USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Mardin Artuklu Üniversitesi Kapılarını, Mülteci Ve Göçmenlere Açtı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça ? Eğitimde, kapılarımızı mülteci ve göçmenlere açtık?

Mardin Artuklu Üniversitesi Kapılarını, Mülteci Ve Göçmenlere Açtı
09-10-2018 19:50
Google News

     Haber:Mehmet Çelik

     Mardin Artuklu Üniversitesi kapıların, mülteci ve göçmenlere  öğrenci ve öğretim,öğretim  görevlilerine açtı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,Üniversitede eğitim gören yabancı öğrenci sayısının  1021, öğretim görevlisi sayısının ise 45 olduğunu söyledi.

       Mardin Artuklu Üniversitesinin, bölgesel bir eğitim görevi üstlendiğini ifadede eden Rektör Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Ortadoğu ülkelerinin yanısıra Afrika ülkelerine kapılarının açık tuttuklarını söyledi. Ürdün, Irak, Afrika ve  özellikle Suriye´den 1021 öğrencinin, üniversitemin çeşitli bölümlerinde eğitimlerini sürdürdüklerini aktaran Rektör Ağırakça ? Biz hem bölgemizde hem de Ortadoğu ülkelerinde eğitimde ve evrensel anlayış ve bakışta örnek bir üniversiteyiz. Ortadoğu ülkelerine bilim adamı yetiştiren bir kadim şehrin, bize verdiği sorumluluğu gelecek nesillere taşımayı temel görev olarak biliyoruz. Bu görüş doğrultusunda, gerek öğrenci gerekse öğretim görevlisi noktasında kapılarımızı, başta mülteciler olmak üzere, amacı eğitim olan herkese açık tutuyoruz? dedi.

            Suriyeli Öğrenciler Artuklu Üniversitesini tercih ediyor.

      Suriye´den ülkemize zorunlu göç eden Suriyeli gençlerin, Artuklu Üniversitesini tercih etmeleri dikkat çekiyor. Rektör Ağırakça, Ortadoğu, Afrika, Irak ve Suriyeli öğrencilerin Artuklu Üniversitesini tercih etmelerinin nedenleri arasında, aradıkları imkan ve bölümlerin üniversite bünyesinde  bulunmasından kaynaklandığını bildirdi. Rektör Ağırakça ?Artuklu Üniversitesi, sosyal bilimlere ağırlık veren bir üniversitedir. Ancak bilim ve ilim alanında bölgesinde temsil kabiliyeti yüksek bir üniversite olma yolundaki kararlılığı da dikkat çekiyor. Mülteci ve göçmen öğrenci ve öğretim görevlilerine kapılarını açan bir üniversiteyiz. Suriye uyruklu 892  öğrencimiz çeşitli bölümlerde eğitim alıyor. Bunun yanında 36 Suriye uyruklu öğretim görevlisi üniversitemiz bünyesinde eğitim veriyor. Üniversitemizi, bulunduğu şehrin değerlerine uygun olarak, geçmişte olduğu gibi bölgesine ve Ortadoğu ülkelerine  bilim ve ilimde ışık tutma görevini sürdürmesi için çaba ve gayret sarf ediyoruz? dedi.

              Yabancı Öğretim Görevlilerinden Rektöre teşekkür

             Sığınmacı, göçmen ve mültecilere yılardır eğitim verdiğini ifade eden,    Arapça Tarih Bölümü Koordinatörü Tunuslu  Dr. Metin Şerifoğlu ? Ben yıllardır Türkiye´de, yabancı sığınmacılara, göçmenlere Arapça tarih konusunda eğitim, öğretim veriyorum. Hem Tunus ve hem de Türkiye´de ikametgahım var. Türkiye kadar misafirperver  bir ülke kesinlikle bulmak mümkün değildir. Bugün MAÜ eğitim, öğretim gören öğrencilerimiz Türk kardeşleri ile birlikte kardeşçe yaşıyorlar. Hele Suriye sığınmacılar  ve göçmenler  Türk öğrencilerin elinde bir ekmek parçası varsa beraberce bölüşüp yemektedirler.  Bunu ben gördüğüm zaman bana mutluluk vermektedir. Çok mutlu ve sevinçliyim, çünkü burada bir insanlık mozaiği birleşmiş ve yaşanmaktadır? dedi.

            Suriyeli ve Mardin Artuklu Üniversitesinde Öğretim görevlisi  olan  Dr. Narjes Kadro ve Dr. Reşit Şiho ? Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Suriyeli  gençlere ve mültecilere karşı gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi kapılarını bize açan  başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve ekibine teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştular.

           Mülteci öğrenciler mutlu

Artuklu Üniversitesinde  çeşitli bölümlerde eğitim gören 892 Suriyeli mülteci öğrenci, genel olarak durumdan memnun oldukları gözlendi. Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim gören 3 çocuk annesi Rena Kozi, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti. Kozi ?Suriyeli öğrencilere kapılarını açan Artuklu Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum. Kendimizi kendi ülkemizde hissediyoruz. Üniversitede eğitim gören Türkiyeli öğrencilerden de destek ve ilgi görüyoruz. Türkiye büyük bir ülke. MAÜ yönetimine Rektör Ağırakça´nın şahsında teşekkür ediyoruz?  dedi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ