USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Sümer, Mardin´e ve Ülkeme Hizmet için Ak Parti´den Aday Adayı Oldum

Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Sümer, basın mensuplarına projelerini anlattı.

Sümer, Mardin´e ve Ülkeme  Hizmet için Ak Parti´den Aday Adayı Oldum
04-05-2018 09:01
Google News

          Mardin´de sevilen ve saygın bir aileden gelen Dr. Levent Sümer, basın mensupları ile bir araya gelerek, hedeflerini, projelerini  anlattı. Sümer ülkeni  kalkınmasını  sağlayacak  projelerin vatandaş desteği yapılmasının, dışa bağımlılığın önünü keseceğini söyledi.

           Türkiye´de bir çok üniversitede yarı zamanlı ders verdiğini ifade eden Sümer  Oxford Üniversitesi başta olmak üzere dünyanın farklı ülke ve üniversitelerinde, uzmanlaştığı alanlarda konferanslar verdiğini bildirdi.

        Mardin´de Ak Parti´den Milletvekili Aday Adayı olan  Sümer, milletvekili seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeler ve Mardin´in sorunlarına yönelik çözüm yollarını anlattı.

             Vatandaşın bir cebinden alıp öbür cebine koymak

         Türkiye´de son yıllarda taahhütlü yapılan ve tartışmalara neden olan, ve Türkiye2nin mutlaka yapması gereken mega projelere, devlet hazinesinden firmalara aktarılan ödemelerin, vatandaş ortaklı yapılabileceğine vurgu yapan  Dr. Levent Sümer,  geliştirdiği modeli,  Türkiye´nin büyük çaplı yatırım projelerini finanse edebileceğin, aynı zamanda sermaye piyasaları, gayrimenkul sektörü ve bireysel emeklilik fonları, büyütecek bir finansman ve yatırım ekosistemi oluşturularak, vatandaşın bir cebinden alıp öbür cebine koyma sisteminin hayata geçirilebileceğinin mümkün olduğunu söyledi. Sümer  "Bu fonu halka anlatarak, bu projeden elde edilecek geliri kar payı olarak dağıtma şartı ile örnek olarak bir milyar TL´ye mal olan bir köprünün ihale bedelini devlet bütçesinden ödememek için firmalara garantörlük verip yap işlet devret modeli ile hayata geçirilmesine razı oluyor. Bu firma belki devletin garantörlüğü sayesinde devlet bütçesinden de epey para alarak 25 yıllık sürenin sonunda yatırımın 20 katını kar ederek büyük kazanç sağlıyor. Ama bu 25 yıllık yatırımın sonunda elde edilecek karı halka dağıtma şartı ile kendi Bireysel Zorunlu Emekli Fonunda toplanan paralardan çok rahat bir şekilde karşılayabilir.  Veya bunu hisse senetleri ile halka arz edebilir. Mesela Mardin´de Şehir hastanesi projesi yapacağız. Bunun için devlet hazırladığı projeyi halka arz edecek. Bu şehir hastanesinin ilerideki gelirlerini ortaya dökerek halka arz ettiğimizde hazırladığımız hisse senelerini çok kısa sürede bunu, halka satarak yatırım kredisini sağlamış oluruz. Bunun gelişmiş ülkelerde örnekleri çok var. Amerika´da ve başka ülkelerde bunun örneklerine rastlamak mümkün. Vatandaşınız bir cebinden parayı alıyorsunuz, öbür ve cebine koyuyorsunuz. Bu hisse senetleri yerli ve yabancı yatırımcılara da açık olsun" dedi.

 

             Mardin, sanayi başta olmak üzere tarım, turizm, üniversite ve ticaret merkezi noktasında daha güzel yere gelmesi için Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyleyen Dr.Sümer, ?Doğduğumuz ve doyduğumuz memleketimizin insanlarına hizmet etmek gibi bir borcumuzu ödemek için yola çıktım. Mardin´in sorunların ve ihtiyaçlarını biliyorum. Ülkemizin  kalkınmasına ışık tutacak projelerim var. Bunları görüştüğümüz siyasette etkin kişilere de anlattım.  Mardin´de bugüne kadar orta ve uzun vadeli bir proje ve çalışma yapılmadı. Mardin için yapılacak en anlamlı hizmetin 20-30 yıl sonrası için bir vizyon projesinin hazırlanarak buna göre hareket edilmesidir. Aslında bu durum ülkemizin meselesidir. Mardin´de, 30-50 hatta 100 sonrası düşünülerek vizyon projeler hazırlanmalı. Tatbiki bu yerel yönetimlerin görevi, mühendis odalarınım görevi. Meclise gideceklerin görevi sunulan, hazırlanan projelerin finans aktarımının hızlandırılmasıdır? dedi.

         Dış Ticaret Açığını Kapatmalıyız.

        Dış ticaret açığını azaltmak için teknoloji ve üretim fonu formülünün hayata geçirilmesi ile bunun önüne geçilebileceğini, sanayi yatırımlarına ağırlık verilmesinin kaçınılmaz olduğunu aktaran  Dr.Sümer,  "Dış ticaret hacmi bir önceki yıla göre %14,7 oranında artarak 391,3 milyar dolar, dış ticaret açığı ise %37,5 oranında artarak 77,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise %67,1 oldu. İthalat kalemleri teker teker incelendiğinde, özetle ülkemiz enerji, telekomünikasyon, makine teçhizat, metal sanayi ve motorlu taşıtlara ciddi para harcamakta. Etrafımızdaki devletlerin hepsinde HES santralleri var. Bizde neden olmasın. Karşı çıkanlar var. Çevre elbette çok önemli. HES´ler  kuralalar göre yapılmalı. Enerji önemli bir açık. Enerji sorunun giderilebileceği zenginliklerimiz var, Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi. Deniz dalgalarından enerji elde edilebiliyor artık. Bu harcamaların önüne geçebilmek için enerji bağımlılığını azaltmak, yüksek teknoloji ürünler ve makine ekipman üretip gerek iç pazardaki ihtiyacı karşılayacak gerekse ihraçlarını gerçekleştirecek bir üretim seferberliği başlatmak gerekiyor. Bunun için ithal ürünleri ikame etmeye yönelik kurulan ve kurulacak firmaları fonlayacak bir ?Teknoloji ve Üretim Fonu? kurulması gerektiği kanaatindeyim? şeklinde konuştu

              Dr. Levent Sümer Kimdir?

         Dr. Levent Sümer, 1981 yılında Mardin´de doğmuştur. Mardin Anadolu Lisesini birincilikle bitirdikten ve ardından İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünde Lisans eğitimini bir dönem erken tamamladıktan sonra 2003´te burslu olarak gittiği Amerika Birleşik Devletleri´nde, Illinois Institute of Technology´de İnşaat Proje Yönetimi alanında Yüksek Lisans derecesini almıştır. Profesyonel iş hayatına Chicago´da başladıktan sonra Türkiye´de Çalık Holding, Bahadır İnşaat ve Torunlar GYO´da üst düzey yönetici olarak inşaat proje yönetimi ve gayrimenkul geliştirme alanlarında 15 yıl içerisinde aralarında Mall of İstanbul, Torun Tower, Akasya Acıbadem, 5. Levent projeleri dahil 3 milyon m2´den fazla gayrimenkul projesinin geliştirme ve uygulamasında aktif olarak görev alıyor.

2010 yılında ülkemizde proje yönetiminin yaygınlaşması için kurulan ve kurucuları arasında yer aldığı Uluslararası Proje Yönetim Enstitüsü (UPYE) Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra PMI tarafından verilen Profesyonel Proje Yöneticisi (PMP) sertifikası sahibi olan Levent Sümer aynı zamanda Royal Institution of Chartered Surveyors üyesidir (MRICS). Dr. Levent Sümer, aralarında Oxford, İTÜ, Boğaziçi dahil birçok üniversitede gayrimenkul ve inşaat proje yönetimi alanlarında seminerler vermiş. Halen, Boğaziçi Üniversitesi BÜYEM kapsamında ve Yıldız Teknik ve Abdullah Gül Üniversitelerinde yarı zamanlı dersler vermekte ve ENR- 250 listesinde yer alan AE Arma-Elektropanç´ta strateji, iş geliştirme ve kontratlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Dr. Sümer özellikle büyük çaplı yatırım projelerinin finansmanı için geliştirdiği Türkiye Varlık Fonuna hayat verecek faizsiz yatırım ve finansman modeli ile Boğaziçi Üniversitesinden Doktora derecesine sahip.Dr. Sümer evli olup İngilizce, Arapça ve Almanca bilmektedir.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ