USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mardin´de

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisine yönelik bombalı saldırıya ilişkin," HDP Genel merkezine ve ikinci bir saldırı da Gaziantep´te benim katılacağım mitinge dönük bir saldırı olacaktı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mardin´de
22-10-2015 16:38
Google News




HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisine yönelik bombalı saldırıya ilişkin," HDP Genel merkezine ve ikinci bir saldırı da Gaziantep´te benim katılacağım mitinge dönük bir saldırı olacaktı.Bu bilgiyi biz Gaziantep´te olan bir operasyonun bilgilerinin bize aktartılmasıyla, aslında doğrusunu söylemek gerekirse sızması üzerinden öğrendik" dedi.

Yüksekdağ, Mardin´de bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve HDP üyelerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye halklarının 7 haziran seçimlerinde çoğulcu bir siyasi yaşam istediğini belirtti.

İktidarın halkın söylediği sözlere kulaklarını tıkadığını savunan Yüksekdağ, halkın tehdit edildiğini savundu.

Başbakan Davutoğlu´nun son olarak Van´da halkı beyaz toroslarla tehdit ettiğini ileri süren Yüksekdağ," 90´lı yıllarda beyaz torosların içinde gezen katliamcı çetelerin altına bu sefer siyah camlı rangerlar çekmişler. Onları daha da teçhizatlandırmışlar, daha da güçlendirmişler. Bu gün aynı 90´lı yıllardaki Mardin, Van ve Amed sokaklarında dolaşıyor ve katlediyor,infaz ediyor ve işkence ediyor." ifadelerini kullandı.

1 kasım seçimlerin önem taşıdığını belirten Yüksekdağ,, Türkiye´nin 4 bir yanında hangi partiye oy verirse versin, bütün halkların sandığa gitmesinin tarihi öneme sahip olduğunu belirtti.

Yüksekdağ şöyle dedi:

"Türkiye´nin geçtiği bu tarihi eşikte kimsenin oy kullanmıyorum, bu tarihsel sorumluluğu dikkate almıyorum deme hakkı ve lüksü yoktur" diyen Yüksekdağ,

. Bu memleket hepimizin. Geleceğini tayin etmek için herkesin bu süreçte siyasi görevini yerine getirmesi gerekiyor"

" Ankara´daki terör saldırısı"

Yüksekdağ, Ankara´daki bombalı saldırının ardından hükümetin, anket yaptırarak iktidar hesaplarının yaptığını ileri sürerek şöyle dedi:

"Bu ülkenin cumhur başkanı Ankara katliamından sonra anket yaptırdık. oylarımızda artış görünüyor diyebiliyor. bu nasıl korkunç bir şeydir. biz insanlığımızdan utanıyoruz onlar konuştukça. İnsanlık adına hicap duyuyoruz. Bu herhangi bir dil sürçmesi midir. Ankara katliamından sonra oylarının yükseldiğinden bahsediyor, bir başbakanın bir AK Parti genel başkanı. AK Parti zamanında, Türkiye halkları barış şehitleri için saygı duruşu yapılırken saygı duruşunu ıslıkladı,yuhaladı protesto etti. İnsanlar ve insanlık bu kadar çürütüldü. Paradan çıkardan zenginlikten başka bir şey düşünmeyen, iktidar hırsı etrafında birleşmiş başka bir ortak değeri olmayan böyle bir toplumsak şekillenme yarattılar. Cenazeye ölüme sevinen bir yapı var. Katliam oldu bunun üzerinden anketlere nasıl yansıdı hesabı yapan var bir yapı var bizim karışımızda. İşte bizlerin 1 kasım seçimlerini kazanması siyasi bir sorumluluk değildir. Ahlaki ve insani bir zorunluluktur."

(Kendisine yönelik bombalı saldırı hazırlığı)

Bir gazetecinin, Ankara´daki terör saldırısıyla ilişkili oldukları gerekçesiyle Gaziantep´te düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların kendisine yönelik el bombalı saldırı hazırlığı içinde olduklarını belirtmesi üzerine şunları söyledi:

" Evet , doğrudur. Anakara saldırısı 4 kişilik bir canlı bomba ekibinden bahsediliyor. 2´si Ankara´daki mitingimize yönlendirildiği, dışarı da kalan 2 canlı bombanın da HDP genel merkezide dönük bomba yüklü araç saldırı düzenleme hazırlığı olduğa söyleniyor. Bu bilgiyi biz Gaziantep´te olan bir operasyonun bilgilerinin bize aktartılmasıyla, aslında doğrusunu söylemek gerekirse sızması üzerinden öğrendik. HDP Genel merkezine ve ikinci bir saldırı da Gaziantep´te benim katılacağım mitinge dönük bir saldırı olacaktı. Biz büyük mitinglerimizi iptal ettikten sonra ilçelerde yapacağımız halk buluşmalarından birine yönlendirildiğini öğrendik.

Bu haberin bize ulaşma tarihi 18 Ekimdir. Yani benim aynı zamanda Antep´te halk buluşmaları gerçekleştirdiğim, programımı gerçekleştirdiğim günün akşamıdır. Bu bilginin bize gelme zamanı ve o zamana kadar bizler Hükümet kanadından herhangi bir şekilde bilgilendirilmedik. Herhangi bir şekilde uyarılmadık. Herhangi bir şekilde daha kapsamlı güvenliklerin geliştirilmesi yönünde dikkatimizi çeken bir şey olmadı. Kendi Kanallarımızdan daha doğrusu ortaya, açığa çıkan bir enformasyon kanalından bir bilgi ulaştı. Antep´te saldırı düzenlemesi düşünülen canlı bombanın benim Antep Şehit Kamil İlçesi vatan Mahallesinde yapacağım halk buluşmasına El Bombalı saldırı düzenleneceği yönünde bir bilgi ulaştı bize. evet bunlar doğru bilgilerdir."

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise Mardin´de etnik yapıların bir arada yaşadığını anımsatarak, demokrasi mücadelesini kaybetmeleri durumunda bütün halkların kaybedeceğini belirtti. Sadece Kürtlerin özgürlük mücadelelerini vermediklerini ifade eden Türk, Turizm kenti Mardin´de yaşanan sıkıntıların sebebinin bu mücadeleden kaynaklanmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın iktidar hırsından kaynaklandığını ileri sürdü.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ