Üç Kız Kardeş Mardin´de Seyirci ile buluştu

Mardin valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman? Bu şehrin morale ihtiyacı var?

Üç Kız Kardeş Mardin´de Seyirci ile buluştu
08-03-2017 08:50

            Mardin Büyükşehir  Belediye Başkanlığının  Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında  Devlet Tiyatrosu ekibi ?Üç Kız Kardeş? oyununu Mardin Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi. AKM Salonu doldu taştı, oyunu izlemek isteyen çok sayıda kişi dışarıda kaldı. Vatandaşlar Mardin Valisi salona girince ? Sayın Vali bu tür sanatsal etkinliklere ihtiyacımız var?  sloganı ve alkışlarla karşılandı.

          Sahnelenen oyunda Rusya´da dar bir alanda yaşayan bir ailenin geleceğe dönük umutları ve yaşam tarzı konu alınıyor. Olga, Maşa ve İrina. Ağabeyleri Andrey ile birlikte küçük bir kasabada yaşayan üç kız kardeş. Yegâne hayalleri bir gün doğup büyüdükleri Moskova´ya geri dönmek

               Oyun, Rusya´da ayrıcalıklı sınıfa ait bir ailenin değişen koşullar ve yeni değerler karşısında yaşadığı çelişkiler ve bireysel çöküşler üzerine kurulu. Gerçek zamana ayak uyduramayan, mutluluğu geçmişte ya da düşlerde arayan, kendileri gibi yaşayabilmek için gereken yeteneğe sahip olmayan insanların anlatıldığı oyunda, aile üyelerinin geçmişleri ve özlemleri ön planda olduğu gözlendi.

            Seyircilerin ilgi ile izledikleri oyunu sonunda Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ?Bu şehri morale ihtiyacı var, bu şehrin sanata ve sosyal etkinliklere ihtiyacı var. Mesajınız alındı. Bu tür etkinliklere daha çok önem vereceğiz? dedi.

              



Editor : HaberPanelim.com
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR