USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Maliye Bakanı Şimşek, Midyat'ta

Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin'in Midyat ilçesine gelerek Seçim Koordinasyon Merkezi`nin (SKM) açılışında katıldı

Maliye Bakanı Şimşek, Midyat'ta
19-07-2014 16:21
Google News

Cumhurbaşkanlığı seçimi için oluşturulan SKM Merkezinin açılışına katılan Şimşek, Midyat merkez, Çavuşlu ve Acırlı mahallesinde taziye katıldı ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Maliye Bakanı Mehmet Şişmeyi, SKM önünde Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Bülent Melih Güneştan, ilçe kadın kolları ile çok sayıda partili karşıladı.
Maliye Bakanı Şimşek şöyle konuştu:'Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu da büyük çalkantılar var. Büyük fitne fesat var. Her tarafta bir de İsrail'in zumlu var. Türkiye her zaman olduğu gibi maalesef bu zulme karşı direnişte tek başına… Ama Türkiye kendisine yakışanı yapıyor. Başbakanımız 40 yıllık siyasi tecrübesi ile son 11–12 yılda bu ülkede yaşattığı deyişim ve dönüşümle şu anda aday olduğu Cumhurbaşkanlığında ben inanıyorum ki kendisinden başka bu ülkede daha fazla hak eden kimse yok. Gerek orta doğuda gerekse dünyada ben inanıyorum ki bir ilhan kaynağı olması özellikle çözüm süreci noktasında etrafımızdaki bu kargaşaya, bu dökülen kanlara, bu zulme oranla Türkiye'deki göreceli bir huzurun barışın olması aslında her şeyi anlatıyor, her şeyi ortaya koyuyor. Bu dönemde başbakanımız gibi yukarıya çıkacak olması çok önemlidir' dedi.
Çözüm sürecinin geleceği, ekonomik kazanımların korunması açısından bu seçimler çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, Cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam olmadığını söyledi.
'Cumhurbaşkanlığı eskiden sembolik bir makam olarak görülebilir ama sembolik makam değildir. Cumhurbaşkanlığı aslında geçmişte de önümüzdeki dönemde de eğer hükümet ile uyumlu olmazsa Türkiye'nin önünü tıkayabilir. Cumhurbaşkanlığı sembolik bir makam değil. İnşallah ilk devlet başkanımızı ilk halkın oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanı sizin oylarınız ile seçeceğiz. Bu önümüzdeki dönemde Türkiye'nin çıkışın devam etmesi içindir. Bölgede özellikle huzur, barış ve istikrar için Türkiye'nin önemli aktör olma noktasında Türkiye'yi güçlendirecek bir şahsiyetin olması çok önemli. Geçmişte gördünüz bir anayasa kitapçığı bu ülkede büyük bir yıkım yaşandı. Büyük bir kriz yaşandı. Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı arasındaki uyumu küçümsememek lazım. O oyum olmadığı zaman, her şeye yansır. Çözüm sürecinin bence geleceği açısından, yine Türkiye'de son dönemlerde yakaladığımız elde ettiğimiz önemli ekonomik kazanımların korunması açısından bu seçimler çok önemli. Bu seçimleri rehavete kapılmadan Ramazan iklimini mübarek atmosferi iyi kullanarak inşallah hep birlikte başarıyla götüreceğiz. Medeniyet yarışında dünya ile bu arayı kapatacağız.'dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi birçok noktada bir dönüm noktası:
Bundan on yıl önce Türkiye deki kişi başına milli gelir açısından AB birliğinin yüzde 37'sinde olduğunu bu aranın kapandığını ifade eden Şimşek, Bu seçim onun için çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti.
'Türkiye son dönemlerde hakikaten küresel krize rağmen Ortadoğu'daki çalkantılara rağmen, Avrupa Birliği'ndeki krize rağmen, petrol fiyatlarındaki artışa rağmen çok güçlü bir çıkış yakaladı. Tabi bu Cumhurbaşkanı ile hükümet ile uyum bence bunda çok önemli rol oynadı. İnşallah sizlerin çabalarıyla, desteği ile bu güçlü hükümetimize olan partimize olan bu güçlü teveccühü devam ettireceğiz. Ve inşallah bizde size daha iyi hizmetler noktasında tabiî ki çaba göstereceğiz. Hep birlikte hem bölge olarak, hem de Türkiye olarak inşallah Ortadoğu olarak inşallah daha iyi bir noktaya doğru gideceğiz. Ben inanıyorum ki bizler eğer çözüm sürecini başarıyla götürmeye devam edersek, bu Ortadoğu içinde bir ilham kaynağı olacak. Çünkü Ortadoğu'ya bakın kavgaların temelinde ne var ya etnik milliyetçilik var, ya da mezhep var. Biz ilk defa karmaşık Kürt meselesini daha çok demokrasi ile daha çok özgürlükle ve kardeşlik hukuku içerisinde çözüyoruz. Çözme noktasında ilerleme kaydediyoruz, bu çok önemli. Çünkü maalesef ne bu bölgede nede daha geniş bir coğrafyada yani Rusya'dan Çin'e kadar Balkanlara kadar geniş coğrafyada maalesef bu sorunlar bu şekilde çözülmüyor. Türkiye geçmişte bu sorunlarını bu şekilde çözme yeteneğini ortaya koyamamış. Ta ki Başbakanımız bu konuda çok güçlü bir irade ortaya koyup, geçen hafta önemli bir tasarı geçti. Çözüm sürecini önemli bir aşamaya taşıdığını söyledi. Bugün artık biz kaynaklarımızı terörle mücadeleye değil milletimizin, eğitimine, sağlığına, altyapısına harcayacağız. Bundan sonra ne dağlarda nede şehirlerde, ovalarda eşlerimiz inşallah artık hayatını kaybetmeyecek. O gençlerimiz bu ülkenin kalkınması için, beraberliği için, birliği içini, kardeşliği için mücadele edecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi birçok noktada bir dönüm noktası, çözüm süreci açısından, Ortadoğu'daki bu çalkantılı dönemden, Türkiye'nin iyi yönetilmesi açısından, ekonomide bu yaşanan yükselişin, çıkışın devamı açısından buradaki hizmetler açısından çok önemli' şekline konuşmasını sonlandırdı.
Maliye Bakanı Şimşek, burada yaptığı konuşmanın ardından, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Bülent Melih Güneştan, ilçenin sık sık kesilen elektrik ve su sorunu ileterek çözüm konusunda desteğini istedi. İlçenin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ileterek, Midyat merkezi Yolbaşı ve Acırlı Mahallesi taziyelere katıldı.

Şimşek gece boyunca ilçede çeşitli temaslarda bulunması ile birlikte, partililerle ve vatandaşlarla belediye aile çay bahçesinde sahur programına katıldı. Sahur programına, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Bülent Melih Güneştan, ilçe kadın kolları ile çok sayıda partili ile sahur yaptı.

Şimşek ve beraberindekiler sahur programın ardından Batman2na hareket etti.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ