USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Haberimize düzeltme Geldi.

Savur'da yapılan alt yapı çalışmalarına dönük haberimize açıklama geldi. Emekli Hakim Beyazıt Boran, alt yapıda 50 yıllık sorun olmadığını, alt yapı çalışmalarının babası Hüsamettin Boran'ın belediye başkanlığı döneminde yapıldığını söyledi.

     Haberimize düzeltme Geldi.
27-11-2023 16:33
28-11-2023 09:27
MARDİN
Google News

     Bir süre önce ziyaret ettiğimiz Savur İlçesinde  Büyükşehir ve Savur İlçe Belediyelerinin ortaklaşa sürdürdüğü altyapı ve doğalgaz çalışmalarını haberleştirmiştik.

     Emekli Hakim Beyazıt Boran, yarım asır sürüncemede kalan alt yapı sorunu söylemimizin doğruları yansıtmadığını, babası Hüsamettin Boran’ın altyapıyı Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığını hatırlatarak; bir açıklama gönderdi.

    Haberde her ne kadar yanlış ya da doğru olamayan bir husus yok ise de; açıklamayı aynen yayımlıyor, takdiri Savurlu hemşerilerime bırakıyorum.   

Sayın Mehmet Çelik,

Mardin Söz Editörü,

Aşağıdaki açıklamanın ilintili haberinizi hatırlatarak Basın kanununa göre aynı sütun ve başlıkla yayınınızda yayınlamanızı talep ediyoruz.

17.11.2023 tarihli haberinizde geçen “Savur’da yarım asırdır bekleyen kanalizasyon sorunu çözüldü” haberiniz doğru değildir.

Tam tersine 50 yıl önce Babam Hüsamettin Boran’ın Savur Belediye Başkanı iken yaptığı ve tam 50 yıldır en ufak arıza, sızıntı ve / ya da başka sorun yaratmadan tıkır tıkır çalışan kanalizasyon borularının yaklaşık 2 metre yerin altına döşendiği ve rahmetli Babamın 50 yıl önceki öngörüsü ile döşenen boruların kalınlığı ve çapını (Şimdi yeni yapılan kanalizasyon borularının 3 misli büyüklüğünde!) hemşerilerimin dikkatini çekmiş ve Babama takdirlerini 50 yıl sonra Savur da bulunduğum sırada geçtiğimiz ay bana iletmişlerdir.

1977 yılında Savur Belediye Başkanı seçilen Hüsamettin Boran 12 Eylül Yönetimince Mardin’de görevden alınan ilk Belediye Başkanıdır.

O tarihte görev süresi tamamlanmadan kanalizasyonun bağlantısı yapılan Savur çayına ulaşmadan arıtma ve / ya da filtre sistemini araştırmış hatta bu konuda İller Bankasına da yazı yazıldığını ve Bankadan bir ekibin geleceği bilgisinin de şifahen İktidarda bulunan Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadettin Bilgiç tarafından bizzat benim aracılığımla Babama iletilmişti.

Ancak ne yazık ki 12 Eylül darbesi olunca babamın öngördüğü ve o tarihte çevre ve doğa koruma açısından devrim sayılacak bu projesini tamamlayamadan ve uygulama olanağını Askeri yönetimce görevden alınması nedeniyle bulamamıştı.

Ancak bu eksikliğine karşın, Hüsamettin Boran’ın Başkanlığı sırasında kurduğu kanalizasyon sistemi 50 yıl boyunca hiçbir arıza veya sızıntı vermeden halkımıza bu konuda en ufak bir sorun yaratmadan Savur’un gereksinimini karşılamıştır.

Haberiniz bu çerçevede 50 yıldır sanki Savur kanalizasyon sisteminde sorun(lar) varmış gibi! gerçeğe aykırı içerikle vermeniz Basın Kanunun öngördüğü “dürüstlük kuralına” aykırıdır ve doğru değildir.

Yukarıda açıkladığım nedenlerle haberinizin bu açıklamayla birlikte uygun ve doğru biçimde düzeltilmesini, Halkımızın doğru bilgilendirilip doğru haber alma hakkına dayanarak talep ederiz.

Savur Eski Belediye Başkanı

Hüsamettin Boran mirasçıları adına

M. Beyazıt Boran

HABERCİ NOTU; HABERDE BABANIZA,DİREKT VEYA DOLAYLI OLARAK YADA İMA İLE NE ADINDAN SÖZ EDİLİYOR NEDE HİZMETİNE DAİR İYİ-KÖTÜ TEK BİR KELİME VAR. ALTYAPIDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAN HERKESİN EMEĞİ GEÇMİŞ. BELEDİYE BAŞKANLARININ DA GÖEVİ HİZMET ETKTİR.

HABERİN TEKZİP YA DA DÜZELTTMEYE  İTİYAÇ OLMADIĞINA NET OLARAK İNANIYORUM. ÇÜNKÜ HAKARET YOK YALAN BİLGİ YOK, İFTİRA YOK, BAŞKALRININ HAKKINI İHLAL EDEN BİR TEK KELİME YOK.HEDEF VE AMAÇ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM İLÇENİN SORUNLARINI, KAVUŞTUĞU YENİ HİZMETLERİ VE YARIM KALAN HİZMETLERİNİ DUYURMAK,İLEÇENİN HER ALANDA GELİŞMESİNE KATKI  SAĞLAMAKTIR.

ORTA OKUL SINIF BÜYÜĞÜM, EMEKLİ HAKİM BEYAZIT BORAN, HAKİM VE AVUKAT KİMLİĞİ İLE AÇIKLAMA YAPINCA KIRAMADIM, BABASI RAHMETLİ HÜSAMETTİN BORAN'I DA SAYGI İLE ANARAK AÇIKLAMASINI VERDİM. ŞUNA DA İNANIYORUM Kİ SAYIN HÜSAMETTİN BORAN YAŞAMIŞ OLSAYDI, VARİSLERİNDEN,OKUL ARKADAŞIM  OĞLU EMEKLİ HAKİM BEYAZIT BORAN'A ÇOK SERT BİR DİLLE TEPKİ GÖSTERECEKTİ. 

        HABER METNİNİ MERAK EDENLER:

      

Savur'da Alt Yapı Tamam, Yol yapımı ise askıda kaldı.

 

Savur İlçesinde cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma devam ederken, 2013 yılında yapımı programlanan yolun yapımı yılan hikayesine döndü.

 

Mardin’in Savur İlçesinde alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. İlçenin tek caddesi ve cafe’ye dönüştürülen hükümet eski konağının ilçeye estetik ve vizyon kazandırdığı ilk bakışta görülüyor.

       Köprü başından başlayan ve ilçenin içine kadar devam eden kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları dikkat çekiyor. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un talimatları ile hız kazanan çalışmaların tamamlanması ile yarım asırdır bekleyen kanalizasyon sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Savur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili   Fatih Çevik’in de çalışmaları yakından takip ettiği belirtiliyor.

      Ulaşımı rahatlatacak yol

        Hop geçidinden Savur ilçesine yapımı programlanan yolun yapımının durması ise tepkilere neden oluyor. Dereyanı Mahallesinden başlayıp Savur çıkışına kadar devam eden yeşil vadiden geçen dar ve virajlı yol çilesinin, yeni yolun tamamlanması ile sona ereceği dillendiriliyor.

        Yapımına 2013 yılında başlanan ve 3 km’si tamamlanan Mardin-Savur yolu kaderine terkedildi.

        Savurlular Mardin-Savur arasındaki yolu 25 km kısaltacak olan yeni yolun bir an önce tamamlanmasını istiyor.

      Mardin Hop geçidinden Savur’a yapılması planlanan  17 km’lik yolun 3 km si tamamlandı. 2013 yılında yapımına başlanan yolun kısa  bir süre sonra durdurulan ve başlatılmayan çalışmalara ilçe halkı tepki gösteriyor. Köy yollarının bile asfaltlandığı bir dönemde ilçe yolunun kaderine terk edilmesine anlam veremediklerini belirten Savurlular “ 2013 Yılında çalışmalar başlatıldı ve 3 km lik bir çalışma yapıldıktan sonra durdu. Yol ilçe için hayati önem taşıyor. Mardin’in en eski ilçesi yol kötü olunca kalkınamadı en geride kaldı. Yapımı yılan hikayesine dönen yolun bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

     Geçen yıl yol tamamlanacak, ödenek ayrıldı söylemlerinin  de havada kaldığı ileri sürülüyor. Savurlular umutlarını Vali Tuncay Akkoyun'a bağladı.

https://www.mardinsoz.com/haber/savur-da-alt-yapi-tamam-yol-yapimi-ise-askida-kaldi-19721.html 

Bu da Haber Linki...


Editor : Mehmet ÇELİK
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ