USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Midyat'ta Engelliler Dayanışma İçin İlk Defa Bir Araya Geldi

Midyat'ta Engelliler Dayanışma İçin İlk Defa Bir Araya Geldi

Midyat'ta Engelliler Dayanışma İçin İlk Defa Bir Araya Geldi
14-02-2015 18:46
Google News

Midyat'ta Engelliler Dayanışma İçin İlk Defa Bir Araya Geldi

 

MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesine engelliler kurum amirleri ve aileleri dayanışma için bir araya gelerek unutulmaz bir gece geçirdi.

 

Midyat Kaymakamlığının ve Midyat Engeliler Derneğinin organizatörlerin tarafından yapılan engeliler kaynaşma programı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Divan Restoranda düzenlenen geceye, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin Ak Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan, Hür Dava Partisi Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak Emniyet Müdürü Yakup Eker, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Mehmet Çakır, Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız, Mardin Kadın İstihdamı Derneği temsilcisi Neşe Ergen, kurum temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri engeliler ve engelli aileleri katıldı.

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyleyerek engelli vatandaşlara ellerinden gelen desteyi vereceklerini söyledi.

 

Engellilerin engellerin sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen gayreti yerine getireceğimi taahhüt ediyorum?

 

Kaymakam Bingöl gecede yaptığı konuşmada ise şöyle konuştu: Bugün bir kardeşliğin sembolü olarak, bizler devletimizin ve hükümetimizin özellikle engelli kardeşlerimize vermiş olduğu değeri biz memurlar biz kamu görevlileri eğer yerine getirmiş olsaydık bugün toplumumuzda hiçbir engelimizin hiçbir sıkıntısı kalmazdı. Bir idareci olarak mevzuatta ne gibi hakların, ne gibi ayrıcalıkların kendilerine neler sunulduğunu biliyorum.  Ama biz amir iradenin hükmün maalesef idareciler olarak çok fazla yerine getiremiyoruz. Bu anlamda ben kendimi eleştiriyorum. Özellikle biz hükümet konağına bakım onarım yaptık bir engelli merdiveni yaptık, ama asansörü daha henüz yapamadık. Bu bizim engelli kardeşlerimize gerçekten ben bir kaymakam olarak bir idareci olarak bir eksiyimdir. Ama eksikliğin giderilmesi için elimizden gelen gayreti yerine getireceğimi taahhüt ediyorum.?dedi.

 

İlk defa bizim iktidar döneminde engelli öğretmen atamaları yapıldı?

Ak Parti iktidarından önce, engelli çocuğu olmak, ciddi bir ayıp olduğundan söz eden Milletvekili Şahkullubey, şöyle konuştu: Ak Parti iktidarından önce engelli olmak engelli çocuğu olmak ciddi bir ayıp sayılırdı. Engelli çocuğu olan anne kaç tane kapıyı arkasına kapatırdı, sanki bir ayıp işlemiş gibi toplumda ötekileştirildi. Bizim yapmamız gereken engellilerin hayatını kolaylaştırmaktır. Hepimiz yarına ne olacağımız belli değil. Bir engellinin maaşı 24 lira'ydı bugün ise 870 TL. İlk defa bizim iktidar döneminde engelli öğretmen atamaları yapıldı. Bunlar yeterli mi elbette yeterli değil.?dedi.

 

Şehirlerin yaşanabilir olmasını sokaklarda engelsiz yaşamak istiyoruz?

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, Engellilere saygı insanlığa saygıdır. Engeliler acıma değil sosyal haklarını istiyor. Engelliler çalışmak istiyor, iş istiyor, ekmeklerini kendileri kazanmak istiyor. Şehirlerin yaşanabilir olmasını sokaklarda engelsiz yaşamak istiyor.?diye konuştu.

 

Görme engeliler adına konuşan Mehmet Güçlüpınar ise, Zihinlerdeki engelleri kaldırmadan, engellileri ön yargı ile bakıp her türlü seti nüne çeken zihniyetlere karşı olduklarını söyledi.

 

Mardin Kadın İstihdamı Derneği temsilcisi Neşe Ergen ?de herkesin engellilere karşı daha duyarlı olmasını isteyerek, Hayalime Dokunun projesi ile Midyat'ta yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Engellilerin çok mutlu olduğu gözlendiği anlamlı gecede yapılan konuşmaların ardından 3 yürüme engelliye elektrikli araç hibe dildi.

 

Engelli araçlarını alanlar ise, ilk defa böyle anlamlı bir gecede bir araya geldiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Hollanda`da yaşayan Midyat Şenköylü olan gurbetçi işadamı Şehmus Bozkurt ise, 3 özürlü vatandaşa teslim edilmek üzere elektrikli engelli aracı gönderdi.

 

Hayırsever iş adamı Şehmus Bozkurt`un babası İsmail Bozkurt, düzenlenen törenle engeli vatandaşlara teslim edildi.

 

Etkinliğin ardından engellilerle hatıra fotoğrafı çekildi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ