Ressam Hemşire

Emekli Hemşire Yadigar Odabaş Mardin evlerini konu alan bir sergi hazırlayacak.

Ressam Hemşire
04-12-2016 11:23

 

              Mardin´de uzun süre görev yapan ve Ankara´ya yerleşen Yadigar Odabaş yaptığı 50 yağlı boya tablosunu Ankara Altındağ Ulucanlar Cezaevi Müzesinde sergiledi.

            Emekli olduktan sonra, özlem duyduğu resim sanatına kendini veren Yadigar Odabaş 5 yıl yılda 50 tablo hazırladı ve kişisel yağlıboya resim sergisini açtı.  Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından resim sanatçısı olarak değerlendirilen Yadigar Odaşı ?Uzun yıllar insanlara sağlık alanında hizmet verdim. En büyük hayalim emekli olduktan sonra resim sanatı ile uğraşmaktı. Emekli olduktan sonra kurslara katıldım ve hayallerime kavuştum. 5 yıl içinde 50 yağlıboya tablo yaptım. Karadeniz yaşantısını konu olan, çocukluğumun, gençliğimin  hayal dünyasını sosyal yaşam ile güçlendirip tablolara taşıdım. ? dedi.

                      Mardin Evlerini çalışacağım

             Mardin´de uzun yıllar Devlet hastanesinde hemşire olarak görev yapan Yadigar Odabaş önümüzdeki süreçte, Mardin´in tarihi evlerini ve yaşantısını tablolara taşımak istediğini söyledi. Odabaş ? Mardin  resim sanatçıları için ideal bir şehir. Tarihi dokuyu, antik sokaklarını resimlerime konu alacağım. Ulucanlar Cezaevi Müzesinde  açtığım sergime Mardinli hemşerilerimi bekliyorum? şeklinde konuştu.

          Sergi 8 Aralık tarihine kadar açık alacak.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR