USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Demokrat Araplar Derneğinden Basın Açıklaması

-Basın Açıklamasında Kürtçe ve Türkçe Sloganlar Atıldı.

Demokrat Araplar Derneğinden Basın Açıklaması
28-10-2014 15:51
Google News

- Demokrat Araplar Derneği Zaman Gazetesinin Köşe Yazarı Ali Bulaç'a ver yansın etti.

Demokrat Araplar Derneği Başkanı A.Kerim Ağırakçe, geçtiğimiz günlerde köşe yazısında Mardinli Arapların özellikle işyerlerinin yakıldığını,Arapların dışarı çıkamaz hale geldiğini ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünü Zaman Gazetesindeki köşesine taşımasını abartılı ve kasıtlı olduğu gerekçesi ile tepki bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Mardin'de Karayolları parkında Demokrat Arapları Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan'da destek verdi.

Basın Açıklamasını okuyan A. Kerim Ağırakçe ' 25 Ekim 2014 Tarihinde Zaman Gazetesinde Ali Bulaç adında aklı fikri toplumun huzurunu bozup kendi kesesini doldurmada olan zatın köşesinde düşünde gördüğü veya görmek istediği hususları okurken hayretler içinde kaldık. Ve acaba huzur, sükûn ve saadet içinde yaşadığımız Mardin`den mi bahsediyor diye tereddütte düştük. Ama tahmin edersem Ali Bulaç bizim yaşadığımız Mardin`den değil kendisinin ve payandalarının görmek istediği Mardin`den bahsediyor' şeklinde konuşmasına başladı.

Zaman Gazetesindeki köşesinde Ali Bulaç'ın Mardin'deki gelişmeleri, yanlış,taraflı ve gerçeklerden uzak yazdığına dikkat çeken Ağırakçe 'Mardin`deki Arapların işyerleri mağazaları tahrip edilmiş ve Mardinli Araplar günlerce evlerinden dışarı çıkmamışmış. Arap nüfusu tacize uğramaya başlamışmış, semt pazarlarında bile alışveriş yapan kadınları "Kürtçe konuşmuyorsan sana satış yok" demeye başlanmışmış. Pes... Pes... Pes... Senden Ali Bulaç... Senin Mardinli bir Arap olmandan çok büyük bir hicap duyuyoruz.

Senin önceki patronun ve kendisine belli bir meblağ karşılığı fikir verdiğin bugünkü devletin sahibi ile olan çekişmene ve kavgana Mardinli Arapları malzeme yapman ayıptır, günahtır ve edep dışıdır.

Tedirginlik ve huzursuzluktan dolayı hali vakti yerinde olan kişilerin mal ve mülklerini satarak batıya göç etiklerini beyan ediyorsun Ali Bulaç. 6-7 Eylül tarihlerinden bu yana Mardin`den huzursuzluğundan dolayı batıya göç eden bir tek Mardinli ismi verebilirsen; biz "Demokrat Araplar Derneği" 600-700 üyesi olarak cumhuriyet alanında üstümüze benzin dökerek kendimizi yakacağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz. Yok, eğer dediklerini ispatlayamazsan kalemini uluslararası emperyalist güçlere ve Türkiye`deki temsilcilere satacak bir niyette olduğunu kabul edecek misin?' dedi

TAHRİBAT VAR

Kobani`de akrabaları, kardeşleri, anne, baba ve çocukları öldürülen insanların çaresizliğinin tepkisi olan gösterilerde tahribat gören yerler olduğunu inkâr etmedikleirni dile getiren Ağırakçe ' Bizlerde buna tanık olduk ve bundan dolayı üzüldük. Ama bu gerçeği de herkesin kabul etme

zorunluluğu vardır. Mardin`de camı kırılan 6 iş yeri ve şahsi husumetten yakılarak tahrip edilen bir gıda marketi. Camları kırılan mağazaların kamera kayıtları incelenirse o camların kimler tarafından ve nasıl kırıldığı ve tahribatların kimler tarafından önlenmek istendiği görülecek Ali Bulaç bu mağazalardan birisi senin teyzenin oğluna aittir görüntüleri izle, izle ve gerçekleri gör.'şeklinde devam etti

AHMET TÜRK ESNAFI ZİYARET ETTİ

Hiçbir Mardinli tarafından tasvip edilmeyen bu müteessir olaylardan sonra Demokrat Arapları Derneği yönetimi tarafından Büyük Şehir Belediye Başkanına zarar görene esnafın ziyaret edilmesi teklifi götürüldüğüne vurgu yapan Ağırakçe ' Bu öneri memnuniyetle kabul edildi ve ertesi gün Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk Derneğimizin Başkanı A.Kerim Ağırakçe, PM üyesi Necdet Atalay, BDP Eş Başkanları Musa Alkan, Ahmet eken, HDP eş başkanı Arif Turgay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Danışmanlardan Enver Ete ve daire başkanları ile kalabalık bir grup camları kırılan mağazalara uğrayıp "Geçmiş Olsun" dileklerini sunduklarında; esnafın ve halkın gösterdiği ilgi, alaka ve coşkuyu Ali Bulaç ve emsali insanların görmesini isterdik.' İfadelerini kullandı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE SLOGANLAR ATILDI

Basın açıklamasını okuyan Demokrat Arapları Derneği Başkanı Ağırakçe'nin sözleri atılan Kürtçe ve Türkçe sloganlara sık sık kesildi. Ağırakçe 'Biz Mardin`de yaşayan Kürtler, Araplar, Türkler, Süryaniler, Ermeniler, Keldaniler ve Çeçenler birlikte yaşamaktan çok mutlu ve gururluyuz. Bu coğrafyada yaşayan Kürdistani halklar olarak 100 yıldan beri ilk defa birlikte huzur içinde yaşamanın saadetini tadıyoruz, ilk defa birbirimize değer vererek kucaklaşıyoruz ve aynı coğrafyada yaşayan mazlum halkların birlikte mücadele zevkine varıyoruz.Mardin'de yaşayan halklar olarak birliğimiz beraberliğimiz ve dayanışmamız pekişecek ve kat be kat artacaktır.' Sözleri ile açıklama son buldu.

Açıklamanın ardından Karayolları parkında toplanan grup olaysız dağıldı



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ