USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Mardin'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gaz fiyatları ile ilgili olarak yapılan eleştirilere Mardin'den cevap verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Mardin'de
07-03-2014 09:31
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gaz fiyatları ile ilgili olarak yapılan eleştirilere Mardin'den cevap verdi. Doğal gaz fiyatlarının, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşük olduğunu savunan Bakan Yıldız, Mardin'de partisinin seçim çalışmalarına katıldı.

Havayolu ile Mardin'e gelen Bakan Yıldız, eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Yıldız ve beraberdindekiler, Yenişehir Mahallesi`nde esnaf ziyaretinde bulunarak, AK Parti`nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vejdi Kahraman ve Artuklu Belediye Başkan adayı Serdal Yay için destek istedi.        Eski Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu`nun babası Orhan Pamukçu`nun önceki gün vefatı dolayısıyla aileye taziye ziyaretinde bulunan Yıldız, aile bireylerine başsağlığı diledi.

MALİYETLER SATIŞ FİYATLARININ ÜZERİNDE

Taziye ziyaretinden sonra Mardin Belediyesini ziyaret eden Bakan Yıldız burada açıklamalarda bulundu. Doğal gaz maliyetlerinin, satış fiyatının üzerinde olduğunu ifade eden Yıldız,  su, rüzgâr, güneş, jeotermal ve yerli kömür gibi kaynakların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

En yerli kaynağın şu anda enerji verimliliği ve tasarruf olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldız, 'O yüzden doğal gaz ile ilgili zaman zaman vatandaşımızın zaman zaman da yöneticilerimizin gözünden kaçan önemli bir noktayı söylemek istiyorum. Doğal gazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şu anda doğal gaz fiyatları TL bazında daha düşüktür."dedi.

KAÇAK ELEKTRİK ,HEM KUL HEM DEVLET HAKKI

Bir gazetecinin kaçak elektrik kullanımına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yıldız, '"Hem kul hakkı hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun, bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör, tabii ki bu tahsilatını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz ama bunun da bir sınırı olmasına inanıyorum."cevabını verdi.

Akşam da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman'ın onuruna verdiği yemeğe katılan Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında dinlenmeler konusuna dikkat çekti.

TÜRKİYE KAYDEDENLER KULÜBÜNE DÖNÜŞMÜŞ

Dinlenmelerin vatandaşlar arasında espri noktası haline geldiğini belirten Bakan Yıldız, kendisinin yasadışı bir terör örgütü listesine dahil edilerek 2,5 yıl boyunca dinlendiğini hatırlatarak  'Bana 3 yıldan beri dinleniyorsun ama çok yorgun gözüküyorsun esprisini yapıyorlar. Türkiye bir kaydedenler kulübüne dönüşmüş durumda. Öyle ki çok fazla tesis açıldı, ama dinlenme tesislerinin daha fazla açıldığını görüyoruz. Bu Türkiye adına mahcubiyet verici bir durumdur. Sadece 2013'de 27 tane ülkede 40'a yakın sefer yapmışız. Bizim konuştuğumuz her şey dinleniyor. Ne adına dinliyorlar acaba bir örgüte üye midir diye. Bunun adı casusluktur.'dedi.

BİRİLERİ BİZE SİZ HİZMET YAPIN BİZ DEVLETİ YÖNETİRİZ DİYORLAR

Mardin'in 2013 yılında kendisinin de milletvekili olduğu Kayseri'den bile fazla Türkiye genelinde en çok yatırım yapılan 3. il olduğuna vurgu yapan Bakan Yıldız, 'Yalnız dikkatinizi çekmek istiyorum biz yol yapacağız. Asfalt yapacağız, yeşil alanı genişleteceğiz, ilerleteceğiz, birçok hizmet yapacağız. Hizmetlerimiz yatırımlarımız, sağlıkla, emniyetle,  tarımla, enerjiyle ulaşımla eğitimle, adaletle yalnızca bunlarla alakalı değil her alanda devam ettireceğiz. Ancak 17 Aralık'da olduğu gibi biri bize diyor ki siz yalnız asfaltınızı dökün, kaldırımlarınızı düzgün yapın, sakın eğri büğrü olmasın. Ama bütün devletin gizli kısımları, yargısı, emniyeti istihbaratına bizler bakacağız. Birileri bize siz hizmet yapın biz devleti yönetiyoruz diyorlar.  Böyle bir şey kabul edilebilir mi arkadaşlar. Böyle bir şey doğru olur mu?'dedi.

SİYASETİN ALTERNATİFİ SİYASETTİR

Kendilerinin halkın sandıkta ancak çıkan iradesini temsil etmek zorunda olduklarını belirten Yıldız, 'Siyasetin alternatifi siyasettir ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz, başka bir yol başka bir vesayet değildir. O yüzden 17 Aralık'ta 25 Aralık'ta olanlar ve devam edenler, Bu yapı mutlaka ama mutlaka normalleşmek zorundadır. Kardeşliğimizin dayanışmamızın, Türkiye'nin enerjisini doğru yola, doğru yönde, doğru istikamete harcayabilmesinin en önemli gerekçelerinden biri olacaktır.'diye konuştu.

VESAYETLER YOLSUZLUĞU MAKUL HALE GETİRMEZ

Ne vesayetlerin yolsuzluğu makul hale getirdiğini ne de yolsuzlukların siyaset mühendisliğini makul hale getiremeyeceğini işaret eden Bakan Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Bakın siyaset mühendisliği dediğimiz, Türkiye'nin siyasetine irade koyma, bir vesayetle birlikte yönetme anlayışı, tabii ki yolsuzlukları, makul hale getirmez, Ama hiçbir yolsuzlukta siyaseti mühendisliğini makul hale getiremez, bizler şuanda sandıktaki vatandaşımızın, vereceği cevapla yolumuza devam edeceğiz. Oradan çıkan irade neyse öpüp baş üstüne diyeceğiz. Onun haricinden herhangi bir yapıya emredersiniz baş üstüne dememiz mümkün değildir. Çünkü vatandaşımız bize böyle bir yetki vermiyor, ben sırf bu ülkeyi yönetin diye bütün şubeleri ile birlikte yönetin diye verdim diyor. Bu ülkenin idaresine konulan iradeyi de doğru bir şekilde kullanmak durumundayız. Sene 1980 Atatürk'ün doğumunun 100. Yılında gazetede bir haber okuyoruz. Anıtkabir'de bayrağın asılı olduğu direğin ipini Türkiye üretmeye başladı. Haber bu Türkiye gelişiyor. Türkiye büyüyor ve Anıtkabir'deki bayrak direğinin ipini Türkiye yerli kaynakları ile üretmeye başlıyor. Bunları çok çabuk unuttuk. Bunları çok seri bir şekilde unutuyoruz. Enkaz edebiyatı yapmayacağız diye konuştuk ama bunu istismar edenler oldu.'



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ