USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadim Dostum Fox TV Ekranlarında

Mardin`de Çekilen Kadim Dostum Fox TV Ekranlarında

Kadim Dostum Fox TV Ekranlarında
02-09-2014 13:55
Google News

Mardin'de geçen sıcak bir aile komedi olan Kadim Dostum dün akşam Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluştu. 

Mardin'de çekilen aşiret dizilerine tepki olan Fox TV`nin yeni dizisi Kadim Dostum izleyicilere merhaba dedi. Bir aile komedi olan ve yapımcılığını Boyut Film ve Mahsun Kırmızıgül`ün üstlendiği Kadim Dostum, Mardin`de geçiyor ama dizide Almanya`dan da bir karakter var. Başrollerin Erol Aksoy ve Arif Erkin`in yer aldığı dizi, Mahsun Kırmızıgül`ün bir hikayesinden uyarlanmış.


Masalsı şehrin efsane telkaricisi Sami  Usta`nın çırakları Recep Dostum (Erol Aksoy) ile Bayram Kadim`in (Arif Erkin) çocukluktan süre gelen çekişmeleri kendileri birer usta olduktan sonra da artarak devam edip, işin içine Kadim ve Dostum ailelerinin evlere şenlik bireyleri de girince ortaya izlemeye doyamayacağınız bir komedi çıkıyor.


Dizi Hakkında

Bayram Kadim (Arif Erkin): 70 yaşında, kalan son iki telkari ustasından biri. Kadim ailesinin atasıdır.İnatçı, kavgacı, eski kafalı, gelenekçi, mesleğini hayattaki herşeyden önde gören, aksi ama sevimli bir ihtiyardır. Çabuk hiddetlenip, bağırıp çağırsa da altın gibi bir kalbi vardır.
Recep Dostum (Erol Aksoy): 70 yaşındadır. Kalan son iki Telkari ustasından diğeri ve daha uyanık olanıdır. Çocukluklarından beri didişip, rekabet ettiği Bayram Kadim'i hemen her konuda uyanıklığıyla alt edip geride bırakmanın kibirini taşır. Hikmet dostum'un dedesi, Dostum ailesinin başıdır.
Hamdi Kadim (Tarık Pabuçcuoğlu): 45 yaşlarında, Bayram Kadim'in büyük oğlu, Ferzan Kadim'in de babasıdır. Babası tarafından her yaptığı, ettiği eleştirilip kızılan mutsuz bir evlattır. Bunun ned eni babasının mesleğini devralmayarak Leblebicilik mesleğini tercih etmesidir. Bayram Kadim onu asla affetmemiştir. Disiplinli ve sert görünümü altında babasından oldukça korkan bir yapısı vardır. Abartılı ciddiyeti onu komik hallere sokar. Sürekli kolundaki tansiyon aletiyle tansiyonunu ölçtüren bir tansiyon hastasıdır. Bu marazı biraz da psikolojiktir. Define merak vardır. O da Recep Dostum 'un oğlu Refet ile sürekli bir çekişme halindedir.
Mümtaz Kilerci (İlker Aksum): Mara'nın biraz geç kucağına alabildiği tek çocuğudur. Babadan kalma otel, han, dükkanların idaresine bakar. Recep ve Bayram'ı düşman olarak görür. Babası oldum olası karısını onlardan kıskanmıştır. Ölmeden önce onları perişan etmesi için söz vermiştir Mümtaz babasına. Bu nedenle onları alt etmek için yapmayacağı şey yoktur. Şeker'e ise yıllardır aşıktır. Ona kavuşma hayali evlenip çoluk çocuğa karışmasına bile engel olmuştur.
Hikmet Dostum (Murat Eken): O da dedesinin telkari mesleğini sürdüren bir genç adamdır. Hikayemizin diğer jönüdür. Ferzan Kadim ile çocukluğundan beri, ailelerinden gizli bir şekilde çok yakın dostturlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez. Dedelerinin, babalarının, annelerinin ve kardeşlerinin bütün çekişmelerinde Ferzan ile birlikte, ortaya çıkan sorunları çözmek için çırpınıp dururlar. O da zamanında üniversite sınavında Hukuk Fakültesini kazanmış ama dedesini yalnız bırakıp gidememiştir. Mardin'in sevilen delikanlılarındandır.
Celal Yıldız (Metin Yıldız): 35 yaşlarında. Mümtaz'ın yancısı, sağ koludur. Kadim ve Dostum ailelerinin ikisiyle de uzaktan akraba olduğunu iddia etse de bundan kimse emin değildir. Meral ile Aysel'I aynı anda idare eder. Geçimini, belediye adına çöp toplama işinde çalıştırdığı eşeklerinden elde eder. Fakat ulaşım için eşeklerini değil, çok sevdiği 'ginger'ını tercih eder.
Nurten Kadim (Nilgün Karababa): 45 yaşlarında, Ferzan'ın annesi, Hamdi'nin karısı ve diğer çocuklarının anasıdır. Saf, alıngan, tertemiz bir yüreğe sahip, çocukları için canını bile gözünü kırpmadan verecek komik bir Mardin kadınıdır. Ailesi her şeyidir.
Hanna Gottenberg (Damla Aslanalp): Yıllar sonra gerçek babasının bir Türk olduğunu öğrenen genç ve güzel bir Alman kızıdır. Ülkesindeki en başarılı ve yetenekli ahçılardan biridir. Türk mahallesinde büyüdüğü için Türkçe bilmektedir. En yakın arkadaşı, kardeş gibi gördüğü aslen İzmir'li olan Deniz Türkmen'dir. Yıllar sonra varlığını öğrendiği babasının köklerini daha iyi tanımak için gözünü karartıp Mardin'e gizli bir kimlikle gelir. Hikayemizin iki esas kızının birincisidir.
Ferzan Kadim (Eren Hacısalioğlu): Dede mesleği telkariciliği seçmiş, Mardin'in en sevilen delikanlılarından biridir. Hikayemizin birinci jönüdür. Diğer jönümüz Hikmet Dostum ile çocukluktan beri can ciğer arkadaş olmalarına rağmen, ailelerinin arasındaki ezeli rekabet ve çekişme nedeniyle; ailelerden herhangi biri yanlarındayken onlar da numaradan didişip dururlar.   Üniversitede Mimarlık okuma hakkını kazanmasına rağmen, dedesini, ailesini ve Mardin'i bırakıp gitmeye gönlü razı olmadığı için memleketinde kalmıştır.
Aysel Dostum (Dilara Çelebi): Recep'in en büyük torunu. Refet ve Süheyla'nın kızı. Hikmet, Şermin ve Kaan'ın ablaları. Celal'in onu, Meral ile aynı anda idare ettiğinden bihaber sevgilisi. Ev kızı.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ