USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEĞİŞİM EĞRİSİ (1)

25-10-2018

                 "Ruhunu güvenliğin için kimsenin ruhuyla takas etme!"

 ?İçini yaralayan acılardan kaçmak, yaranın acısını hafifletir sadece... Çünkü yaranın sancısı da, kabuğu da (deri)ndedir. Acının ilahını bulana kadar yaranın içine içine yürü!

Unutma! Kalbini güneşe açan her çiçek bilir, kimin için öldüğünü.?

 ?Sarsıntılı geçen hayat, gerektiği gibi devam eder. Ve her şey hazır olduğunda ortaya çıkar. Bugün ve her gün alçaktan uç ve tek kelime etme! Tüm kötü huy ve düşüncelerini sonsuza kadar uyut. O zaman bir tüy kadar hafif, bir su damlası kadar berrak olursun. Havadaki kuşlar, sivrisinekler biraz gürültü yapabilir, nehirler coşabilir. Sen iç huzurun verdiği rahatlığın tadını çıkar. İşte o zaman, hayatındaki sarsıntılar, bir arının tatlılıyla vızz gelir sana??

 ?Akıl sadece gözle görülen belirli şeyleri, hatırlar. Belirsiz gibi gördüklerini ise; (üşüme/ ısınma, sevinç/ keder, yorgunluk/ huzur, hastalık/sağlık,  vb. Ruh ve beden hatırlar. ?

  ?Sana söylenen her şeye duygusal bir tepki verirsen, hem kendine hem de karşındakine acı vermeye devam edersin.

Güzel düşün ve her şeyi mantığınla izle. Yeryüzünü bir kuşgözüyle izle mesela. Sonuca ulaşmadan önce karşındakinin bakış açısıyla da düşün. Kendini kontrol ederek kendine hâkim olabilirsin. Henüz özleşmemiş kelimeler seni kontrol ederse, herkes seni kontrol edebilir.?

 ?Gökyüzü kadar açık olmalı vaatlerimiz.?

 "Başarısızlıktan nefret ederek zamanını boşa harcama! Çoğu zaman başarısızlık, başarıdan daha sağlam bir öğretmendir.?

 ?Kendini hafife alma, nefesin cüssenden ağır.

Umutsuzlukta neymiş? Her gölge ışığını yanında taşır.?

  ?Pes etmekle, mola vermek arasında bir tut´arsızlık var. ?Gidiyorum´ dediğinde durma git. Sessizlikle sensizlik benim mülkümdür. Kırılmaz bu iki kilit.?

  ?Varsan; sen de kendine yolcusun. Öyleyse, aç ruhunun peçesini, kısır düşler tomurcuklansın. Dağıt saçlarını Eylül´ün, kirli düşünceler havalansın. İyisin diye değil, kötüsün diye değil, çirkinsin diye hiç değil. Sen sana gelende, sen seni insan sansın.?