USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CORONA KARANTİNA GÜNCESİ-1

03-04-2020

            "Sadun Ertaş, 1972 yılında dünyaya geldi. Sağlık bakanlığında laborant eşi de hemşire. Effulia_RA ve sai_RA  adlı iki şiir kitabı var. Bir çok ulusal dergide şiirleri yayınlandı. 1 Roman Ve 3 Şiir Kitabının Editörlüğünü Yaptı. Eşi ile yakalandığı Coronavirüs nedeniyle karantina altında bulunuyor.

            Güncesini, siz okurlara dikkat etmeniz gerekenleri anlatarak, insan yaşamına duyduğu saygıyı gündeme getirecek."

          Çağın belası mı desek yılın belası mı desek Corona yani Covid -19 ile tanıştık. Sağlık çalışanı olarak bu kaçınılmazdı sanki. Yüzlerce arkadaşım gibi bende kaptım. Birlerini suçlamanın bu sürece herhangi bir faydası yok artık. Onun için önümüzdeki maçlara bakacağız misali 14 günlük takvim yapraklarını tek tek çöpe pardon tıbbı atık çöplüğüne gömeceğiz.

          Teşhisin konulmasından gün gün süreci insanlarımız ile paylaşmak istiyorum. Sağlıktaki Çalışma alanımızı aşarak belki insana insanlığa faydam dokunur. Tabi bir kişinin dahi hastalanmaması ile arkadaşlarımın iş yükünü hafifletmek en büyük hedefim.

           Eşimin ateş ve nefes darlığı ile KORONA acil servisine başvurduk. Bakılan tomografiden sonra hızlı test yapıldı. Tanı konuldu ve iki Hastanede karantina altına alındık. Doktor arkadaşlar ilgili, hemşire arkadaşları ve temizlikçileri içeri almıyoruz eşim hemşire olduğu için tedavilerimizi  ve oda temizliğini biz yapıyoruz. Haklı olarak herkes çok korkuyor. Herkesin dilindeki sihirli sözcük fedakarlık sevgi ve vefa dolu ?´KENDİMİ DÜŞÜNMÜYORUM BİRİLERİNE BULAŞTIRMAKTAN KORKUYORUM,. Diyorlar.

            Bu virüsün çok ciddi bir bela olduğunu biliyorum. Binlerce bulaş içinde istatistiklerin birinde olacağımız kesin. Tabi en korkunç ihtimal yoğun bakım süreci. Dahiliye duayenlerinden büyük bir bilim insanının yaşadığı süreç misali Sevgili hocamıza Allahtan rahmet diliyorum  

           Ailem, dostlarım mesai arkadaşlarımız arıyorlar. Telefonlarımız susmuyor ve hiç söylemek istemediğimiz bir söz çıkıyor ağzımdan. Bizden ve insanlardan uzak durun. Çocuklarımıza moral olmaya çalışırken çocuklarda üzüntülerini gizleyerek gülmeye eğlendiklerini göstermeye çalışıyorlar. Yani çift taraflı tiyatro yapıyoruz ve bununla eğleniyoruz. Çocuklarımdan benim yada onların istemleri dışında görüşmememiz çok zor geliyor bana çok acıtıyor içimi.

           Tabi hayatımızdaki diğer birçok ilişkinin tiyatro olduğunu anlıyorsunuz. İçi İle dışı farklı olan insanları, ilişkilerini, çelişkilerini, yüzlerini, yüzsüzlüklerini ve bunun yanında güzelliklerini acıya sardıkları sevgi dolu bedenli olanları da gözünüzün önünden geçiyor. Dinlerde bahsedilen sırat köprüsü ve hesap terazisinin aslında içimizde olduğunu ömür boyunca yaptıklarımızın bizi huzurlu ya da huzursuz ettiğini söyleyebilirim.

          Süreci yazarken semptomlarımı yoksa duygularıma mı ağır vereyim hala karar veremedim. Süreçte günü en çok etkileyen olgu ne ise onu yazarım herhalde Tüm dostlara sevgi saygılar. Lütfen Sağlık bakanlığının 14 adım kuralına uyun.

Evdekalın