USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Genç Avukatlar Kurultayı Mardin´de yapıldı.

Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz ?Mardin´de her insana, her yemeğe, her taşa, her binaya güzellik ve zenginlik katan yegâne sebebin farklılıklar ve bu farklılıklardan beslenmek olduğunu çok iyi bilir.?

Genç Avukatlar Kurultayı Mardin´de yapıldı.
18-11-2017 15:20
Google News

Türkiye 6. Genç Avukatlar Kurultayı, 18-19 Kasım tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde Mardin Barosu ev sahipliğin de Mardin´de düzenlendi. Mardin Barosu Başkanı Avukat Çelebi Araz konuşmasında bütün farklılıkları içinde barındırmakla birlik ve beraberlik olacağını ifade ederek ? Karşımızdakini ne kadar kendimize benzetmeye ve farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışırsak aramızda o kadar derin uçurumlar açarız? dedi.

             Türkiye Barolar Birliği ve Mardin Barosunun ortaklaşa düzenlediği 6. Genç Avukatlar Kurultayı´na katılımcıları dört farklı dil ile selamlayan Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz ?Uygarlığın anası Mezopotamya´nın kadim bekçisi olan şehirde, Mustafa Kemal Atatürk´ün paşalık unvanı aldığı kentte, Hocaların Hocası Ebul´ula Mardin, Aziz Sancar ve Murathan Mungan´ın şehrinde,

Rahmetli Tahir Elçi´nin ziyaret ettiği son şehirde, Taşın dile gelip şiire dönüştüğü, geceleri gerdanlık, gündüzleri seyranlık olan sarı renkli şehirde, Kartalların Yuvasında, Ezan Sesi ile Çan sesinin birbirine karıştığı, minare gölgesinin çan kulesine, çan kulesi gölgesinin minareye düştüğü kentte,

Asurilerin, Perslerin, Akadların, Mitanilerin,  Sümerlerin, Babillerin, Romalıların, Selçukluların,  Artukluların,  Osmanlıların, Türklerin, Arapların, Kürtlerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Ezidilerin ve nice kavmin iz bıraktığı ve bırakmakta olduğu bu şehirde; Her biri en az iki dil bilen insanların şehrinde,

Hayatın dört dilde ve dört dinde yaşandığı ,  dillerin ve dinlerin kadim kentinde ,?.. Mardin´de

Şehrin  Barosu olarak sizleri ağırlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isterim.

Bugün sizi ağırladığımız kadim şehir Mardin´de hiç kimse; diğerinin dilini, dinini, etnik kökeni garipsemez. Bu Şehir ´de hiç kimse başkasını kendisine benzetmeye çalışmaz,  Zira bu şehrin insanları, Mardin´de her insana, her yemeğe, her taşa, her binaya güzellik ve zenginlik katan yegâne sebebin farklılıklar ve bu farklılıklardan beslenmek olduğunu çok iyi bilir.

Bugün burada tartışacağımız ve çözüm yolu bulmaya çalışacağımız mesleğimizin sorunları başta olmak üzere, aslında ülkemizin bütün sorunlarının temel sebebinin karşı tarafı kendimize benzetmeye çalışmak ve farklılıklarımızı ortadan kaldırma güdümüzden ileri geldiğinin artık farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. 

Nereden geldiğimiz hiç önemli değil. Döktüğümüz gözyaşının rengi aynı değil mi? . Birlikte olmalıyız, birbirimizi tanımak için fırsat vermeliyiz, farklılıklarımızı hoşgörü ile kabullenmeliyiz. Birlikte yaşam için bu şart. Çünkü tanırsak korkmayız. Korkmazsak nefret etmeyiz. Nefret etmezsek severiz. Seversek savaşları bitiririz. Belki de gizli sır burada.  Birlikte yaşamakta,  birlikte paylaşmakta. Adil olmakta, adaletli olmakta. Bu ülkede; Karşımızdakini ne kadar kendimize benzetmeye ve farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışırsak aramızda o kadar derin uçurumlar açarız.

Ancak birbirimizin kültürel zenginliğini koruyup, olabildiğince beslenebilirsek,Siyahın bütün renkleri içinde barındırdığı gibi, bütün farklılıkları içimizde barındırır, bir oluruz ve hiç kimsenin bozamayacağı güçlü bir birlik kurarız.

Bu birliği kurmanın yegâne yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir.Bu manada her birimiz Mardin olabilmeli ve Mardinleşmeliyiz.

Meslektaşlarımıza saldıranları, öldürenleri dâhil olmak üzere talep eden herkesi dinine, diline, ırkına, mezhebine, dünya görüşüne,  ne ile suçlandığına bakmadan ve çekinmeden temsil eden bizleriz.Farklılıklardan yola çıkarak adalet arayanlar bizleriz,Hangi şart ve koşulda olursa olsun, hukukun üstünlüğünü savunan, haksızlığa karşı çıkma cesaretini gösterebilen bizleriz.

Kamunun menfaati ile vatandaşın menfaatini adaletin hassas dengesinde tutup eşit olarak koruyup kollayabilen bizleriz,

Demokrasinin teminatı, Özgürlüklerin güvencesi, Hukukun üstünlüğünün garantisi olan bizleriz.Onun için Mardin Ruhunu taşıyan, Mardin olabilen ve Mardin´e benzeyen bir meslek varsa, bu Mardin Gibi kadim bir meslek olan avukatlıktır.

Bugün masalarda çalışırken, sorunların temel kaynağının Mardin olamamak olduğunu unutmayın. Sorunları tespit ederken ve çözüm önerisi getirirken Mardin gözü ile bakmayı ihmal etmeyin. Zira bu ülkede Mardin ruhunu taşıyacak, diğer insanlara aktararak ve bize aydınlık bir gelecek hazırlayacak olan sizlersiniz.

Kurultayımızın ve kurultaydan çıkacak sonuç bildirgesinin mesleğimiz ve ülkemiz için hayırlara ve sorunların çözümüne vesile olmasını diler, sizleri Mardin´de ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuzu tekrar ifade etmek isterim.

Katılımları ve katkıları ile bizi onurlandıran Mardin Valimiz Sayın Mustafa Yaman´a, kurultayın düzenlenmesinde her türlü desteği sunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu´na, bizimle birlikte mesai harcayan Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Avukat Filiz Saraç´a, bizi yalnız bırakmayan Türkiye Barolar Birliğinin değerli Yöneticileri ve kıymetli Baro Başkanlarımıza, Barolarımızın Temsilcilerine, Genç Avukatlarımıza, Kurultayın organize edilmesinde emek harcayan Mardin Barosunun Yönetim Kurulu Üyelerine, avukatlarına, stajyer avukatlarına, baromuz personeline ve Türkiye Barolar Birliği çalışanlarına teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım. ?dedi

   Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Saraç

Bu çalışmanın ülkeye, Barolara, avukatlık mesleği geleceğine, avukatlara ve en önemlisi hukukun üstünlüğüne katkı sunacağına inandığını söyledi.

            Savunmanın önemi, avukatın önemi ve hukukun önemi her geçen gün daha da önem kazandığını ifade eden Saraç ?. Her şeyin hukukta aranması gerektiği, hukuk dışı arayışların toplumların demokratik yaşamında, kurumların işleyişinde ciddi sorunlara ve tehlikelere yol açabildiğini görmekteyiz. Biz avukatlar sorunların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için mücadele eden bir mesleğin mensuplarıyız.

Bizim sorunlarımızı belirlemeye´ tespit etmekle kalmayıp çözüm önerileri geliştirmeye  bu çözüm önerilerini zaman zaman gözden geçirmeye ihtiyacımız var.

  Mesleğinin saygınlığının artırılması,  meslek örgütlerimizin meslektaşlarımızın beraber üretileceği ´ beraber düşüneceği   katılımcı  çalışmalara ihtiyaç vardır.   Adliye koridorlarında birbirimiz gördüğümüzde ayaküstü yapılan yakınmalar bir sonuç vermemektedir .    Bu nedenle  bu  çalışmayı önemsiyoruz. Cunki genç avukatların enerjisini mesleğe getirecekleri yeni vizyonu, mesleğin geleceğine gelişimine yeni bakış açısına ihtiyaç var. Gelişen çağa  ; toplumun sorun ve ihtiyaçlarına göre mesleğimizi şekillendirmeye ihtiyaçlara  göre şekillendirmede genç avukatların enerjisi önemli.

 Avukatlar toplumun o günün rüzgârına göre değil ´ güce göre değil´  olaylara objektif bakarak´ üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü  esas alırlar. Her toplumda her cağda avukatlar güce göre değil kimi zamanda onlarla mücadele ederek  bağımsız görev yapmışlardır. Her  demokrasiye ilişkin olumlu  muadelede toplumsal değişimlerde avukatların rolü  vardır.  ?şeklinde sözlerini sürdürdü.

       Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Genç Avukatlar Kurultayının Mardin´de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hukuk mezunu olduğunu ifade eden Yaman, mesleki yaşamından kesitler anlattı.

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ