Tarihe Yolculuk Mardin?de Tamamlanıyor

-Sergilenecek fotoğrafların satışından elde edilecek gelir çocuk esirgeme kurumuna bağışlanacak.

Tarihe Yolculuk  Mardin?de Tamamlanıyor
27-05-2014 11:35

Mardin Müzesinde fotoğraf sevdalıları sergi açacak. Grup adına konuşan  Engin Gündüz , taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı şekillendirdiğini, Dinlerin, mezheplerin harmanlandığı büyülü kent Mardin şehrini tanıtılmasında katkı sağlayabilecekleri kadar mutlu olacaklarını söyledi.

            Kasım 2013'te İstanbul'da sergiledikleri fotoğrafların çok ilgi görmesi üzerine, fotoğrafları Mardin'de de sergilemeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Engin Gündüz 'Mimarisi, sosyal yaşamı, kültürel dokusu ve şehrin kendisi ile gerçekten her göreni büyüleyen bir şehir. Gerçek anlamda bir müze şehridir. Bir kalenin üzerine oturtulmuş olan şehir, eski ve yeni olmak üzere iki bölüm. Evler, medreseler, kiliseler.. Adeta tarih ile bugünün vuslata erişidir Mardin.. Mardin, yalnız şehir merkezi ile değil, çevresi ile de kültürel bir mirastır. Midyat, Savur, Hasankeyf, Nusaybin, Dara,.. Dünya Süryaniliğinin merkezi olan Deyrulzafaran, Mor Gabriel (DeyrulUmur) Tanrı Kullarının Dağı Tur Abidin`in kalbidir bu manastırlar. Kime sorsanız ikinci Kudüs`ü der bu toprakların... Dünyanın yaşayan en büyük manastırları tüm mütevazılığıyle bekler sizi. Vefanın, dillerin, dinlerin, duyguların, Sevgilerin, hoşgörünün, yüreklerin el ele, yüz yüze, iç içe girdiği, gönül gönüle birleştiği, bir gül bahçesinin güneşlenmesidir Mardin. Nisan 2013'de Mardin'de başlayan yolculuğumuz, Haziran 2014'de yine Mardin'de tamamlanıyor..Fotoğraflarımız Mardin halkı, kültürü ile bütünleşiyor, paylaşılıyor. Kasım 2013'de İstanbul'da açılan ve oldukça fazla ilgi gören sergimiz, önemli eserlerin yer aldığı Kültür Bakanlığı Mardin Müzesi'nde sergilenecek'

            1 Haziran 2014 Pazar günü Saat 14.30`da açılışı Mardin Müzesi Sergi salonunda yapılacak sergi 8 Haziran 2014`te son bulacak. Sergi sonrasında satılacak fotoğraflardan elde edilecek gelir, Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlanacağı belirtildi.



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR