USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Çocuk Doktorundan Kitap Kampanyası

Dargeçit İlçesinde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Şeyhanlı, muayene ettiği çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve muayene korkusunu gidermek için, kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıyor.

Çocuk Doktorundan Kitap Kampanyası
18-07-2019 08:50
Google News

           Haber: Mehmet Çelik  

          Mardin´in Dargeçit ilçesinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uz.Dr. Muhammed Şeyhanlı, hastaneye muayene olmaya gelen 7-15 yaş arası çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocukların  muayene korkusunu gidermek için, muayene ettiği çocuklara kitap hediye ediyor.

          Hastanedeki poliklinik odasının duvarlarına  çocukların ilgisini çeken  resimlerle donatan Dr. Şeyhanlı muayene odasında küçük kitaplık oluşturdu. Sıra bekleyen hastaları kitap okumaya teşvik etmeyi hedefleyen Şeyhanlı, muayene ettiği çocuklara kitap hediye kitap veriyor, 6 yaş altı çocuklara da balon ve çikolata, kek tarzı yiyecekler vererek muayene ettiği çocuklarla kısa sürede dostluk kuruyor.

          Dargeçit ilçesinde yaklaşık 6 ay önce göreve başlayan Çocuk Hastalıkları  Uzmanı Dr. Muhammed Şeyhanlı, sıra bekleyen hasta ve yakınlarını kitap okumaya teşvik ediyor. Muayene ettiği hastalara reçetelerini yazan Dr. Şeyhanlı, reçetenin yanında bir de kitap hediye ediyor. Bununla da yetinmeyen Dr. Şeyhanlı, sosyal medyada kitap kampanyası başlattı. Arkadaşları ve hayırseverlerin gönderdiği kitapları çocuklara  dağıtıyor. Sosyal medyadan yeni çağrılar yapan Dr. Şeyhanlı, gelecek yeni kitaplarla bu güzel paylaşımı genişletmeyi amaçladığını söyledi.

                        Çocukların muayene korkusu kalmadı

            Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için bu projeyi başlattığını ifade eden Dr. Şeyhanlı, hastalarından da çok olumlu dönüşler aldığını söyledi. Şeyhanlı, "İlk kitap dağıtımına başladığım zamanlarda daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için hastalarımızda şaşkınlık oluştu. Şimdi ise doktor muayenesi için gittikleri bir yerden ellerinde kitap ile uğurlanmanın çok hoşlarına gittiğini düşünüyorum. Çocuklar muayene olmaktan korkmuyor artık.  En güzeli de çocukların kitaplara ulaştığında yüzlerinde oluşan o sevinç ,mutluluk  ve kitabı okumanın vereceği heyecan ifadesi. Sadece bunun için bile yaptıklarımıza değer diye düşünüyorum." dedi.

                     İki Bin kitap dağıttık

         Kısa sürede çok sayıda kitap dağıttığını, bu arada çocukların doktor korkularını yendiğini ifade eden Şeyhanlı  ?Kısa sürede 2 bin  kadar kitap dağıttık. Kitap dağıtımı yaptığım çocuklar ve aileleri çok mutlu oldular. Bazı hastalarımla kitaplar üzerine ufak tefek sohbetler bile yaptık. Bazıları kitapları geri getirdi, getirmeyenler de oldu ama önemli olan insanları kitaplarla buluşturabilmiş olmaktır. Kitapları çok okuyan ve talep eden kişiler olduğunu gördüm. İnsanların kitapları çok pahalı bulması veya kitaplara  ulaşamaması gibi sorunları ortadan kaldırmak için bu projeyi başlattım. Kitap dağıtımında desteğini benden esirgemeyen başta mesai arkadaşlarıma, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Hastane Yönetimine, Dargeçit Kaymakamı ile Belediye Başkanımıza  teşekkür ediyorum. Projenin olumlu ilerlediğini görünce sosyal medyadan yararlandım ve arkadaşlarıma duyurdum. Çoğu arkadaşım bu konuda bana destek verdi. Bir kitap dahi olsa bizle paylaşan ve paylaşacak olan çok güzel insanlar var.

       Doktor gözüyle baktığım zaman, okumanın Alzheimer, Depresyon, İkili İlişkiler, Sınav Streslerini Azaltma,  Hayal Dünyasını Geliştirme gibi çeşitli durumları olumlu yönde etkilediğini de söylemek isterim.?   ifadelerini kullandı.

                    Ailelerden olumlu tepki

         Hasta aileleri, ilçelerindeki uygulamadan duydukları memnuniyeti ? Çocuklarımız hem doktora muayene olma korkularını yendiler, hem de kitap okumayı benimsediler. Doktor beyle arkadaş gibi sohbet ediyorlar. Çocuklarımızın sosyalleşmesine de kampanya destek veriyor. Doktor beye teşekkür ediyoruz? şeklinde dile getirdiler.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ