USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Mardinde

Kongreye tek liste ile girildi ibrahim fide il başkanlık görevini Av.Bhattin Uncuya bıraktı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Mardinde
04-01-2015 15:42
Google News

Ankara'dan hava yolu ile Mardin'e gelen AKP heyetini Mardin Havalimanı`nda, AK Parti milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ve bazı kurum amirleri ile AK Partili yetkililer karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Mardin`de Atatürk Spor Salonu`nda düzenlenen AK Parti Mardin 5. Olağan İl Kongresi'nde daha önce partiye hizmet edenlere teşekkür ederek, bugünkü kongrede seçileceklere de tebrik ve hayırlı hizmetler temennisinde bulundu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çözüm sürecine ilişkin " İnşallah Türkiye`de silahlar kıyamete kadar susacak, silahlar toprağa gömülecek " dedi.

 

Mardin`in farklı kültür ve medeniyetleri bünyesinde barındıran ender bir şehir olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Mardin`in sahabeleri barındırdığını, bilim ve kültür şehri olduğunu aynı zamanda bir ticaret şehri olduğunu kaydetti.

Mardin`in geçmişteki ihtişamlı hali gibi ilim sanat, ve irfan merkezi kılmanın gayreti içinde olduklarını aktaran Kurtulmuş, AK Parti İktidarı sırasında çok önemli işlerin yapıldığını vurguladı.

"Bu iktidar sırasında Türkiye`de gerçekten maddi zenginlikler sağlandı" diyen Kurtulmuş, Hava ve kara yolu, sağlık ve eğitim gibi bir çok alanda önemli kazanımların yapıldığını anlattı.

Bunu yanında AK Parti iktidarlarının 12 yıl boyunca yaptığı en önemli hizmetin zihniyet değişikliği olduğunu aktaran Kurtulmuş şöyle dedi:

" Hiç şüphesiz Türkiye`de son 12 yılda başarılan en önemli husus zihniyet değişiminin başlamış olmasıdır. Devletin zihniyetini değiştirmek affedersiniz deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Köyler yakıldı,insanlara dışkılar yedirildi. işkenceler yapıldı. İnsanların anadillerine hor bakıldı. kültürlerine, baş örtülerine, dinlerine, mezheplerine,meşreplerine hor bakıldı. İnsanlar maalesef devletin demir yumruğu altında ezildiler horlandılar. İkinci ve üçüncü sınıf vatandaş haline getirildiler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu devletin sürgün yeri olarak görüldü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı devletin ikinci sınıf vatandaşı olarak görüldü. Bunları hep beraber yaşadık"

"Devlet vatandaşın diline sağırdı "

Geçmiş yıllarda Kürtçe, Zazaca veya Arapça`dan başka lisan bilmeyenlerin mahkemelerde sanık veya tanık olarak konuştuklarında hakimin bunu `Anlaşılamayan bir dil` olduğunu belirttiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle dedi:

" Devlet vatandaşın diline sağırdı. Devlet vatandaşın dilini anlamıyor. Vatandaşın dilini anlamaya gayret etmiyor. Bırakın mahkemeyi televizyonlar Kürtçe ve Arapça türkülerin söylenmesi yasaktı. İbrahim Tatlıses bırakın TRT `yi özel televizyonlarda bile bir kaç sene öncesine kadar Kürtçe şarkılar söyleyemiyor. Şimdi Allah`a çok şükür, Cumhurbaşkanımız başbakan iken, Diyarbakır meydanında Şivan Perver ile Tatlıses bir araya geldiler. 100 binlerce kişinin katılımı ile başbakanımızın ve devlet erkanının önünde Kürtçe Arapça ve Türkçe şarkılar söylediler. Hep beraber halay çektiler. Kıyamet mi koptu. Türkiye mi bölündü, bu vatan mı parçalandı. Hiç bir şey olmadı. "

 

Başörtüsü

Türkiye`de başörtü zulmünün yıllarca yaşandığını aktaran Kurtulmuş, Devletin vatandaşın başörtüsünü görmezden geldiğini, hatta başörtüsüne müsaade etmediğini söyledi.

Çok sayıda gençlerin umudunu Üniversite kapsında yitirdiğini ifade eden Kurtulmuş,

. Devlet 17-18 yaşındaki kız çocuklarını Üniversitenin kapısından alınmadı. Nice genç kızlarımız ağlayarak kahrederek üniversitenin kapısından ayrıldı. nice kardeşlerimiz evlatlarımız Üniversitenin kapısında gelecek hayallerini gömdü. İmam hatip liselerin kapsına kilit vuruldu. 3-5 tane şuurlu hocanın gayreti ile İmam hatipler açık tutulmaya çalışıldı. 28 şubattan sonra seçilmiş bir milletvekili baş örtüsü olduğu için meclisten dışarı atıldı. Yemin bile ettirilmedi, milletvekilliğine müsaade edilmedi. Başörtüsü olursa o zaman Türkiye`ye irtica gelir laiklik elden gider diye yaygara koparıyorlardı. işte Başörtülü milletvekilimiz burada. 6 tane arkadaşımız mecliste başörtüsü ile milletvekilliği yapıyor. başörtülü kardeşlerimiz üniversite hocası, liselerde, ortaokullarda okuyor, memurluk yapıyor. Kıyamet mi kopuyor Allah aşkına Laiklik elden mi gidiyor. Vatan mı bölünüyor. Hiç birşey olmuyor. Bunlar laiklik elden gidiyor diyorlardı ama esasında laiklik değil beylerin kurdukları düzen elden gidiyor. onun için korkuyorlardı.

Yıllardır Gayrimüslim vatandaşların vakıflarının mal varlıklarına el konulduğunu, Midyat`ta bulunan Mor Gabriel Manastırını mal varlıkları iade edilmeye başlandığını aktaran Kurtulmuş, "Vatan mı bölündü, ülkemi parçalandı, hayır. Mor Gabirel`in de Deyrulzafaran Manastırının da bağlısı olan insanlar kendi manastırlarının mal varlıklarına İnsan haklarının gereği olarak sahip olmaya başladılar ve olmaya devam edecekler. " dedi.

 

Yni Türkiye

Eski Türkiye ve yeni Türkiye`nin boşuna denmediğini belirten Kurtulmuş şöyle dedi:

"Eski Türkiye vatandaşların farklılıklarından korkan bir Türkiye`ydi. Baş örtülünün baş örtüsünden, Kürdün Arabın Zazanın konuştuğu ana dilinden korkar. Gayrimüslim yurttaşının kendi dininden diyanetinden korkar. Alevinin mezhebinden kimliğinden korkar. Şimdi yeni Türkiye`de devlet millet kaynaşmasını sağlıyoruz. Aslolan devlet değil aslolan millettir. Onun için milletteki bütün farklılıkları benimsiyor milletin bütün farklılıklarını zengin olarak görüyor ve bunları zenginleştirmeyi yeni Türkiye`nin hedefi olarak kabul ediyoruz. Onun için millet egemenliğinden başka hiçbir egemenliği kabul etmiyor milletten başka hiçbir güce eyvallah etmiyoruz. "

 

Çözüm Süreci

Kurtulmuş 2015 seçimlerinden sonra çözüm sürecine şimdi olduğu gibi bütün güçle devam edileceğinin altını çizdi.

insanlar arasında hiçbir farklılıkların kalmayan herkesin birinci sınıf ve özgür vatandaş olarak yeni Türkiye`nin bir yurttaşı olarak yoluna devam edeceğini söyleyen Kurtulmuş," İnşallah Türkiye`de silahlar kıyamete kadar susacak, silahlar toprağa gömülecek Silahların konuştuğu 35 yılda 35 bin insanımız ölmüş. 7 bin güvenlik kuvvetlerimizden şehitlerimiz olmuş. 35 yıl içerisinde 1.2 trilyon dolar Türkiye`nin maddi kaybı olmuş. Eğer bu kayıplarımız olmazsa Türkiye uzay aracını bundan 20 sene önce uzaya gönderirdi. Eğer bu kayıplar olmasaydı çok daha ileri gidilirdi." şeklinde konuştu.

Her türlü provokasyona rağmen Türkiye çözüm sürecini nihayete erdireceğini, barışı sonuna kadar sağlayacağını, 77 milyon yurttaşın hepsinin birinci sınıf yurttaş olacağını belirten Kurtulmuş, her kesin bu ülkenin sahibi olduğunu ve esas unsur olduğunu hissedeceğini belirtti.

"Provokasyonlara karşı uyanık olacağız"

Bu süreci istemeyenlerinde olacağını ifade eden Kurtulmuş şunları söyledi:

" Bunu istemeyenlerde her türlü provokasyonu ortaya koyacak. 6-7 ekim olaylarında olduğu gibi. Bu provokasyonlara karşı uyanık olacağız. Geriye gidiş yok çözüm sürecinden vazgeçmek yok. Türkiye`yi daha ileriye götüreceğiz ve bu kardeşliği gönüllü kardeşliği sonuna kadar Allah`ın izniyle hep beraber sağlayacağız. Çözüm sürecinin olması sadece Türkiye için değil bütün bölge için önemli çözüm süreci bütün bölge halkları için umut olacak. Bölge halkların Türkler Araplar Kürtler diye birbirine kırdırılmaya çalışıldığı bu dönemde Allah`ın izni ile Türkiye çözüm sürecini sağlayarak şu anda kan gölüne dönmüş Suriye ye şu anda parça pincik olmuş Irak`a ve bütün bölge halklarına Libya ya Mısır`a ve diğerlerine dönüp demiş olcağız ki `Ey İslam dünyasının halkları ey bölgenin halkları başkalarının söylediklerine kanıp parça

parça olmayın derlenin toparlanın birleşin hep beraber olun ve hep beraber ayağa kalkın diyecek. Çözüm süreci evet milli bir süreçtir ama sadece Türkiye ile ilgili bir süreç değildir. Mısır,Suriye, Irak, Yemen, Libya ve bütün geniş coğrafyamızla ilgi bir süreçtir. İnşallah da başarılı olacak ve sizlerin gayretleri ile nihayete erecek ve Türkiye bir barış ülkesi bir huzur ülkesi ve gerçekten bir kardeşlik ülkesi olacaktır."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise Pensilvanya'daki yapılanmayı ve gücü cüceleştirdiklerini söyledi. AK Partinin 12 yıllık iktidarında çok güzel hizmetlerin yapıldığına dikkat çeken Soylu,barışın başkenti olarak Mardin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.AK Parti kurucusu ve eski başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Menderes usulü bir yöntem uygulanmak istendiğini sözlerine ekledi. Milletin Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmesi ile farklı düşüncelere sahip olanlara şamar vurduğunu ileri sürdü.

Kongreye tek liste ile gidildi. Av. Bahattin Uncu Mardin Ak Parti il başkanı seçildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ