USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bölge Gazeteci Cemiyetleri Siirt´te Buluştu.

Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak´ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Bölge Gazeteci Cemiyetleri Siirt´te Buluştu.
16-09-2017 20:37
Google News

                   Başkanlığını Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´in yaptığı Güneydoğu Anadolu  Gazeteciler Federasyonu (GGF), aylık yönetim kurulu toplantısını Siirt´te gerçekleştirdi.

            Siirt  Gazeteciler Yardımlaşma ev Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak´ın   ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Gaziantep Basın Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atay ve GGF Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

           Siirt Valisi "İhale İlanları İçin Talimat Verdim"

             Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkanı  Atilla Durak´ın daveti üzerine Siirt´e toplanan gazeteciler, Siirt Valisi Ali Fuat Atik´i makamında ziyaret etti. Vali Atik, GGF Başkanı Mehmet Çelik´ten federasyonun yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Geçmiş yıllarda gazetecilik yaptığını hatırlatan Vali Atik, gazetecilerin zor koşullar altında çalıştığını bildiğini, gazetecilerin amacının aşmayan  eleştirilerini, yol haritası olarak değerlendirdiğini söyledi.  GGF Başkanı Mehmet Çelik´in Bölgede ihalelerin doğrudan temin ile yapıldığını, bu durumun yerel gazeteleri mağdur ettiğini söylemesi üzerine  Vali Atik ?Hizmet alımlarının doğrudan temin yerine, ihale ilanlarıyla yapılması için Siirt´teki kurumlara talimat verdim. Bunun aksini yapanlara müsaade etmeyeceğiz. Gazeteci arkadaşlarımız bunun takipçisi olsun? dedi.

Gazeteciler, Siirt Belediyesine Ziyarette Bulundu

            Güneydoğu´nun 8 ilini içinde barındıran GGF, Siirt Belediyesini ziyarette bulundu. İçişleri Bakanlığınca atanan Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından karşılandı. Vali yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Taşkın, belediye olarak Siirt genelinde başlattıkları prestij projeleri hakkında bilgi verdi. Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile Kardeş Belediye olduklarına vurgu yapan Taşkın şimdiye kadar, dışarıdan hibe ve yardımlarla 20 milyon liralık sosyal yaşamı kolaylaştıran hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi. Semt ve hayvan pazarlarını iyileştirdiklerini ifade eden Taşkın ? 15 Temmuz Darbe Girişimini bölgede en ağır yaşayan il Siirt oldu. Siirt halkı canı pahasına direndi sokaklara döküldü. Hizmet noktasında da vatandaşımızın her zaman desteğini görüyoruz. Siirt halkı hizmetin en iyisine ve güzeline layıktır. Biz de el ele verip halkımızın hak ettiği hizmeti vermeye çalışıyoruz. Siirt´in  değerlerini ortaya çıkarmanın, gerek turizmde gerekse ekonomik kalkına, alt ve üstyapı iyileştirme çalışmalarında hak ettiği yere gelmesini sağlama gayretindeyiz. Her alanda Gazetecileri yanımızda gördük ? Dedi.

Rektör, Gazetecileri Üniversitede Ağırladı

Vali Atik´e yönelik ziyaretin ardından Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman´ı ziyaret eden gazeteciler, üniversitenin öğrenci profili ve akademik çalışmalarla ilgili bilgi edindi. Üniversitenin akademik hedeflerini anlatan Rektör Erman ? Siirt´te fabrika yok, sanayi yok denecek kadar az. Biz Üniversite olarak 15 bin öğrenci kapasite, 400 akademik ve okutman kadro ile bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bölge gazetecilerinin ziyaretlerinden memnuniyet duydum? dedi.

GGF Başkanı Teşekkür Etti

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanı Mehmet Çelik, yerel gazetelere verilen değerin arttırılması ve sorunlarının çözümü için kentlerde düzenledikleri yönetim kurulu toplantılarının önem taşıdığını söyledi. Çelik, kendilerine ev sahipliği yapan Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak´a teşekkür etti.

Durak, Konukları İle Yakından İlgilendi

Güneydoğu İllerinden gelen meslektaşlarını Siirt´te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten yapan Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak  "Meslektaşlarımızı halkların hoşgörü ile bir arada yaşadığı kent olan Siirt´te ağırlamaktan onur duydum" dedi.

Siirt´in Tarihi Ve Turistik Yerleri Gezildi

Aylık Yönetim Kurulu Toplantısı için Siirt´te toplanan GGF´li Gazeteciler, Siirt´in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. Botan Vadisi ve Tillo´yu gezen gazeteciler Siirt´in geleneksel yemeklerini tattı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ