USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

SMMMO´dan GGF´ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Mardin Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Odası yönetimi Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunu ziyaret etti. SMMMO Yönetimi gazetecilere sorunlarını ve mesleki dayanışmayı anlattı.

SMMMO´dan GGF´ye Hayırlı Olsun Ziyareti
01-03-2017 23:26
Google News

   Haber:Abdullah Yılmaz

    Mardin Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Odası  Başkanı Hamit Durgan Başkan Yardımcısı Hamdullah Yavuz ve Atilla Akçay, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve Yönetim Kurulunu GGF binasında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

         SMMMO Başkanı Hamit Durgan, muhasebe haftası nedeniyle kurumları ziyaret ettiklerini ve sorunlarını paylaştıklarını belirterek, Mardin´e yeni taşınan GGF Başkanı ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletmek için geldiklerini söyledi.

          Göreve yeni seçilen Hamit Durgan ?  77 Mali Müşavirler Odası, 8 Yeminli Mali Müşavirler Odası, 105 bin Meslek Mensubu,17 bin Stajyer Çalışandan oluşan bir aile olarak verdiğimiz hizmetlerle, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sunan, ekonominin güçlü paydaşı olacak bizler mesleğimizle varız.? Dedi.

         Muhasebe Haftasını Kutluyoruz

            Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlandığına vurgu yapan Başka-n Durgan?13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı Meslek Yasası ile 105 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir, ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası da TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

           TÜRMOB bir meslek örgütü olarak, başta Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler ile meslektaşlarımızın bağlı bulundukları odalara karşı sorumludur. Ancak kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olmamız sebebiyle, toplumsal sorumluluklarımız da bulunmaktadır.

Toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak çağdaş dünyadaki ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor; yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hazırladığımız raporlarla, bir paydaş olarak ekonomimizin daha güçlü gelişmesine ve iş dünyasının küresel dünyayla yerini güçlendirmesine katkı sunuyoruz? diye konuştu

            Muhasebe Haftasında Sorunlarımızı Dillendiriyoruz

 Her meslek grubunda olduğu gibi SMMMO´nun da   çözüme kavuşması gereken sorunları bulunduğunu ifade  eden Başkan Hamit Durgan  temel sorun olarak şu maddeleri sıraladı ?Beyanname Gönderme Sürelerinin Uzatılması, Esnaf Ve Meslek Odalarının Beyanname Aracılık Yetkisi, 478 Numaralı Vuk Genel Tebliği İle Yapılan Düzenleme. İvedi Çözüm Bekleyen Diğer Sorunlarımız ise; Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin  beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi. Kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzunun oluşturulması. Düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmaması. Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi. Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılması.?

           Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek, verdikleri hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonominin önemli bir paydaşı olduklarını daha çok hissettirmek istediklerini söyleyen Durgan ?. Bu yönde kurumsallaşarak, iş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

        Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyoruz.? Şeklinde sözlerini sürdürdü.

        Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumlar arası iletişimin önemine vurgu yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ