USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardin´de,?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ?

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Habibe Öçal: "Kız çocuklarını canlı bomba olarak kullananların, kadınlarımızı kızlarımızı dağa kaçıran terör örgütlerinin ve sırtını terör örgütlerine dayayanların bizi anlaması mümkün değil"

Mardin´de,?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ?
25-11-2018 23:39
Google News

           Mardin Atatürk Kültür Merkezinde, Sağlık-Sen Mardin Şubesi tarafından düzenlenen ve sunuculuğunu Dilek Topralı´nın yaptığı ?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü?  etkinliğine, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Gurup Başkanı ve Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Avukat Gülseren Yaman, Sağlık-Sen Genel  Başkanı Metin Memiş, İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Saffet Yavuz,Mardin´de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanı Uz.Dr. Mehtap Bingül, Sağlık-sen il yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Beğen, Sağlık Sen İl Kadınlar Kurulu Komisyonu Başkan Yardımcısı Hülya Yağmucu ve çok sayıda davetli katıldı.

            Sağlık- Sen Kadın Komisyonu İl Başkanı, Seher Öztürk, kadına şiddetin, toplumun kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek ?Kadın denince eş, iş, sevgili, arkadaş, yaren ve anne aklımıza gelir. Merhamet timsali hayata anlam katan her şeyden önce bir annedir? dedi.

            Sağlık-Sen İl Şube Başkanı Dr. M. Selim Ünverdi, kadının topluma hayatında çok önemli birde olduğunu hatırlatarak ? İnancımız gereği kadına şiddetin yeri yoktur. Kadına şiddeti engelleyecek İslam dini ve inancıdır. Kadına ve sağlık çalışanlarına karşı şiddetin karşında duracağız? dedi.

         Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Gurup Başkanı ve Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın eşi Avukat Gülseren Yaman, ise istatistiklere göre kadına karşı şiddetin en az olduğu illerden birinin Mardin olduğunu söyledi. Yaman ?Şiddet konusunda biz kadınların bu konuda kendilerimizi  sorgulamamız lazım. Kadına şiddeti uygulayan kişiyi yetiştiren kişi kadınlardır. Biz kadınlar kendi aramızda ne kadar büyük dayanışma gösterirsek, kızlarımızı annelerimizi eğitim yönünde ne kadar geliştirirsek onların yetiştireceği çocuklar da alacağı değerler eğitiminde ruhi eğitiminde doğru yaşamayı ve doğru  düşünmeyi ve davranmayı öğreneceklerdir ve ileride bunu uygulayacaklarıdır.? şeklinde konuştu.

         

           TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, "Kız çocuklarını canlı bomba olarak kullananların, kadınlarımızı kızlarımızı dağa kaçıran terör örgütlerinin ve sırtını terör örgütlerine dayayanların bizi anlaması mümkün değil" dedi.

Öçal, Mardin´de Sağlık-Sen tarafından Atatürk Kültür Merkezinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolasıyla düzenlenen programa yaptığı konuşmada, kadın olarak kimliklerini ve kişiliklerini değiştirmeden dönüştürmeden bu dünyada yaşam hakkı istediklerini söyledi.

25 Kasım kadına yönelik uluslararası mücadele günü başta Mardin olmak üzere tüm dünyada kadınların daha doğrusu tüm canlı mahlukatın şiddetten arınmasını dileyen Öçal,"İnsan eşrefi mahluktur, yaratılanların en şereflisi. Bu sebeple kadına kalkan her eli insanlığa ihanet olarak adlandırmamız lazım." Dedi.

Kadını onuruna haysiyetine yer tür saldırı insanlığa yapılmış bir saldırı olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Öçal, şöyle dedi:

"Kadının erkeğin çocuğu hayvanı tüm canlıları hedef alan şiddetti bölümlere ayıran ve asıl ayrımcılığı yapanlar, ortaçağ karanlığının karalılığından süzülüp gelenler olarak nitelendiriyoruz. Bu yapıcı düşünce ile bu fikri inceleyip kız çocuklarını canlı bomba olarak kullananların, kadınlarımızı kızlarımızı dağa kaçıran terör örgütlerinin ve sırtını terör örgütlerine dayayanların bizi anlaması mümkün değil. Aidiyet ve birey olma dengesini kuramayanların annelik sıfatını kadınlardan esirgeyenlerin ve kadın üzerinden birçok meseleyi götürüp kadını insanlığın temel odağından koparanları anlaması da mümkün değildir diyoruz. Sığınma hakkının en temel bir hak olduğunu bilerek Suriyeliler üzerinden ırkçılıkla nefret dili oluşturanlarında anlamasını beklemiyoruz biz."

"Kadınların bir vitrin süsü olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz "

"Şiddetin bir başka biçimi de kadının emeğinin ve bedenin sömürülmesidir" diyen Öçal, aile içi şiddete karşı çıkıldığı kadar kadını emeğinin ve bedeninin de sömürülmesine karşı çıkılması gerektiğini vurguladı.

Gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta ücret politikaların ve hakkaniyetsiz çalışma politikalarının karşısında olduklarının altını çizen Öçal, "Kadınların adeta bir pazarlama aracı olarak bir vitrin süsü olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz ve buna karşı mücadele edilmesi gerektiğini de savunuyor. İnşallah önümüzdeki günlerde daha farklı farkındalık oluşturarak bu alanda çalışmalarımızda devam ettireceğiz." İfadelerini kullandı.

- Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş:

"Kadına şiddetle mücadele konusunda toplumun, devletimizin, hükümetin, kamu kurumlarının ortak bir mücadele göstererek şiddette sıfır tolerans noktasında bu mücadeleye katkı sunması gerekiyor"

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise çalışanlarının yüzde 60´tan fazlası kadın olan bir teşkilatın temsilcileri olarak Mardin´de farkındalık oluşturmak adına bir program düzenlediklerini söyledi.

Şiddetle mücadele konusunda bir katkı sunmayı arzuladıklarını belirten Memiş, şöyle dedi: "Şiddet artık toplumsal bir konu ama kadına şiddet çok daha faklı bir boyutta şu an da. Bu anlamda da bu farkındalığın sadece bir güne sığdırılması gerekir. Kadına şiddetle mücadele konusunda toplumun, devletimizin, hükümetin, kamu kurumlarının ortak bir mücadele göstererek şiddette sıfır tolerans noktasında bu mücadeleye katkı sunması gerekiyor. Özellikle demokratikleşen bir toplum olarak şiddetle mücadele konusunda hem şiddetin her türlüsüne hem de özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sağlık-sen olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum."

Sağlık sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Selim, Enerji piyasası düzenleme kurumu gurup başkanı Gülseren Yaman´ın konuşmalarından ardından çeşitli sunum ve gösteriler düzenlendi, kadınlara hukuki süreç hakkında bilgi verildi.

     Sunumların ardından, AKM´de açılan resim sergisi gezildi.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ