USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Travel Turkey İzmir Fuarı Mardin Standı Muhteşem Bir Finalle Son Buldu

Mardin Standı Muhteşem Bir Finalle Son Buldu

Travel Turkey İzmir Fuarı Mardin Standı Muhteşem Bir Finalle Son Buldu
08-12-2014 17:15
Google News

Travel Turkey İzmir Fuarı Mardin Standı Muhteşem Bir Finalle Son Buldu

 

MARDİN -  4 Aralık 2014 tarihinde İzmir Fuar alanında başlayıp 7 Aralık'a kadar devam eden 8. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı muhteşem bir finalle sona erdi.

 

Fua'da İzmir'de bulunan yabancı, konsolos, ateşe ve misyon şeflerine kokteyl verildi.

 

Binlerce yerli ve yabancı katılımcı Mardin standını ziyaret ederek, sahip olduğu eşsiz tarihi ören yerleri hakkında bilgi aldı.

 

Mardin Musiki Derneği Başkanı da olan Hasan Çuha'nın icra ettiği yerel müzikler eşliğinde yöresel oyun havası olan reyhani oynayıp, halaylar çektiler. Hasan Çuha, Ekrem Cihaner ve Ahmet Nayır'ın seslendirdikleri yöresel türkü ve oyun havaları ile gelen davetlilere mesh etti. İzmir'de yaşayan Mardin sevdalıları, reyhanî müziğin ritmine kaptırarak oyunlarını yerli ve yabancı davetlilere tanıttı. Davetliler oyunlara eşlik etmesi ayrı bir renk kattı.

 

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen başat olmak üzere, Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Kültür Turizm İl Müdürü Alaaddin Aydın, MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ve stant görevlileri gelen davetlileri dört günlük fuar süresince Mardin Standını ziyaret eden yerli ve yabancı bütün konuklara yakın ilgi gösterdi ve fuar süresince Mardin standını bir an olsun yalnız bırakmadıklar.

 

Dört gün süren Travel Turkey İzmir Fuarıyla birlikte Mardin ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere tanıtımı sağlandı. Dünya turizm sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan 8. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarında Mardin, yerel ve ulusal birçok televizyon kanalında çeşitli röportajlar söyleşiler ve habercilerin ilgisini çekerek adeta fuarın vazgeçilmezi oldu.

 

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen;

"Mardin'i görmeyen, Mardin'deki kültürel zenginlik ve hoşgörü ortamını yaşamayanın hayatında büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

 

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 4 gün süren fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak kentin sahip olduğu zenginliklerin fuar boyunca ziyaretçilere anlatıldığını kaydetti.

 

Vali Taşkesen, Turizm`de 5 milyon turist hedefi olan Mardin`in, fuar boyunca ziyaretçilere sahip olduğu tarih, kültür ve medeniyet ekleneniyle an iyi şekilde tanıtıldığını söyledi.

 

Mardin eski postane olarak bilinen tarihi Şatana Konağı, Kız Meslek Lisesi'nin tarihi kapısı ve cumbalı evin de içerisinde yer aldığı kompleksle İzmirlilerin ilgisine sunulduğunu hatırlatan Vali Taşkesen, başarılı bir çalışma ile İzmir`de şekillenen tadımlık Mardin`in gerek yerli gerekse de yabancı ziyaretçilerden en fazla ilgi çeken şehirlerin başında gelmesinin kendilerini de sevindirdiğini söyledi.

 

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin standını görmeye gelen misafirler ile basın mensuplarına Mardin'in görülmesi gereken bir şehir olduğunu, Mardin'i halen görmemiş olan insanların yaşamında da mutlaka bir eksiklik olduğunu aktardı.

 

 

'Mardin'in Ruhunu Bizlerle Teneffüs Etsinler'

 

İnanç Turizmine yönelimin olduğu bir dönemde Mardin'in kültürel zenginliğin kendisinden sıkça söz ettirdiğine işaret eden Vali Taşkesen, 'Mardin Anadolu`nun derin tarihinde birlik, beraberliği ve farklı kültürleri bir arada yaşamanın hazzını yaşıyor ve yaşatıyor. Mardin'deki bu zenginliği, yaşamın bu gerçeğini bugüne kadar görmemiş olanları ilk fırsatta Mardin'i görmeye davet ediyoruz. Dünya Kültür Mirası listesi (UNESCO) adayı olan Mardin`deki kültür, kaynaşma ve dayanışma her zaman Mardin kodlarında mevcut olup aynı zamanda bütün Dünya için de örnek model bir şehir hüviyeti de sunmaktadır. Mardinimiz, geçmişten günümüze; Süryanilerin, Arapların, Ermenilerin, Yahudilerin, bir arada yaşadığı farklı dillerin, kültürlerin beraber yaşadığı örnek bir kent özelliğini günümüze kadar taşımış, bundan sonra da aynı birliktelik ruhunu geleceğe kararlılıkla taşımaya devam edecektir. Bu özelliğimizi İzmir'deki fuar etkinliği vesilesiyle yurt içinden ve dışından tadımlık da olsa Mardin'i merak eden dostlarımıza dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık, Mardin'i görmeyenleri de en kısa zamanda şehrimizi görmeye, Mardin'deki birliktelik ruhunu ve havasını bizlerle teneffüs etmek üzere şehrimize davet ettik' dedi.

 

'Mardin'in özellik ve güzelliğini anlatmakla bitirilemeyecek kadar fazla'

Mardin Vali Yardımcısı Ali Gündoğan ise Mardin'in özellik ve güzelliğini anlatmakla bitirilemeyecek kadar fazla olduğuna vurgu yaptı.

 

Mardin'in sahip olduğu potansiyeli turizm alanında yeni gelişimlere önayak olması açısında bir kültür elçisi edasıyla yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcı ve ziyaretçilere anlattıklarını belirten Gündoğan, bu anlamda MARTOD Başkanlıyla birlikte İzmir'deki konsoloslara ve konsolosluk temsilcilerine verilen kokteylin önemli bir geri dönüşümünün olacağına inandığını söyledi.

 

İzmir'de düzenlenen fuar ve tanıtım etkinliklerinin verimli geçtiğini belirten MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ise, Fuar alanına ziyarette gelen misafirlerin en fazla ilgisini çeken şehir stantlarının başını Mardin'in çektiğini ifade ederek, 'Çok özel ve güzel bir stant alanı oluşturuldu. Bizler de turizm yatırımcıları ve otelcileri olarak etkinlikte bulunmanın onurunu yaşadık. Öyle sanıyorum ki, en fazla ziyaretçi çeken şehir yine Mardin oldu. Bu konuda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum'

 

Dört gün süren fuarda 30 ülkeden 900 üzerinde yerli ve yabancı katılımcı ağırlandı. İzmir'de Mardin üst düzey katılımla temsil edildi. Fuar süresince Mardin standını ziyaret eden binlerce kişiye dibek kahvesi, mırra kahvesi, cevizli sucuk, badem şekeri, leblebi, cd, broşür ve sahip olduğu tarihi ve turistik mekânları tanıtıldı. Mardin otelciler ve seyahat acenteleri 4 gün boyunca verimli iş görüşmeleri gerçekleştirerek, turizm profesyonelleri ve tur operatörleriyle önemli bağlantılar kurdu.

 

 

Resmi verilere göre; 350 bine aşkın Mardinlinin yaşadığı İzmir'de fuarın son iki günü ise İzmirli Mardinlilerle dayanışma ve halk günü olarak tertip edildi. Sandı ziyarete gelen Mardinliler, kendilerine ikram edilen ikramlar eşliğinde İzmir'de faaliyet göstere Mardin Dernekleri Federasyonu ile Mardinliler Dayanışma Vakfı yetkilileri de fuar alanında hazır bulunarak İzmir'de yürütülen faaliyetlerle ilgili misafirlere bilgi verdiler.

 

Stantta, Matiat otel, shmayaa hotel, kasrı nehroz hotel, kasımiye tuzim, merlin konağı, izala hotel, zinciriye hotel, mardius, şahmeran butik otel, yay grand otel, talıdede konağı, turkuaz turizim, demirdağ hotel, dara seyahat, turabdin, gözal turizm, bağdadi restoran ve antik sur restoran gibi Mardin'in konaklama, turizm acenteleri stantta yer aldı.

 

Fuar, 4 gün boyunca sabah saat 09.00 ile akşam 18.30 arası konukların ziyaretine açık devam etti. Çeşitli Ülkelerden 900 firmanın katıldığı Turizm fuarına Mardin Valiliği Kültür Turizm Müdürlüğü ile fuarda göz doldurdu.

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ