USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Özcoşar ?Üniversitede İç Barışı Sağlayacağız?

Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar Kurmayları ile gazetecilerle buluştu, hedeflerini ve önceliklerini anlattı.

Özcoşar ?Üniversitede İç Barışı Sağlayacağız?
25-09-2019 08:28
Google News

       Haber: Mehmet Çelik    

      Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prfo.Dr. İbrahim Özcoşar, gazetecilerle bir araya geldi. Özcoşar birlikte görev yapacağı kurmayları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Canan Eren Dağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Özfırat, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Öztürk ve Basın Sorumlu M.İkbal Saylık´ı gazetecilerle tanıştırdı, ardından hedeflerini ve önceliklerini anlattı.

           Basının desteğini önemsiyorum

       Gazetecilerden, üniversitenin görünürlüğünü ortaya çıkarılması ve yapılan faaliyet, gelişme ve çalışmaların kamuoyuna duyurulması noktasında destek isteyen  Rektör Özcoşar ?Üniversitenin basın ile ilişiklerini geliştireceğiz. Basının desteğini kişisel değil, üniversitenin gelişmesine, tanınmasına, hizmet ve çalışmalarının kamuoyuna duyurulmasına, yeri geldiğinde aksak giden yönler varsa bunları da yönetimin dikkatinin çekilmesine yönelik destek istiyoruz. Akademik kariyerime başladığım günden beri basından destek aldım. Basın motivasyonun sağlanmasın önemli bir etkendir. Üniversiteyi iyi bir yere birlikte taşıyacağız. Basına akredite uygulamamız olamayacak, kapılarımız basın mensuplarına eşit mesafede açık olacak, açık ve net üniversitenin ortak paydaş ve bileşeni olarak görmenizi istiyoruz. Zihnimizi birlikte ortak çalışmaya yönlendirelim? dedi

      Üniversite içi barışa ihtiyacımız var

 Artuklu Üniversitesinde, kırgınlıkların ve küskünlüklerin ortadan kalkması ve iç barışın sağlanması gerektiğine vurgu yapan  Rektör Özcoşar ?8 Fakülteyi bünyesinde barındıran, akademik ve öğrenci kadrosu ile bir şehri besleyecek bir üniversitemiz var. Ancak Üniversite şehir ile uyumlu değil. Mevcut handikapları ortadan kaldırıp şehir ile üniversiteyi buluşturacağız. Öncelikle üniversitede iç barışı, ardından da dış barışı sağlamak zorundayız. ?Gülümseyen Üniversite? sloganı ile başlayacağız. Üniversite ile ilişkisi olan herkes mutlu olacak. Akademisyenler, öğrenciler ve üniversite ile ilişkisi olanlar evlerin gittiğinde, geri dönmeme tedirginliği, üniversiteye gelince içinde gitme diyen bir ses olmayacak. Üniversite Şehri kucaklayacak, şehrin sanayisini kucaklayacak dokunacak, şehrin, sanayinin her kesimin de üniversiteye dokunmasına açık olacak? şeklinde konuştu.

          Turizm İhtisas Üniversitesi üst yapısı oluşturulacak

     Üniversitenin Sosyal Bilimler  Üniversitesi olarak kurulduğunu, süreç içinde yeniliklerden uzak kalındığına vurgu yapan Rektör Özcoşar ? Üniversitenin sosyal bilimler üniversitesi olarak kurulması doğru ve isabetli bir karar idi. Geçen zaman içinde, kendini yenilemeyen, gelişen şartlara ayak uyduramayan bir üniversite görüntüsüne bürünmesi benimsemediğiniz taraf. Mimarlık Fakültesi Türkiye´nin en iyi fakültelerinden biriydi. Doktora ve Yüksek lisans programları vardı. Ne yazık ki, programlar doktora ve yüksek lisansları kapatıldı, akademik kadro küstürüldü, fakülte çok kötü durumda. Oysa Mardin ve bölge için önem arz eden bir fakülte. Küsüp giden kadroyu tekrar geri getirme çabamız olacak.? Dedi

       Sağlık Bilimleri Fakültesinde 4 Tıp Profesörü olduğuna söyleyen  Rektör Özcoşar ? Sağlık Bilimleri Fakültemiz çok iyi durumda. İleride Tıp Fakültesinin temelinin atılmasında aktif rol alacak bir fakülte. Edebiyat Fakültesi de çok iyi yerde. Turizm fakültesini daha iyi getirmemiz,  ön plana çıkarmamız lazım. Turizm Fakültesinde güzel çalışmalar var, yeteri kadar desteklenmediğini görüyoruz. Üst Birim Turizm İhtisas ve Sosyal Bilimler Üniversitesini oluşturmayı hedefliyoruz.?  Diye konuştu.

                   Bölge Üniversitesi hedefimiz var

     Sağlık ve sosyal bilimler alanın bölge üniversitesi hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Rektör Özcoşar ?Şırnak, Suriye ve Irak´ı da içine alan, sağlık, sosyal bilimler ve turizm üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Geniş bir yelpazede sağlık turizmini hedefe oturtacağız. Mezopotamya ovasındaki çiftlere destek verecek butik bir ziraat fakültesi, Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde birer fakülte kurmayı hedefliyoruz ?dedi.

         Toplantının sonunda Rektör Özcoşar gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ