USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Süryani Cemaati Vali Cengiz'i Ziyaret Etti

-İstanbulda Yaşayan Süryani Kadim Cemaati Üyeleri Vali Dr.Ahmet Cengiz'i Makamında Ziyaret Etti.

Süryani Cemaati Vali Cengiz'i Ziyaret Etti
25-04-2014 13:13
Google News

         İstanbul'da yaşayan Süryani Kadim Cemaatine mensup Münir Kilimci,Yakup Gürdal, Cemil Asil, Münir Gençoğlu, Kenan Gürdal, Yusuf  Sezer, Besim  Otoğlu ve Yılmaz Hiçbezmez'den  oluşan heyet Mardin Valisi Dr:Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret etti.

          Vali Dr. Ahmet Cengiz, vatandaşın hizmetinde olduklarını söyledi. Elinde  devletin şemsiyesi olduğunu, bu şemsiyenin altında herkese yer olduğuna dikkat çeken Vali Cengiz ' Cumhuriyetin valisiyim. Halka hizmet için buradayız. Kişilerin, belli şahısların valisi olmadım olmayacağım. Herkese eşit mesafede, fakir-zengin ayırımı yapmadan  vatandaşlarımızın temel yaşamsal sorunlarına  çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Hizmet akışının adil, ihtiyaç öncelikli ve kapsayıcı  olması yönünde hassasiyetlerimiz var. Hizmetleri yaparken zenginlik olarak gördüğümüz, farklı dil,farklı inanç noktasında asla ayırım yapmıyoruz. Süryani vatandaşlarımızı şehrimizin zenginliği olarak görüyoruz. Manastır ve kiliselere ulaşımın kolay yapılması ve diğer altyapı hizmetleri için ne gerekiyorsa yapılacaktır' dedi.

         KAYMAKAM İKEN MANASTIR ŞEREF DEFTERİNE YAZI YAZDI.

         Mardin'e Van Edremit Kaymakamı iken geldiğini  belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, ziyaret ettiği Deyrulzafaran manastırı şeref defterine 4 Haziran 2000 yılında yazdığı yazının bu günde güncelliğini koruduğunu  söyledi. Manastır görevlileri tarafından Vali Cengiz'e fotokopisi verilen yazıda 'Anadolu toprakları asırlardır bir çok millete, medeniyete ve dine beşiklik etmiştir. Bundan sonra da ebediyete dek edecektir. Değişik dinlere mensup insanların kardeşçe, barış içinde yaşamalarının güzel bir örneğidir bu manastır.Selam bu güzel insanlara 04.06.2000  Ahmet Cengiz-Van Edremit  Kaymakamı' şeklinde yazıyı Vali Cengiz  özel arşivinde sakladığını söyledi.

         Süryani Kadim Cemaati adına konuşan Münir Kilimci, Deyrulzafaran Manastır yolunun yapımında Vali Dr. Ahmet Cengiz'in gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. Manastırın çevresini yeşillendirdiklerini belirten Kilimci 'Biz her ne kadar İstanbul'da yaşıyorsak da kalbimiz burada, doğup büyüdüğümüz topraklarda atıyor. Manastır ve kiliselerin Mardin turizmine büyük katkılar sağlıyor.Deyrulzafaran manastır yolunun yapımında  gösterdiğiniz hassasiyet ve verdiğiniz destek için size teşekkür etmeye geldik' dedi.



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ