Mardin´de,Gençler Yemek Yarışmasında buluştu.

Mardin Valiliği turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ?1. Mezopotamya Turizm Festivali Yemek Yarışması?na gençler büyük ilgi gösterdi.

Mardin´de,Gençler Yemek Yarışmasında buluştu.
19-04-2017 15:55

          Mardin Valiliğinin ilk defa  ülke genelinde tertiplediği ? Birinci Mezopotamya Turizm Festivali Yemek Yarışması? Mardin Evliya Çelebi Mesleki ve teknik Anadolu  Mesleki lisesinde yapıldı.   Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen  usta genç  aşçılar kıyasıya yemek yapma  yarışına girdi.

                İstanbul, İzmir ve farklı 18 ilden  gelen yarışmacılar birincilik için hünerlerini ortaya koydu. Mardin ve İlçelerinden   7 lisenin öğrencilerinin katıldığı yemek yarışmasında  renkli görüntüler ortaya çıktı. Yarışmaya katılanları ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Yaman ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup  Sarı,  İl Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın yarışmalar hakkında bilgi aldı. Vali ve beraberindekiler  yarışmaya gelenleri ziyaret ederek yapacakları yemekler hakkında bilgi aldı.

             Vali Yaman? Mardin ilimizi turizm alanında hak ettiği yere gelmiş değildir. Valilik ve Büyükşehir ile Artuklu belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarla bu gibi etkinlikleri uluslar arası düzeye çıkarmaya hedefliyoruz. Mardin yemek  Kültürü zenginliği  tartışılmaz güzelliktedir. Mardin´in tarihi ve kültürel zenginliklerini gündemde tutacak konferanslar  ve etkinlikleri sürdüreceğiz. Mardin şehrinin tanıtımı için broşürler bastırılacak ülke içinde ve dışında fotoğraf sergileri açılacak.  Kısacası Mardin turizm ve tanıtımı hakkında her türlü girişim yapılacaktır.Ben bunu söylerken Mardin halkının dernek ve oda  başkanlarının destekleriyle birlikte yapacağız? dedi

              Bu arada İl kültür ve turizm Müdürlüğü tarafından bastırılan Mardin fotoğraflı tişörtlerini dağıtımı yapılırken, yarışmacılar aldıkları tişörtleri  Vali Yaman´a imzalattı.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR