USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin AK Parti´de Aday Tanıtımı.

Ankara´dan Mardin´e dönen AK Parti Milletvekili adayları önce şehir turu attı,ardından tanıtım toplantısında seçmenlerle buluştu.

Mardin AK Parti´de Aday Tanıtımı.
22-09-2015 16:35
Google News

            Haber:Adnan Avuka-Mehmet Çelik-Hakan Sakıcı

           Mardin Ak Parti Milletvekili Adayları şehir merkezinde kalabalık bir araç konvoyu ile tur attı. Ardından Erdoba Elegance Otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında partililer ve seçmenlerle buluştu. Orhan Miroğlu,Ceyda Bölünmez Çankırı, Süleyman Çelik,Abdullalh Erin,Veysi Kaya ve Ahmet Kaya,  Mardin Ak Parti Milletvekili Adayları olarak partililere ve seçmenlere tanıtıldı.

        Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, söylenti ve dedikodulara partililerin ve partiye gönül vermiş  Ak davalıların kulak vermemesini istedi. Dündar, 1 Kasımda meclise daha güçlü bir şekilde gitmek ve Mardin´in geleceğine yön vermek adına daha kararlı ve inançlı bir çalışma yürüteceklerini belirtti.Dündar ?Bölgenin güven ve huzuru,ekonomisinin canlanması ve can kaybının yaşanmaması için herkesin desteğini istiyoruz? dedi.

         Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez, siyasette yaşadığı olumsuzlukları dile getirirken hiçbir zaman korkmadığını, doğru bildiği yolda,Mardin´in menfaatlerini ve Mardin´e hizmeti ön planda tutarak hareket ettiğini söyledi. Geçen dönemde Bağımsız olarak adaylığını koyduğunu ve az bir farkla seçimi kaybettiğin ifade eden Bölünmez ? Ben o zaman Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve kazansam da kaybetsem de Ak Partinin 3 milletvekili alacağını söylemiştim.Yolun açık olsun demişti.? Dedi

                      Kızımı size emanet ediyorum

           Listedeki yeri ve adaylığı konusundaki spekülasyonlara da değinen Bölünmez. ?Ben hiçbir zaman korkmadım. Doğru bildiğimi yaptım. 1 Kasım seçimleri için AK Parti Genel Merkezi, il yönetimi ve ilde yapılan anketler ismimi ön plana çıkardı. Liste çıktıktan sonra, geçmişte maruz kaldığım paralel yapının müsebbep olduğu ve beraat ettiğim bir davadan dolayı YSK´ den veto edileceğimi yönünde bilgi aldım,genel merkezin onayı ile Kızım Ceyda Bölünmez Çankırı´ya sıradaki yerimi verdim. Ben Mardin evladıyım,Mardinlilere,sizlere evladımı emanet ediyorum ve desteğinizi bekliyorum.Korkmadan çekinmeden köy,köy,belde belde gezip çalışacağım,oy isteyeceğim? şeklinde konuştu

        Ak Parti Birinci Sırayı  Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu, Milletvekili adayı Süleyman Çelik´in söylediği ?Bölgede sadece kurban kanı aksın,insan kanı akmasın? sözünü alıntı yaparak konuşmasına başladı.

 

        Haziran seçimlerinde Türkiye çok farklı Türkiye,  bugün çok farklı bir Türkiye bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıya  olduklarını söyleyen Miroğlu ? Haziran seçimlerinden sonra Mardin´den çok sayıda asker ve şehit cenazeleri kaldırdık. Haziran seçimleri öncesinde kan akmıyordu silahlar susmuştu, ama haziran seçimlerinden sonra maalesef Türkiye yeni bir şiddet ve terör dalgasıyla karşı karşıya kaldı. ?dedi.

                    Bu trajedilerin yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun  defalarca çağrılar yaptıklarını aktaran Miroğlu ? Hepimiz aslında 8 Haziran sabahına bir umutla uyanmıştık. Neydi bir umut bir siyasetin çok istediği bir şeyi arzu ederek yola çıkması işte barajı aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girmesi mutlulukla sonuçlanmıştı. O siyaset açısından bu bir başarıydı. Ama maalesef beklenmedik bir biçimde tam da demokrasi için iyi bir zemin yakalandığı, çözüm süreci için iyi bir zemin yakalandığı bir dönemde bu hareket tekrar  yüzünü çatışmaya ve şiddete döndü. Buradan çıkarılacak sonuçlar var kısaca söylemek gerekirse bu meselenin tarihinde gördüğümüz şey şu , ne zaman Kürt  temsiliyeti parlamentoda belli bir ivmeyi yakalar, belli bir başarıyı yakalar, o zaman her ne hikmetse bir de bakıyorsunuz ki bu hareketin kandildeki yöneticileri yüzlerini çatışmaya ve şiddete dönerler.

          Şahsen ben kendi adıma söylemek isterim HDP´nin artık bu saatten sonra Türkiye´den bir şey talep eden değil ama kendisinden bir şey talep edilen bir parti haline geldiğini düşünüyorum. Neydi bu silahların susması madem 80 milletvekili var madem her şeyin çözüm merkezi TBMM´dir o halde, bu bir imkandır ve fırsattır. Ama bu fırsatın tamda kullanılacağını düşündüğümüz bir dönemde bu hareket yüzünü şiddete ve teröre döktü.

          90´lı yılları sürekli gündemde tutmak isteyen 90´lı yılların zalimlerine benzedikçe kendi, amacından uzaklaştığının farkında olmayan bir siyasetle karşı karşıyayız. Sayın Selehattin Demirtaş  geçenlerde çok önemli ve çok beğendiğim bir şey söyledi. Dedi ki silahların dışında bir yol olduğunu göstermek zorundayız. buyurun göstermeye çalışın bütün imkanlar sizin elinizde. bütün kurumlarınızla görüşemediğiniz hiçbir kimse yok. Bu ülkede Sayın Cumhurbaşkanından Sayın Başbakandan istendiğinde randevu alacak onlara derdinizi anlatacak imkanlara sahipsiniz. Çözüm süreci gibi bir imkan vardı elinizde, Ama o maalesef bu imkanı Ak partiyi iktidardan düşürme sevdası uğruna kaybettiniz. Ve şimdide bize şunu diyorsunuz silahların dışında bir yol olduğunu göstermek zorundayız. Aynen böyle evet Türkiye´de siyasetin temel meselesi budur.?dedi

              Türkiye´de seçime gidildiğinde her zaman ekonomik meseleler yoksullukla mücadele refah düzeyinin yükselmesi gibi konular seçimlerin ana gündem maddesi olduğuna, bugün ekonomiden ,temel yaşam sorunlarından daha fazla şehit asker ve polis cenazelerinin gündem oluşturduğuna dikkat çeken Miroğlu ?  Türkiye´nin her tarafına asker polis cenazeleri göndermek ve bunu yaparken bölgede yaşayan sivil halka zarar vermekle karşı karşıya kaldık. 120 ay vade ile alınmış kamyonu tırı yakmak hangi amaca hizmet eder  bunu anlamak mümkün değildir.  Bu bir yol değildir. Demokratik özerklik mi, ana dilde eğitim mi bunu tartışabiliriz. Ama bunu tartışma mercii elbette ki TBMM´dir bugün bu ülkede tartışılmayacak, Türkiye´de demokratik olarak özgürlükler bakımından savunulmayacak hiçbir şey yoktur.

             Nitekim HDP´nin dışında federasyonu savunan Kürtlerin bildiğim kadarıyla 3 partisi daha var. Halkınızı ikna edin, isterseniz federasyon olsun, isterseniz özerklik olsun ama bütün araştırmalar şunu ortaya koyuyor. Bugün HDP´ye oy veren insanların bile yüzde 84´ü PKK´nın silah bırakmasını istiyor. Yüzde 74´ü demokratik özerklikten hiçbir şey anlamıyor bunu reddediyor. Yüzde 6´sı kabul ediyor. Yüzde 20´sinin ise hemen hemen hiçbir fikri yok. Eğer demokratik özerklik HDP´li belediyelerin kazanımları üzerinden inşa edilecekse bu parti parlamentoda temsil edildiği için bunun tartışma mercii elbette ki Cizre´de hendek kazarak, mahalleleri birbirinden ayırarak o mahallelerin içine silahlı grupları sokarak yapmak değildir.

                   HDP´ye oy veren insanların büyük bir bölümü bunun bir taktik olduğunu düşünüyor. Çokta haksız sayılmaz bu insanlar. HDP´ye oy veren, bebekte oturan insandan tutun İzmir´de laik kesimlere kadar herkesin talebi zannediyorum hemen seçimlerden sonra silahların konuşması değildi.Hemen seçimlerden sonra Türkiye´nin her tarafına asker ve polis cenazesi değildi ama olan bu? şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 

         Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez´in kızı Ceyda Bölünmez Çankırı, babasının yolunda, babasından aldığı  siyaset terbiyesi ile Mardin´i en iyi şekilde temsil etmeye talip olduğunu söyledi ve Mardin Sevdalısı babasını çok seven Mardinlilerden destek istedi.

        Siyasete  Turgut Özal döneminde aktif olarak atıldığını söyleyen Süleyman Çelik, birkaç kez AK Parti´den aday adayı olduğunu,adaylığın bugüne kısmet olduğunu belirtti. AK Parti tabanı ile en ücra köşelere kadar giderek vatandaşlarla kucaklaşarak destek isteyeceklerini ifade etti. Çelik ? Bölgede huzur ve güvenin tesisi ekonomik canlanmayı beraberinde getirecektir. Bir elde silah siyaset yapılmaz. Demokrasiden söz edeceksin ama demokratik teamüllerden uzak duracaksın,insan haklarından bahsedeceksin ama insanlara kurşun sıkacaksın, böyle demokrasi ve insan hakları anlayışı olmaz.Demokrat haklar imkanı yakalayanlar meclis çatısı altında yapmalıydı.Huzur,güven ve ekonomik istikrar için AK Parti Milletvekili  adaylarına destek için daha çok çalışmamız gerekir? dedi.

         Abdullah Erin, Veysi Kaya ve Ahmet  da birer selamlar konuşması yaparak destek istediler.Tanıtım toplantısının ardından partililer dağıldı.

  



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ