmiş. Yine havaalanın etrafında 5 tane büyük arsamız var. Onlarda hazineye devredilmiş durumda. Halkın malı hazineye devrediliyor. Yine İl Özel İdarenin 61 aracı farklı kurumlara dağıtılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi binası Artuklu Belediyesi'ne devredilmiş. Şu an ben burada işgalci durumundayım. Kapanan ve yeni kurulan Artuklu Belediyesi'nden 115 milyon TL borç para gönderiliyor, bütün mallarda başka yerlere gönderiliyor' dedi.

' İmar Ayaküstü Satılmış'

Türk, Büyükşehir Belediyesinin borcunun 580 milyon TL'ye çıktığına da dikkat çekerek, şöyle konuştu: 'Biz bu şartlarda belediyeyi devraldık. Bugün Yenişehir nefes alamaz duruma gelmiş. Gerçekten de imar bırakılmamış. Ayaküstü satılmış adeta. Kimin arazisi varsa müşteri aramışlar adeta, şu ana kadar 20 yıllık bir imar vermişler. Bugün gördüğünüz gibi burada binlerce apartmanlar var. Ama bunlardan hepsine ruhsat izni verilmiş. İhtiyacın üstünde bir imar ve ruhsat izni verilmiş. Şu anda kimse imar için başvuruda bulunmuyor.'

‘İşçi ödemelerinde 400 bin TL açığımız var'

Türk, şöyle devam etti: 'Sudan 45 milyon TL bizim para toplamamız gerekirken 5 milyonu tahsil edebiliyoruz. O da hacizlidir. Su parasına giden hesap hacizlidir. Oradan da biz alamıyoruz. 4 yıl sonra ödemek üzere borçlanmaya gidilmiş. Yani bize devredilmiş. Şimdi bana gelen ilk iki ayda 9 milyon, ikinci aydan sonra tabi kesintiler başlıyor. İller bankasında kesintiler başlıyor. 5 milyon civarında para kalıyor. İşçiye ve memura ödediğim para ise 5 milyon 400 bin. Burada 400 bin açığım çıkıyor. Bana bin 200'ün üzerinde mezra ve köy devredilmiş. Sadece Mardin merkezi olsa çok iyi hizmet yapardım. Bütün köylerin yolları bozuk. Asfalt olanlarda çukurlar oluşmuş. Makine yok. Vidanjör bir Büyükşehir belediyesinin kullanacağı bir araçtır. Vidanjörlerimiz başka ilçeler dağıtılmış. Bu hukuksuzluktur.'

‘Midyat Belediyesi'nden 111 milyon borcu devraldık'

Midyat Belediyesi'nin 111 milyon TL borcunun Büyükşehir belediyesine devredildiğini de hatırlatan Türk, 'Borçları araştırıyoruz. Belediyenin kullandığı elektrik faturasını bile bana göndermiş. Oysaki bana devredilen sudur, kanalizasyondur, itfaiyedir ve mezbahadır. Bunlar bana devredilmiş. Bunlardan gelen borçları devraldım. 94 tane işçilerle beraber elemanını buraya göndermiş. Adam ziraat mühendisidir, buraya göndermek için mezarlıkta göstermiş. Bunlarla ilgili dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı aldık. Umuyorum ki 4 Temmuz'da da tasfiye kurulu bunları görüşmek için toplanacak' dedi.
Hastane, Kızıltepe ve Midyat yoluna üst geçit yapılacak

Türk, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüklerini ve karayolları mühendisleri ile birlikte bir proje hazırladıklarını ifade ederek, 'Hastane, Kızıltepe kavşağı ve Midyat yolunda üst geçit yapacağız. Tabi Mardin'in birinci caddesi çok önemli. Caddeyi trafiğe kapatmak için çözüm bulamıyoruz. Diyarbakır ve Savur kapılarında çok katlı otopark oluşturmasanız, orayı trafiğe kapatamıyorsunuz. Çünkü esnaf araçlarını nereye bırakacak. Veya turist nereye bırakacak' diye konuştu.

‘Bütün farklılıkların temsilcisiyim'

'Ben Süryani'nin, Ermeni'nin, Arap'ın, Kürt'ün, Ezidi'nin de temsilcisiyim' diyen Türk, şöyle konuştu: 'Benim siyasi anlayışım şudur. En az olan gruba pozitif ayrımcılık yapmaktır. Biz bu farklıları görmesek o zaman Kürt için demokratik söylediklerimizin anlamı kalmaz. Bu konuda böyle bir anlayış içerisindeyiz. Biz kucaklayıcı olmasak, halkımızı bölmüş oluruz. Şimdi onlarca kat verilmiş ama altında otopark yok. Bahçe bırakmamışlar. Şimdi bunun faturasını bütün Mardin çekiyor. Burada dar sokaklardan iki araba yan yana geçemiyor. Cadde dedikleri küçücük bir sokak. Böyle bir şehirleşmeyi gerçekleştirmişler. Bunların hepsini yıkmak gibi bir şansım yok. Halk bundan sonra ‘evimizi yıktı' diyecekler.'


Mardin Gazeteciler Derneği (MGD) Yönetim Kurulu ve üyeleri, daha sonra Artuklu Belediyesi eş başkanları sevinç Bozan ve Emin Irmak'ı makamlarında ziyaret ederek, Artuklu ilçesine dair görüş ve önerilerini dile getirdi. Eş başkanlar ise, gazetecilerin önerilerini ve görüşlerini not etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ