USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Mardin`de

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu hakkında, "Cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içeride yargıladılar. Sizin gazete ve televizyonlarınız daha arkadaşlarımız gözaltındayken

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Mardin`de
19-12-2014 15:23
Google News

Demirtaş, Mardin`de  bir düğün salonunda düzenlenen HDP İl Örgütü 1. Olağan Kongresi`nde yaptığı konuşmada, 19-26 Aralık 1978`de Kahramanmaraş`ta yaşanan olayları anımsatarak, Maraş olaylarının 36. yılı olduğunu belirtti.

"5 gün süre ile 110 alevi katledildi, yüzlercesi yaralandı, birçoğu ise sürgüne gönderildi, Maraş katliamını kınıyor ve lanetliyoruz. Yıl dönümünde yaşananları anlak için valilik izin vermedi" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bazı gruplar 19 Aralık`ı kutlamak için bildiri dağıttı. İnsanlıktan nasibini almış hangi insanoğlu bir katliamı, `gelin kutlayalım` diye bildiri dağıtabilir? Bunu faşizm ile açıklayamazsınız. Bu, hayvanlıktır. Başka bir şey olamaz."

- "HDP`nin çok renkli çok sesli anlayışını oturtacağız"

HDP`yi bütün inançların ve kültürlerin ortak partisi olarak yola çıkan büyük bir trene benzeten Demirtaş, partinin Türkiye`nin tamamında, 81 ilinde siyaset yapacak ve herkesin sorununa çözüm üretecek bir partiye dönüştüğünü savundu.

Demirtaş, Türkiye`de tekçi anlayıştan bıktıklarını ifade ederek, "Biz, `tek millet`, `tek  dil`, `tek ırk` ve `tek ampul` gibi ifadelerden bıktık. Değiştirmek istiyoruz. Aydınlatmıyor bitti ampul. Onun yerine HDP`nin çok renkli çok sesli anlayışını oturtacağız" diye konuştu.

Barış, adalet, özgürlük ve emek kavramlarını en çok savunan parti olduklarını iddia eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Emin olun ortada baraj falan kalmayacak. Biz yüzde 10`u aşmakla yetinmeyeceğiz. Türkiye`nin siyasi dengelerini alt üst edeceğiz. Biz iktidara yürüyoruz. Yüzde 10 baraj ne ki? Milletvekili adaylarımız bakanlar kurulumuzun bir prototipi olacak. Artık ciddiyetle Türkiye`nin geleceğine el koyma zamanı geldi. Aksaray inşa eden, sarayda bir bardağı altın kaplamalı bin liraya yaptıranlar yüzde 50 oy alacağını söylüyor. Rüşvet ve yolsuzluklarla kişisel saltanatlarının kurulması için çalışıyorlar. Bu, İslamiyet ile bağdaşmıyor."

- İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değinen Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Bakın cemaatle birbirlerine girmişler. `Oh olsun` demedik, demiyoruz. Cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içeride yargıladılar.  Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna özellikle hatırlatmak istiyorum. Bak güzel kardeşim. Bizim belediye başkanlarımız makamlarından alınırken sizin televizyon ve gazeteleriniz, `KCK yöneticilerine, teröristlere gözaltı` diye yayın yapıyordu. Sizin gazete ve televizyonlarınız daha arkadaşlarımız gözaltındayken onların idam fermanını yayınlıyordu. Bak devran döndü aynısını size yapıyorlar. Avukatlarınıza hakaret ediyorlar. Adliye önünde polisler size müdahale ediyorlar. Şimdi cemaat tüm bunlardan özür diliyor mu? Bugün size yapılanın aynısını AKP ile bize yaptınız. Ergenekon ve Balyoz davası da aynısı."

 

- "Cemaat çıkıp özür dilemeli"

"Siirt`te KCK operasyonlarını yapan cemaatin emniyet müdürü dün İstanbul`da gözaltına alındı. İşte böyle yürüyor bu işler" ifadelerini kullanan Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Cemaat çıkıp özür dilemeli, öz eleştiriyi vermeli. O dönemin bütün suçlarını günahlarını nasıl yaptıklarını anlatmalı. Türkiye`de ilk defa onların başına hukuksuzluk, haksızlık geliyormuş gibi davranmalarına gerek yok. Yıllardır düzen bu kardeşim. Kumpası en iyi bilenler sizlersiniz. AKP ile Fethullah Gülen el ele verip yıllarca bunları yaptı. Yıllarca hırsızlığa da göz yumdunuz, yolsuzluğa da."

- MAÜ`deki yolsuzluk iddiası

Demirtaş, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca Mardin Artuklu Üniversitesi`nde (MAÜ) yürütülen yolsuzluk soruşturmasına ilişkin, şöyle dedi:

"Paralel yapı mı arıyorsun? Buyur bu operasyonun arkasındakilere bak. Yolsuzluk, hırsızlık mı var? Kimin yaptığı elinde belge, bilgi ve delilleri ile hazırsa götür, gözaltına al. Sen özellikle üniversitede hakimiyet kurmak için, senin boyunduruğun altına girmeyen akademisyenleri de operasyona dahil edip, itibarını sarsmaya çalışıyorsan kusura bakma bu halk buna izin vermez."

Kumpastan ve tezgahtan yana olmadıklarına işaret eden Demirtaş, haktan ve adaletten yana olduklarını savundu.

- Vergi sistemi

Türkiye`nin yer altı ve yer üstü kaynakları ile zengin bir ülke olduğunu aktaran Demirtaş, fakat ülkede yoksulluğun da bulunduğunu, işsizlik verilerinin iç açıcı olmadığını belirtti.

Demirtaş, Türkiye`de işsizliğin ve yoksulluğun en çok görüldüğü illerin başında Batman`ın geldiğini, bu ili Mardin ve Siirt`in takip ettiğini, doğru yatırım ve paylaşımla bölgedeki tek ilin bile bütün Güneydoğu`yu besleyebileceğini öne sürdü.

"İktidara gelmemiz halinde tarımsal girdilerin maliyetini düşürecek, mazot ve gübredeki vergiyi kaldırabileceğiz" diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vergiyi kaldırsak bile çiftçi başını kaldırabilir, belini doğrultabilir. Vergisiz mazot, vergisiz gübre desteğini sunabilirsek çiftçiyi bu bile ayağa kaldırır. Çiftçi mazotun, gübrenin parasını topraktan geri alamıyor. Ekim yapmasa daha karlı olacak. Tarımsal üretimi burada arttıracağız. Asgari ücretten vergi almazsak insanlar karnını doyurabilir. Siz her kuruş harcamanızın yüzde 60`ını devlete veriyorsunuz. Devlet cebinizin büyük ortağıdır. Telefona, benzine, sakıza, bir toplu iğneye vergi ödüyorsunuz.  Maaşınızın yüzde 40`ını peşinen kesip vergi olarak alıyorlar. Bunu kaldıracağız."

Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan seçimde Musa Alkan, HDP İl Başkanlığına seçildi.

Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk`ün de katıldığı kongrenin gerçekleştirildiği salonda Türk bayrağı ve Abdullah Öcalan`ın posteri de yer aldı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ