USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var

Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var

Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var
15-07-2015 15:00
Google News

Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var

 

MARDİN - Selahattin Erol  ?AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanların olduğunu söyledi.

 

Mardin´de, Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların kaldığı Midyat Konaklama Tesisleri´nde ki Çadırkentte, şehit aileleri ve gazilere verilen iftar yemeğinde konuşan, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Korucu ailelerimizin çektiği sıkıntıları çok yakından bildiğini söyledi.

 

Midyat Kaymakamlığı´nın organize ettiği iftar programı Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Miroğlu, ?seçim çalışması sırasında hem de önceki dönemlerde bu meselelere çok ilgi duyan, bu meselelerin nasıl yaşandığına dair birçok şey söylemiş, birçok şey yazmış biri olarak gördüm ki koruculuk sistemi ile ilgili problemlerin yeniden düzenlenmeye ihtiyacı var.?dedi.

Miroğlu şöyle konuştu: ?Hükümetin ilk kurulmasıyla birlikte hayatı pahasına vatanına, toprağına bağlılık yemini içerek bu görevi yapan korucuların, şehit ve gazilerimizin sosyal haklarının iyileştirmeleri çalışmalarına katkıda bulunmak için çalışma başlatacağız.?

 

- Şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var:

Suriye´de, Irak´ta olup bitenlere bakmadan, buradan dersler çıkarmadan hala şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayan grup ve partilerin olduğunu ileri süren Miroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bölgede çatışma dönemlerinde yaşadığımız acılar, o çatışma dönemlerinden kalan büyük yasımız elbette ki devam ediyor. Ama bu acı ve yasla hayat devam etmekte elbette ki mümkün değil. Yeni şeyler düşünmemiz, barışa, demokrasiye dair yeni fikirler geliştirmemiz gerekiyor. Maalesef Suriye´de, Irak´ta olup bitenlere bakmadan, buradan dersler çıkarmadan hala şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var. Silah ve şiddet meseleleri üzerinden siyasi meselelere bakan, siyasi geleceği tahayyül eden gruplar, hatta partiler var. Bu partilerin bence en büyük eksikliği bölgede son 30 yıldır yaşadığımız acıları, yası hakikaten anlayamamış olmalarıdır. Öyle bir haldedirler ki kendilerine ait yas ve acı çok büyüktür, ama başkalarının çektiği acı ve yası görmezlikten gelme ya da onu yok sayma gibi bir tahayyülleri vardır. Oysa biz şunu çok iyi biliyoruz, ne gözyaşının, nede acının ve yasın rengi vardır. Kürt annesi olsun, Türk annesi olsun hangi anne gözyaşı döküyorsa, yas tutuyorsa o aslında aynı ruhtan besleniyor.?

 

Kaymakam Bingöl ise, yaptığı konuşmada, şehit yakınları ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmaktan onur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: ?İlçedeki gazi ve şehit aileleriyle bu Ramazan ayında bir iftar programında bir araya gelebilmek için iznimi bölüp geldim. Bu bir araya gelişimiz benim için çok anlamlıdır, çok değerlidir. Bizler bazen malımızı, değerimizi feda etmekten çekinirken onlar bu ülkenin evlatlarının daha güvenli bir ülkede yaşamaları için kendi evlatlarını, kardeşlerinin, yavrularının canlarını gözlerini kırpmadan vererek bu ülke için fedakârlık etmişler. Biz bu anlamda ne yaparsak yapalım onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bizler en azından onların dualarının içerisinde yer almak istiyoruz. Her zaman söylüyorum, bu ülkenin bu kadar güçlü bir şekilde ayakta kalmasının en önemli gücü, en önemli değeri şehit ve gazi yakınlarımızdır. Allah onları bizim başımızdan eksik etmesin.?

 

İftar programına; İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Emniyet Müdür Vekili Recai Öz, Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kurnaz, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, şehit yakınları ile gaziler ve davetliler katıldı.

 

Program Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından okunan iftar duası ile sona erdi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ