USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Bakan Karaismailoğlu; Ak Parti İl Binasında açıklamalarda bulundu

Mardin-Midyat Karayolunun temel atma törenini gerçekleştiren, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti İl Başkanlığı binasını açılışını yaptı, partisinin gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu; Ak Parti İl Binasında açıklamalarda bulundu
16-06-2021 13:15
16-06-2021 22:41
MARDİN
Google News

Mardin Valiliğiniz ziyaret eden Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç,Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Demirkaya, Şeyhmus Diçnel, MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İlçe Başkanları ve partililer karşıladı.

     Valilik’te Vali Mahmut Demirtaş’tan brifing alan Bakan Karaismailoğlu, Ak Parti İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Binayı gezdikten sonra toplantı salonunda basına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, doğunu incisi, kadim geçmişi ile tüm dünyanın göz bebeği olan Mardin ilinde bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve bölgenin daha hızlı kalkınmasını katkı sunacak, sürücülerin seyir güvenliğini artıracak, çevre iller ile bölge halkın ticaretine değer katacak Mardin – Midyat Yolu’nun temel atma töreni vesilesiyle Mardin’e geldiğini aktardı. Bakan Karaismailoğlu;

“Binlerce yıllık tarihi ile medeniyetler beşiği olan Mardin’de sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor,.Bildiğiniz gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’nin dört bir yanında ulaşım ve haberleşme alanında önemli yatırımlar ve altyapı projelerini hayata geçiriyor, temellerini atıyoruz.

         Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Bakanlığımızın bütün personelinin güçlü azim ve motivasyonu ile, millî bağımsızlık ve millî ekonomi hedefimizi destekleyen bütünsel kalkınmamızı sağlamak için durmaksızın çalışıyoruz. 

     AK Parti hükümetleri döneminde Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlarımız sonucunda ülkemizin kat ettiği gelişmeyi görmek bizleri mutlu ediyor, daha fazlasını yapmak için cesaretlendiriyor.” Dedi

               Bakanlık olarak hizmette mesafe kat ettik

        Türkiye’yi dünyanın lider lojistik güçlerinden biri haline getirmek için karayolları ve havayollarında kat ettikleri  gelişmeyi, demiryolları ve denizyollarında da sağlayacaklarının altını çizen Bakan Karaismailoğku “  Açılışını gerçekleştirdiğimiz Filyos Limanı ve çalışmaların sürdüğü Rize İyidere Lojistik Limanı ile, Doğu – Batı ve Kuzey – Güney ekseninde oluşturacağımız orta koridor ile, Türkiye yeni, küresel bir lojistik üs haline dönüşecek.Kanal İstanbul ile birlikte, orta koridor hedefimiz daha da güçlenecek.Küresel bir vizyonla attığımız bu adımların olmazsa olmazı ise, her ilimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla az önce değindiğim bütünsel kalkınmamızın hayata geçmesi.Mardin’e gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız her yatırım da gerek bölge gerekse ülkemiz önem arz ediyor.” Diye konuştu.

        Mardin’i  Engin bir denizi andıran Mezopotamya Ovası’nın kıyısında, dağ yamacına yerleşmiş bir mücevher gibi duran bu eşsiz şehir olarak değerlendiren Bakan Karaismailoğlu

 “Birbiri ile iç içe geçmiş camileri, kiliseleri, medreseleri ve manastırları ile Mardin, her daim barış ve hoşgörünün; ilim ve hikmetin ana vatanı olmuştur. Farklı dillerden, dinlerden ve mezheplerden insanların buluştuğu, kültürlerin kaynaştığı, maneviyatı gelişmiş bambaşka bir coğrafyadır.Telkâri ustaları, bakır ustaları, taş ustaları adeta nakış nakış işlemişler bu kenti… Ancak, ne yazık ki, çok kültürlü yaşamı ve maneviyatıyla yalnızca bizlerin değil, dünyanın göz bebeği kadim Mardin, 2003 yılına kadar hak ettiği hizmetlerden uzak bırakılmıştır.

 Mardinlilerin son 19 yıla kadar, yani AK Parti’nin hizmet siyaseti ile tanışana kadar bu zenginliklerinden faydalanamadığını görüyoruz.Mardin’e tarihi varlıkları nedeniyle zamanın durduğu şehir diyorlar.Doğru…Ancak maalesef AK Parti öncesinde duranın sadece zaman olmadığını da anlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 Mardin bizim için çok önemli…

 Bugüne kadar sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Mardin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 4 Milyar Lira yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu  şunları söyledi;

 “2003’te sadece 28 kilometre bölünmüş yolu var iken 235 kilometre daha inşa ederek toplamda 263 kilometreye ulaştık.Şehrimizi, Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a, Şırnak’a ve Batman’a bölünmüş yollar ile bağladık.Sadece 20 kilometre BSK’lı yolu var iken, 363 kilometre daha bitümlü sıcak kaplama yaparak toplamda 383 kilometreye çıkardık. Mardin’i daha güvenli ve konforlu yollarla tanıştırdık.

26 martta Kızıltepe Ceylanpınar yolunu temelini sizlerle birlikte atmıştık. Bugün de yeni bir yolumuzun temelini atmak için buraya geldik. Mardin - Midyat Yolunun yapımına başlıyoruz.

Fiziksel ve geometrik standartları yükselterek, Mardin ile Midyat arasında çok daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı tesis edeceğiz.Kesintisiz ve daha hızlı bir trafik akışı sağlayacağız. 

Projenin tamamlanmasıyla, zamandan 23,7 milyon TL, akaryakıttan 10 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 33,7 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Mardin’in sadece karayollarını değil, diğer tüm modlardaki ulaşım ağlarını da güçlendiriyoruz. Mardin Havalimanı’nın pistini ve terminal binasını büyüttük.2003 yılında 19 bin olan yolcu sayısını, 2020 yılında 398 bine çıkardık. “

 


Editor :
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ