USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mardinli İşadamı Dr. Zeynelabidin Erdem´e İspanya Kraliyet Liyakat Nişanı Ödülü

İspanya Büyük Elçisi Rafael Mendivil Peydro evinde düzenlenen törenin ardından Dr. Erdem´e ?Encomienda de la Orden de Isabel La Catôlica? ödülü verildi.

Mardinli İşadamı Dr. Zeynelabidin Erdem´e İspanya Kraliyet Liyakat Nişanı Ödülü
22-09-2016 22:20
Google News

 

Mardinli İşadamı, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynelabidin Erdem´e İspanyanın en anlamlı ödülü olan ? İspanya Kraliyet Liyakat Nişanı? ödül verildi. İspanya Ankara Büyükelçisi Rafael  Mendivil Peydro evinde düzenlenen ödül törenine, AB ski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma Eski Bakanı İbrahim Aysoy, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu,Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, Diyarbakır Milletvekili Celal İçten, Mardin Eski Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ,Türkiye  Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu  Genel Başkanı Mendevi Palandöken, Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Mehmet Samsar, Süryani  Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsignor Yusuf Sağ,  Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir,İsveç Asuri Dernekleri Temsilcisi Hobil Ravi, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Süryani Kadim Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal, Süryani Kadim Vakfı  Başkanı Sait Susin, İstanbul MARSEV Genel Sekreteri Emekli General Yavuz Ölçen, Kahraman Aşiret Lideri Abdurrahman Kahraman, İşadamı Mehmet Emin Değer,Mardin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Basın Konseyi  Üyesi  Adnan Avuka, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, Mardinli İşadamı Kılay ve Bekir Falay  ve çok sayıda üst düzey yönetici ile İspanya Büyük Elçiliği görevlileri ve Kraliyet yetkilileri katıldı.

      İspanya Ankara Büyükelçiliği  evinde yapılan ?İspanya Kraliyet Liyakat Nişanı? töreninde konuşan Büyükelçi Rafael Mendivil Peydro, Dr. Zeynelabidin Erdem´in 2005 yılından beri İzmit Fahri Konsolosluğunu yürüttüğünü, bununla birlikte, daha önce 2002 senesinde, DEIK ve İspanya Türkiye İş Konseyi Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak, İspanyol ve Türk İş Dünyası arasındaki İlişkiler çerçevesinde verdiği ve vermeye devam ettiği hizmetlerden dolayı İspanyanın takdir ve minnettarlığına layık bulunduğunu söyledi. Büyükelçi Peydro ?Majesteleri I.Juan Carlso, minnettarlık ve takdir göstergesi olarak o yıl kendisine  İspanyol Madalya Sistemindeki adıyla Encomienda derecesinde Sivil Liyakat Nişanesi vermeyi uygun görmüştür. Bu gün de   İspanya Kt-ralı Majesteleri VI. Felipe adına, yine Encomienda derecesinde, Orden De Isabel La Catolica Nişanını Takdim edeceğiz. Bu çok yüksek nişan aracılığıyla, Türkiyeile olan ilişkisinde İspanya´ya gösterdiği sadakat ve dostluktan dolayı duyduğumuz takdiri kendisine bir kez daha resmi olarak iletmek istiyoruz. Dr. Zeynelabidin Erdem Türkiye ,ile İspanya arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlama gayretinde olmuştur. İspanya Fahri Konsolosu olarak ve daima  sadık bir Türk vatandaşı olmaya devam ederek ve kesinlikle mükemmel olan ilişkileri geliştirmeye her zaman katkıda bulunarak, iki dost ülke arasında köprü olmayı hedeflemiştir.? Dedi.

            Türkiye´nin Maruz Kaldığı Terörü kınıyoruz.

   İki ülke arasında anlaşmazlık noktası bulunmadığına dikkat çeken Büyükelçi Peydro, İspanya Türkiye´nin AB adaylığını destelediğini ve NATO çerçevesinde sadık bir müttefik olmaktan memnuiyet duyduğunu bildirdi. Peydro ?İspanya Türkiye´nin stratejik pozisyonunun bilincindedir. Bu ülkenin batı dünyasının güç ve istikrarına katkılarını her zaman takdir etmiştir. Türkiye´nin iç durumu çerçevesinde  İspanya demokrasiye olan desteğini devamlı surette yenilemekte  ve bu ülkenin maruz kaldığı terör saldırılarını kararlı bir şekilde  kınamaktadır. Türk Halkının barış içinde bir arada yaşamasını ve demokratik değerlerini sekteye uğratmayı hedefleyen ve neyse ki başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz Darbe girişiminin İspanyol Hükümeti tarafından kınanmıştır. NATO Operasyonu çerçevesinde Adana´da konuşlanmış bulunan İspanyol Petrıot Füze Bataryası, İspanya´nın paylaştığımız tehditlere karşı durarak Türkiye´nin yanında durmak istemesinin güçlü bir kanıtıdır? Diye konuştu.

         İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, ödülün yalınız  Zeynelabidin Erdem´e verilmiş bir ödül olarak değil bir Mardin evladına verilmiş ödül olarak gördüğünü söyledi.

         AB Eski Bakanı Egemen Bağış, İspanya´nın AB ve NATO sürecinde Türkiye´nin yanında yer alarak dost ülke olduğunu gösterdiğini, İspanya ile olan ilişkilerin bir ödül ile taçlanmasını anlamlı bulduğunu söyledi.

            Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardinli Aziz Sancar´ın aldığı Nobel döülünden sonra Zeynelabidin Erdem´in 15 Temmuz Darbe girişiminin  batılı ülkelerde çok iyi anlaşılmadığı bir dönemde İspanya Kraliyet Liyakat Nişanı ödülüne layık görülmesinin memnuniyet verici ve anlamlı olduğunu söyledi.

              Süryani  Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin ve Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsignor Yusuf Sağ ise, dünya barışı için dua ettiklerini, Zeynelabidin Erdem´in ailesini yakından tanıdıklarını, ailenin  geçmişte ve bugün Süryanilerle iyi ilişkiler içinde olduğunu vurguladı.

             Cumhurbaşkanı Eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ise, Zeynelabidin Erdem ile kuzen olduklarını, Erdem´in giriştiği her işte  ve alanda kararlılığını ve başarını ortaya koyduğunu söyledi.

             Mardinli araştırmacı yazar Doğan Bekin, Türkiye ile İspanya arasında yıllar önce dostluk ilişkilerinin başladığını 1883 yılında Mardinli Süryani Hanna Şuha´ya kraliyet nişanı verildiği belgesini büyükelçi Peydro´ya takdim etti.

              İspanya Kraliyet Liyakat Nişanını eşi Emine Erdem ile birlikte alan Dr. Zeynelabidin Erdem ise şahsı ve ülkesi adına duyduğu mutluluğu dile getirerek ?İspanya Fahri Konsolosu olarak, Türkiye ve İspanya ilişkilerine yapmış olduğum hizmetler için şahsımı ? Encomienda de la Orden de Isabel La Catôlica? İspanya Kraliyet Nişanına layık gören Majesteleri İspanya Kralı VI Felipe´ye candan teşekkürlerimi sunuyorum. Muhterem babaları Kral  I. Juan Carlos ve Majesteleri Sofia´ya ve tüm kraliyet ailesine derin saygılarımı sunuyorum. Sayın büyükelçi Rafael Mevdivil Peydro´ya  bana olan inancı için teşekkür ediyorum. Bizlere onur veren bu nişan ülkem ve halkım adına büyük bir onurla kabül ediyorum. Dost ve kardeş iki Akdeniz ülkesi Türkiye ve İspanya bugüne kadar her zaman birbirlerine destek oldular. Bu dostluk bizleri her alanda daha güçlü hale getirdi. Bizlerle bugün bu onuru paylaşan Türkiye´deki İspanyol şirketleri ve büyükelçilik mensuplarını selamlıyorum. Bizler İspanyol şirketlerin daha çok görmek istiyoruz. Ticari alanda olduğu kadar sosyal, kültürel ve siyasi alanda işbirliğine her zaman hazırız. Uzun yıllara dayanan  bu tarihsel dostluğu korumak ve daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza her zaman bize destek olan büyük elçilerimize, baş konsoloslarımıza, ticaret ataşelerimize, tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benim için takdir edilen İspanya Kraliyet Nişanı ile sorumluluğumun biraz daha arttığını düşünüyorum? şeklinde konuştu.

      Törenin ardından Türkiye ve İspanya bayrakları ile Dr.Erdem´in üzerinde fotoğrafı olan yaş pasta kesildi.Davetlilere, İspanya ve Türkiye Mutfak karışımı yemek ikram edildi.Kokteylin ardından davetliler uğurlandı.

     



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ